Hangi konut projelerinde AVM bulunuyor?

Markalı konut projelerinin neredeyse tamamında yer alan AVM'leri www.emlakwebtv.com ekibi okuyucuları için inceledi

Hangi konut projelerinde AVM bulunuyor?

18 Nisan 2014 / Emlakwebtv
1987 yılında İstanbul Kapalı Çarşı ile başlayan Türkiye’nin alışveriş merkezi serüveni 1989 yılında Galleria AVM ve sonrasında Atakule ile atağa geçmiştir. Son yıllarda gelişen markalı konut projelerinde ise alışveriş merkezlerine oldukça fazla yer verilmiştir. Neredeyse hepsinde alışveriş merkezine yer verilen bu lüks konut projelerinde spor tesisleri, restoran, mağazalar, cafeler, sinema salonları gibi birçok alan bulunmaktadır.

İşte O Projeler!

 


Emaar Square
İstanbul Anadolu yakası Çamlıca’da Emaar tarafından 66 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Emaar Square, 2,3 milyar dolar yatırım bedeline sahiptir. 1.000’den fazla konut, 180 odalı 5 yıldızlı otel, AVM’den meydana gelen Emaar Square tasarım ekibinde ise Foster + Partners, İki Design Group, DP Architects, KTGY, SWA gibi şirketler yer almaktadır. Projede yer alan 1+1 daireler 59,98 metrekare ile 102,72 metrekare arasında, 2+1 daireler 108,10 metrekare ile 154,76 metrekare arasında, 3+1 daireler 195,40 metrekare ile 202,34 metrekare arasında değişen büyüklüklerde tasarlanmaktadır.

 



Brandium Ataşehir
Brandium Ataşehir, Emay inşaat ve Erko şirketler Grubu tarafından 120 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. 1+0, 1+1, 1,5+1, 2+1, 2,5+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 dairelerden meydana gelen Brandium Ataşehir projesinde yer alan daire büyüklükleri 38 ile 350 metrekare arasında değişiyor.

 



Mall of İstanbul
Mall of İstanbul, Torunlar GYO tarafından Başakşehir’de hayata geçiriliyor. 123 bin metrekare alan üzerinde yer alan Mall of İstanbul projesinde bin 81 adet konut yer alıyor. Mall of İstanbul projesi mimari tasarımları ise DDC Mimarlık tarafından gerçekleştiriliyor. AVM, rezidans, ofis ve otelden meydana gelen Mall of İstanbul projesine 305 adet mağaza da yer alıyor.

Torunlar GYO Mall of İstanbul projesinde bulunan daireler 1+1’den 4+1’e kadar tasarlanıyor. Mall of İstanbul konut sakinlerine ise sekreterya, yüzme havuzu, sağlık hizmeti, temizlik, asistanlık, basketbol sahası, resepsiyon, yürüyüş parkuru ve toplantı salonu hizmetlerini sunuyor. Mall of İstanbul bina özellikleri arasında da asansör, yangın merpeni, depo, teras bahçeleri, gaz ve yangın algılama sensörleri bulunuyor.

 


Viaport Venezia
Gaziosmanpaşa Venedik Sarayları projesi Bayraktar Gürsoy Yatırım Ortaklığı ile hayata geçiriliyor. 82 bin metrekare alan üzerinde bulunan Venedik Sarayları projesi, Venedik Venezia’nın bir bloğu olarak yer alıyor. Dome Mimarlık tarafından tasarlanan Venedik Sarayları’nda 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor. Venedik Sarayları satılık daire büyüklükleri 64 metrekare ile 244 metrekare arasında değişiyor. Gaziosmanpaşa Venedik Sarayları projesinden daire sahibi olanlara yürüyüş yolları, su kanalları, büyük meydanlar, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, buhar odası, sauna, oyun sahaları, çocuk parkları gibi tüm sosyal olanakları sunulurken, proje kapsamında bulunan su kanalları ile birlikte gondollarla tur yapabilme imkanı da sağlanıyor.


Akasya Acıbadem
Akasya Acıbadem AVM Saf Gayrimenkul tarafından inşa ediliyor. 2’si Vip 1’i imax olmak üzere toplam 12 adet sinema salonu, 8 bin metrekare alana kurulan çocuk dünyası KidZania ve 450 metrekare boyunda bir yüzme havuzunun bulunduğu Akasya Acıbadem AVM’de ayrıca 26 bin metrekarelik Central Park, 3 bin metrekare sosyal tesis alanları, 900 metrekare İstanbul’da bir ilk kumsallı havuz yer alıyor.

Saf Gayrimenkul projesi olan Akasya Acıbadem AVM 1083 ada 68 parselde hayata geçiriliyor. 80.000 metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi ve 458 adet rezidans/ofis bölümleri yer alıyor. Akasya Acıbadem AVM 26.728,63 metrekarelik bir taban oturumuna sahip olup, 6 bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşuyor. Otopark katlarının, 2. bodrum katı konut ve ofisler için tahsis edilmiş olup, kalan 146.866 metrekarelik kısmı AVM kullanımına ayrılıyor.



Koru Florya 
Koru Florya Evleri; Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke, Vizyonlife ortaklığı ve TOKİ işbirliği ile hayata geçiriliyor. 3+1’den 7+2’ye kadar 52 farklı tipte daire seçeneklerinin olduğu 298 konutluk Koru Florya Evleri örnek daireleri de bugünden itibaren görülebilecek. 7 blok olarak tasarlanan Koru Florya Evleri satılık daire sahiplerine; yüzme havuzu, alışveriş alanları, fitness center, sauna, buhar odası, spor alanları, yüzme havuzu, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları gibi imkanları sunuyor. 

 

Rings İstanbul
Selin Yapı’nın yeni projesi Rings İstanbul, tarafından Sancaktepe'de yükseliyor. Özellikle geniş ailelerin tercihi olan büyük metrekareli bahçeli ve teraslı evleri ile Rings AVM üzerinde bulunan home office evlerin satışa çıkarıldığı Rings İstanbul’da cazip ödeme seçenekleri sunuluyor. Aydos Ormanı eteklerinde inşa edilen Rings İstanbul, 499 ev ve 89 home office daireden oluşuyor. Site içerisindeki yürüyüş ve bisiklet parkurunun yanı sıra, ev sahiplerinin isterlerse kiralayıp sebze ve meyve yetiştirebileceği hobi bahçeleri, dalından meyve koparabileceği meyvelikler gibi sosyal donatılar sayesinde ev sahipleri şehrin imkânlarından kopmadan doğal bir hayat sürebiliyor.


Sarphan Finanspark
Sarp Group ile TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetim AŞ. ortaklığı ile 288 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Sarphan Finans Park projesinde rezidans bloğu 54 katlı, ofis bloğu 13 katlı ve otel bloğu da 20 katlı olacak şekilde tasarlanıyor. Sarphan Finans Park teslim tarihi 2014 Nisan ayında yapılması planlanıyor. Sarphan Finans Park 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden meydana geliyor. Stüdyo daireler 40 m2, 1+1 daireler 62-65 m2, 2+1 daireler 98-140 m2, 3+1 daireler 118-173 m2 şeklinde düzenleniyor. Proje kapsamında kapalı ve açık yüzme havuzları, helikopter pisti, kapalı otopark, restoran, fitness salonu, havuz bar gibi sosyal alanlar yer alıyor.


Vadi İstanbul
Vadistanbul Bulvar; Artaş Grubu, Keleşoğlu İnşaat ve Aydınlı Grubu tarafından inşa ediliyor. Vadistanbul Bulvar projesi 29 bin metrekare alan üzerinde yer alıyor. Vadi İstanbul Bulvar projesindeki konut tipleri de 1+1,2+1 ve 3+1 olarak tasarlanıyor. Vadistanbul Bulvar 760 metrekare uzunlukta bir caddeden meydana geliyor. Bu cadde kapsamında mağazalar, dükkanlar, alışveriş merkezi yer alıyor. Vadi İstanbul Bulvar etabından satılık daireler 25 peşinat ile konut alıcılarına sunuluyor. Vadistanbul Bulvar teslim tarihi olarak da 2016 yılı veriliyor.



Zorlu Center
Zincirlikuyu'da 105 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen Zorlu AVM, ulusal ve uluslararası pek çok markaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 200'e yakın mağazanın yer alıyor. Christian Dior, Louis Vuitton, Burberry, Beymen ve Prada gibi birçok mağazanın yer aldığı Zorlu AVM'de ayrıca gurme marketler de bulunuyor. Proje, yarı açık - yarı kapalı olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Zorlu AVM projesi dahilinde 60 bin metrekarelik cafe ve restoran alanı da bulunuyor. Merkezi bir konumda yer alan Zorlu AVM'ye direk metro ve metrobüs bağlantısı bulunuyor. Projeye metro ile erişim için Taksim-Hacıosman metro hattı kullanılırken, metrobüsle erişim için ise Zincirlikuyu Metrobüs Durağı 'nda inilmesi gerekiyor.



Maslak 1453
Ağaoğlu Grup tarafından 314 dönüm arazi üzerinde 2012 yılında konumlandırılmaya başlanan Maslak 1453, 4 milyar TL'den fazla yatırım bedeline sahip oldu. 5 bin 300 daireden meydana gelen Maslak 1453 projesinin mimari tasarımı ise Ağaoğlu mimari ekibi tarafından gerçekleştirildi. Maslak 1453 projesinde yer alan en yüksek bina 55 katlı en düşün bina ise 21 katlı olarak tasarlandı. 24 kuleden meydana gelen Maslak 1453, 1+0’dan 4+1’e kadar konut tiplerinden oluştu.  Maslak 1453 adını proje içerisinde bulunan 1453 metrelik alışveriş caddesinden aldı. Maslak 1453 projesinde A, B ve C bloklar olmak üzere 3 farklı tipte 24 adet kuleden meydana geldi. Kat yükseklikleri 3,25 ile 3,5 metre arasında değişti. Maslak 1453 projesinde ayrıca 642 adet teras ev inşa edildi. Maslak 145 projesinde Cadde 1453, moda merkezi, cafe/restoran, meydanlar ve sanat merkezi yer aldı. Buna göre; meydanlar 12 bin metrekare ile 28 bin metrekare arasında değişti. Cafe ve restoranlar için 5 bin metrekarelik bir alan ayrıldı.


Batışehir
Batışehir satılık daireler 7 farlı konsepte tasarlanmakta olup, Ege Yapı tarafından Bağcılar’da inşa ediliyor. Bağcılar Batışehir Evleri 167 dönüm arazi üzerinde 700 milyon lira yatırım bedeli ile hayata geçiriliyor. 3 bin 307 adet konutun yer aldığı Batışehir projesi mimari tasarımları ise DB Mimarlıktan Bünyamin Derman tarafından gerçekleştiriliyor. Batı Cadde, Batı Premium, Batı Kolej ve Batı Aktif etaplarından meydana gelen Ege Yapı Batışehir projesi, konut, rezidans, şehir oteli, prestijli ofisler, özel eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı, kulüp binası, açık ve kapalı yürüyüş-koşu-gezi-parkurları spor salonları ve 100 bin metrekareye varan ortak alanlardan meydana geliyor. Batışehir projesi teslim tarihi olarak da 2014 yılı sonu öngörülüyor. Bununla birlikte Batışehir projesinde yer alan özellikler arasında da yüzme havuzu, fitness center, voleybol sahası, basketbol sahası, sauna, buhar odası, tenis kortu, yürüyüş yolları, oyun alanları, spor alanları ve otopark yer alıyor.


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR