Silverline Turquality destek programına dahil oldu

Silverline, Turquality'nin verdiği 5 yıllık destek süresi sonunda, 100 ülkeye ihracat yapan bir dünya markası olmayı hedefliyor

Silverline Turquality destek programına dahil oldu

26 Haziran 2014 / Emlakwebtv
Türkiye Ankastre Mutfak Ürünleri Sektörünün genç oyuncusu Silverline Ankastre, global ligde yükselme hedefine önemli katkı sağlayacak Turquality Destek Programı'na dahil oldu... Türkiye'nin ihracatta ilk 500 firması arasında yerini alan ve bugün 5 kıtada 60 ülkeye ihracat gerçekleştiren Silverline; 2006'da halka açılarak yaptığı ilk markalaşma atağının ikincisini Turquality ile yapıyor. Silverline, Turquality'nin verdiği 5 yıllık destek süresi sonunda, 100 ülkeye ihracat yapan bir dünya markası olmayı hedefliyor.

Türk firmalarının yurtdışında markalaşma hedeflerine katkıda bulunmak için kurulan Turquality Destek Programı'na katılan, Avrupa'nın 5 büyük aspiratör ve davlumbaz üreticisi arasında yer alan Silverline Ankastre, yeni coğrafyalar, yeni ülkeler ve yeni pazarlar peşinde. Geçtiğimiz yılı 48.5 milyon Dolar ihracat ile kapatan Silverline, yeni açıklanan 2013 yılı Türkiye'nin ihracatta ilk 500 firması sıralamasında 415. sırada yerini aldı... Silverline Ankastre'nin Turquality Destek Programı'na katılımı ile ilgili konuşan Silverline CEO'su Mustafa Laçin " bundan 20 yıl önce başlayan serüvenimizde, ilk günden itibaren hedefimiz dünya markası olmak için emin adımlar ile ilerlemekti... Bugün heyecanını taşıdığımız Turquality süreci ile; bugüne kadar izlediğimiz yol ve geliştirdiğimiz stratejinin ne kadar doğru olduğuna bir kez daha hep birlikte şahit olduk... Genç yaşımızın etkisi, dinamizmimiz, teknolojimiz, kalitemiz ve tasarımlarımızla bir taraftan dünya markaları ile yarışırken diğer taraftan global markaların girmek için büyük çaba sarfettiği Türkiye Ankastre mutfak ürünleri pazarında başarılı bir şekilde, pazar payımızı artırarak, yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Silverline Ankastre CEO'su Mustafa Laçin: Global Düşünüp Yerel Hareket Edeceğiz
Dünya üzerinde 3100 noktada tüketicisiyle buluşan Silverline'ın, Hindistan, Avustralya, Arjantin, ABD, İrlanda, İspanya, Ekvador, Bahreyn, Fransa, Kolombiya, İtalya, Moritanya, Nijerya, Norveç, Yeni Zelanda, Tayland, Tayvan, Ürdün, İngiltere, Almanya ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında yer alırken, Danimarka, Fas, Irak pazarında ise showroomları aracılığı ile kullanıcılarına ulaşıyor... Girdiği pazarlarda güçlü konumda yer alan Silverline, showromları bulunan, Danimarka pazarında yüzde 13, Fas'ta yüzde 12 pazar payına sahipken Irak'ta ise ankastre pazarının lider markaları arasında yer alıyor.

Turquality Destek Programına dahil olmasının ardından şirketin markalaşma stratejisi hakkında bilgi veren Mustafa Laçin “bugünden sonra, Turquality programının destekleri ile hayallerimize daha hızlı koşma fırsatı buluyoruz. Yapacağımız marka yatırımlarını daha fazla ve daha kısa sürede yaparak, bu süreci layıkıyla yönetip, global markalar karşısında fark yaratmak istiyoruz. Dünya pazarındaki markalaşma yatırımlarımızı artırmayı ve 2018 yılına kadar ihracat hacmimizi 3 kat büyütmeyi planlıyoruz. Öncelikli hedefimiz, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde pazar payımızı ve marka bilinirliğimizi artırmak. Bu hedefe gitmek için, söz konusu ülkelerde dağıtım kanalını çeşitlendirip güçlendirerek, Silverline Exclusive Shop sayılarını artıracağız. Faaliyette olduğumuz ve yeni gireceğimiz ülkelerde "Global düşünüp yerel hareket etme" stratejisi üzerinden yürüyerek yerel reklam çalışmaları yapacağız.

Sponsorluklar, saha etkinlikleri, yazılı ve görsel medya’da yapılacak tanıtım faaliyetleri v.s ile her ülkeye özel iletişim planları hazırlayarak girdiğimiz pazarlarda marka bilinirliğimizi artırmayı planlıyoruz. Tabii arka planda, servis ağı, satış sonrası hizmetler ve lojistik merkezlerimiz ile markamıza güvenen ve Silverline’ı tercih eden tüketicilerimize daha yakın duracağız…" dedi. 2006 yılından bu yana ihraç pazarlarında marka yatırımları yaptıklarını ifade eden Laçin, şu anda 30 ülkede Silverline markasıyla distribütörler ve showroomlar aracılığı ile satış gerçekleştirdiklerinin bilgisini verdi. 5 yıllık destek süreci sonunda 100 ülkeye ve 150 milyon Dolar ihracat rakamına ulaşılması hedefleniyor. Silverline Ankastre'nin ihracatta öncelikli marka atağı yapacağı bölgeler arasında Batı ve Kuzey Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler bulunuyor.

Ankastre pazarı yüzde 100 büyüdü
Türkiye Ankastre Mutfak Ürünleri pazarının son 5 yılda önemli bir atılım gerçekleştirdiğini belirten Silverline Ankastre CEO'su Mustafa Laçin, pazarın yaklaşık yüzde 100 büyüdüğünü ifade etti. “Sektörün büyümesini tetikleyen en önemli etkenlerin; inşaat ve konut sektöründeki büyüme, kentsel dönüşüm projeleri, kentlere göçün artması, mutfakların modernleşmesi, mutfakta geçen zamanın artması ve modern site hayatı olduğunu ifade eden Laçin, “ Ayrıca Türkiye'deki genç nüfus oranının yüksek olması ve her yıl ortalama 600.000 evliliğin gerçekleşmesi sektörümüzün en önemli dinamikleri... Tabii kadınların profesyonel iş hayatına daha fazla dahil olması, dünyadaki trendleri yakından takip etmeleri ankastre kullanımını önemli ölçüde etkiliyor. Dünyada ve ülkemizdeki trend, daha minimalist ve basit, daha estetik odaklı, daha az enerji tüketen, daha çevreci ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik fonksiyonlara sahip ürünler...” şeklinde konuştu.

Türkiye'de geleneksel ürünlerden modern ürünlere geçişin hızlı yaşandığını ifade eden Laçin, ankastre ürünler yeni bir yaşam tarzını sembolize ediyor. İnsanlar artık mutfakta daha fazla zaman geçiriyor ve geçirilen bu zamanın estetik ve fonksiyonel olarak niteliğini artırmak istiyor. Bu eksende Türkiye’nin takip ettiği pazar Avrupa… Avrupa’da bu ve buna benzer birçok sebebin bir sonucu olarak, ankastre ürünlerin değişimi daha kısa ve ürün yenileme pazarı oldukça dinamik... İngiltere'de cihaz değişimi 2.5 yılda bir yapılırken bizde 5 yılın üzerindedir... Avrupa’da cihaz değişim ortalaması ise yaklaşık 3,5 yıl. Bu anlamda Avrupa pazarı ankastre sektörünün önemli bir çekim merkezi olmaya devam ediyor.” dedi. İlk ihracatlarını 2000 yılında Bulgaristan’a gerçekleştirdiklerini anlatan Mustafa Laçin, “ o yıl ki ihracat hacmimiz 130 bin Dolar idi, bugün ise 5 kıtada 60 ülkeye 48.5 milyon Dolarlık ihracat gerçekleştiren bir şirketiz ve Avrupa en büyük pazarımız olmaya devam ediyor. Bu başarımızın sebebi markamıza olan inancımız ve bu doğrultuda yaptığımız yatırımlarımız... Biz inanıyoruz ki ‘markası olmayan firmalar gelecekte bugün olduğundan çok daha fazla zorlanacaktır’... Avrupalı firmalardan birçoğu kendi markalarını yaratamadığı için battı” şeklinde konuştu.

2006 yılında İstanbul Borsası'nda işlem görmeye başlayan ve yüzde 44'ü halka açık olan Silverline, 29 milyon 245 bin 469 TL öz kaynak büyüklüğüne sahip şirketin aktif toplamı ise 84 milyon 89 bin 643 milyon TL... Yılda 1 milyon 400 bin adet ürün satışı gerçekleştiren Silverline, Türkiye ankastre sektöründe yüzde 10’nun üzerinde pazar payına sahip. Kurulduğu günden bugüne dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, tasarım gücü yüksek, çevreye duyarlı fonksiyonel ürünler geliştiren, sektörün gelişmesine öncülük eden, inovasyonu ve müşteri memnuniyetini esas alan marka 2013 yılında yüzde 20 büyüme ile 180 milyon 620 bin TL ciroya ulaştı. 2014 yılında ise ciroda bir önceki yıla göre yüzde 15 büyüme bekleniyor.

1994 yılında aspiratör ve davlumbaz üretimi ile sektöre giriş yapan firma 2014 yılında 20. Yılını kutluyor. 20 yıllık serüvende halka açılan, davlumbaz ve aspiratörde Avrupa'nın ilk 5, dünyanın ise ilk 10 üreticisi arasına giren Silverline, mutfaklara yenilikçi, teknolojik ve estetik ankastre ürünler kazandırıyor. Üretim tesislerinde her yıl ortalama 5 milyon TL yatırım yapan marka ürün gamında davlumbaz, ankastre fırın, mikrodalga fırın, ocak, buzdolabı, bulaşık makinesi, çöp öğütücü, eviye, armatür yer alıyor. Merzifon’da 85 bin m²alanda üretim gerçekleştiren marka, 704 çalışanı, yurtiçinde 500‘e yakın bayisi ile tüketicisine ulaşıyor. Müşteri memnuniyeti esasına bağlı olarak hizmet veren marka 200’ü aşkın yetkili servis ile satış sonrası hizmeti veriyor. Silverline Türk Patent Enstitüsü tarafından sadece orijinal marka özelliği taşıyan, ürünlerde ve hizmet anlayışında kalite standardının sağlandığı ve tüketici bilinirliği kanıtlanmış markalara verilen “Tanınmış Markalar” tesciline layık görüldü. Fonksiyonel, şık, son teknolojiye sahip, çevreye duyarlı ve yüksek tasarruflu ürünleri ile dikkat çeken Silverline, RedDot Design Award ve IF Product Design Award gibi dünyanın en prestijli ödül kuruluşlarından aldığı ödüller ile başarısını tescilliyor.

Silverline bundan sonraki yolculuğuna, Turquality süreci ile devam ederken, katma değeri daha yüksek ürünler ile ihracata hız vermeyi amaçlamaktadır. Bu şekilde hem ülke ekonomisine daha yüksek katma değer sağlayacak, hem de dünya pazarlarında bir Türk markasının bayrağını dalgalandıracaktır.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

DYO işbirliği ile gerçekleşen AURA Crea: “İzmir: Tarihin Renkleri” yarışmasının kazananları belli oldu

DYO işbirliği ile gerçekleşen AURA Crea: “İzmir: Tarihin Renkleri” yarışmasının kazananları belli oldu

Silverline ile yılın son günlerinde mutfaklar yenileniyor

Silverline ile yılın son günlerinde mutfaklar yenileniyor

Kaleseramik ‘Atık Yönetimi’ ile ‘Sürdürülebilirlik İş Ödülü’nü kazandı

Kaleseramik ‘Atık Yönetimi’ ile ‘Sürdürülebilirlik İş Ödülü’nü kazandı

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR