Seçim sonrası Ankapark'ta ücretli döneme erken geçiş

Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında 23 Nisan'a kadar ücretsiz olacağı açıklanan Ankapark'ta süreç yarıda kesildi. Wonderland Euroasia'ya girişler seçim sonrasında ücretli oldu.

Seçim sonrası Ankapark'ta ücretli döneme erken geçiş

Avrupa'nın en büyük tema parkı, Ankapark-Wonderland Euroasia'da seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte giriş ücreti alınmaya başlandı. Başlangıçta 31 Mart olarak duyurulan ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çubuk mitinginde 23 Nisan'a kadar uzatılacağı müjdesi verilen ücretsiz dönem yarıda kesildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın gezileri ne oldu?

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Çubuk Mitinginde vatandaşlara Ankapark'ın 23 Nisan'a kadar ücretsiz olacağı müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rağmen, projeye girişte ücret alınmaya başlandı. Ankapark'ın bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı'nın zorunlu geziler kapsamında yer alması ise kafa karışıklığı yarattı. 

Ankapark ücretler ne kadar?

Ankapark Wonderland Euroasia ismiyle açıldı

Güvenlik tartışmaları, yüksek maliyeti ve bir türlü tamamlanamayan ihale süreciyle uzun süre kamuoyunun gündeminde kalan Ankapark, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir törenle kapılarını açtı. Yeni ismiyle Wonderland Euroasia olarak anılan Ankapark'ın açılışında konuşan Tayyip Erdoğan dev yatırımı  çevre dostu olarak tanımladı. 

Melih Gökçek'e teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada Ankapark'ın 31 Mart tarihine kadar ücretsiz olacağını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Melih Gökçek'e de teşekkür etti.

Türkiye'nin yeni bir gururu

Toplam büyüklüğü 1 milyon 300 metrekare olan Ankapark'ın tüm Türkiye'nin gururu olduğu üzerinde duran Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Toplam maliyeti 1 milyar 396 milyon TL'yi bulan Ankapark'tan Ankara Belediyesi kira geliri ve diğer kazçançlarla 50 milyon TL gelir elde edecek." şeklinde konuştu. 

Mimarlardan Ankapark uyarısı: 'Zemin tema park  için uygun değil...'

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni uzun süre meşgül eden ihale süreci ile gündemde yer tutan Ankapark ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankapark arazisinin yapılaşmaya ve inşa faaliyetlerine uygun olmadığını belirterek, zemin uygun değil, mesajı verdi.

Ankapark'ın zemininin su varlığı yüksek

Atatürk Orman Çiftliğine bilimden uzat ve teknik şartnamelere uymaktan imtinaz eden bir proje ile yaklaşılmasının tehlikesine de vurgu yapan Candan: "Ankapark'ın zemini, su varlığı yüksek, gevşek bir zemidir. Birinci derece mutlak tarım alanıdır." dedi.

Ana giriş kapısı ve kubbelerde çökme var

Cantan açıklamasında projede kullanılan malzemelere ilişkin uzmanlar tarafından yapılan tespitlerde ana giriş kapısı kulleleri ve kubbelerde ciddi çökmelerin saptandığına da dikkat çekerek: "Yapılardaki çökme ve çatlamalar tamamen zeminin yumuşaklığı, tarım arazisi niteliği ve taban suyunun yüksek olmasından kaynaklı. Aşırı yağış durumu sonrasında taban suyunun yükselmesi sonucunda yaşanacak kazaları düşünmek bile istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Açılış Mart 2019'da

Avrupa'nın en büyük temaparkı olma özelliğini taşıyan Ankapark'ın kapıları 2019 yılının bahar aylarında yapılacak. Ankapark İşletmeleri Genel Müdürü Cem Uzan Ankapark ihalesinin 1 Çinli 3 de Türk firmadan oluşan konsorsiyum tarafından kazanıldığını hatırlatarak 29 yıllık işletme hakkına işaret etti. 

Gecikme beklenmiyor

Uzan yaptığı açıklamada sürecin hızla tamamlanmaya çalışıldığını ve ilkbahar aylarında açılış hedefinin olgunlaştığını belirterek: "Gecikme tahmin etmiyoruz. Oyuncakların kurulum ve testleri ilgili firmaların uzman ekipleri tarafından sürdürülüyor." ifadelerini kullandı. 

Daha önce Mart olarak duyurulmuştu

Ankapark'ta zorlu ihale sürecinin ardından takvim çok daha belirgin hale gelmeye başladı. Ankapark'ın 29 yıllığına kiralayan GBM Ticaret&Çelik Ortak Girişim Grubu 2019 yılının Mart ayında projenin açılışını yapmayı planladığını duyurdu. Avrupa'nın en büyük temaparkı olacak projenin restaurant, çocuklara yönelik satış alanları ve kafe etaplarının kiralaması ise KDM AVM Danışmanlık tarafından yürütülecek. 

İlk yıl 5 milyon ziyaretçi

Henüz çok yeni olmasına karşın ANKAPARK'a yoğun talep olduğunu söyleyen KDM AVM Danışmanlık kurucusu Murat İzci, parkın 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alan üzerine yayılacağını vurgulayarak: "Talepte bulunan firmalar iki hatta üç lokasyon için yer soruyor” dedi. İlk yıl 5 milyon ziyaretçi hedeflenen proje sadece Ankara’dan değil, tüm şehirlerden ve yurtdışından ziyaretçi çekecek. Ankapark, ilk yılında sadece Rusya ,Çin ve Ortadoğu’dan  300 bin turist ağırlayacak." şeklinde konuştu. 

Ankapark Son Durum: Açılış Mart 2019'da

Park kısmında çalışmalar ilerliyor

Ankapark'ın yalnızca Ankaralıları değil, yurt içi ve yurt dışı alanda da çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayacağını dile getiren Murat İzci park kısmı inşaatının ise tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çekti. İzci,  "Özellikle yeme & içme amaçlı cafe ve restoranların, hediyelik eşya ve çocuklara hitap eden konsept mağazaların proje içinde yer alacak." şeklinde konuştu. 

İhaleyi GBM Yapı kazanmıştı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in projelerinden olan Ankapark ihalesi dün gerçekleşti. Daha önce de pek çok kez ihaleye çıkan ancak teklif veren olmadığı için ertelenen ihalenin sonuncusu dün yapıldı. İhaleye katılan tek firma ise Çinli ve Türk işletmecilerin oluşturduğu GBM Yapı-Çelik Ortak Girişim Grubu oldu. 

Her yıl Çin'den turist gelecek

İhaleyi kazanan firma Ankapark işletmesini yıllık 26 milyon 400 bin TL karşılığında 29 seneliğine aldı. Parka giriş ve oyuncaklara biniş ücretinden belediyeye yüzde 3 pay verilecek. Temaparkı işletecek olan firma ayrıca her sene Çin'den turist getirme garantisi de verdi. 

 

Ankapark Son Durum: İhale sonuçlandı

 

İhale 5 kez ertelenmişti

Beş kez ihale için toplanılan Ankapark'a teklif veren çıkmayınca Ankara Büyükşehir Belediyesi ihale stratejisini değiştirme kararı aldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında gerçekleştirilen ilanda Ankapark'ın işletmesine ek olarak Ankara Hayvanak Bahçesi Projesinin de ihale şartnamesine eklendiği görüldü. 

İhale 6 Eylül'de yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankapark'ın işletmeye verilmesi ve Ankara Hayvanat Bahçesi Projesinin tamamlanarak işletilmesi işine ilişkin ihale şartnamesini yayımladı. Kapalı zarf usülü ile gerçekleştirilmesi planlanan ihale 06..09.2018 tarihinde ve saat 14.00'da yapılacak. İhale Hipodrom Caddesi No 5'te yer alan Belediye Hizmet Binası'nın 18'inci katındaki Encümen Salonunda toplanacak. İhale katılımcıları, 5 bin TL karşılığında şartname alma zorunluluğu taşıyacak. 

 

Ankapark Son Durum: İhale sonuçlandı

 

İhale açıklaması

İhalenin 11'inci maddesinde: "İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, tamamlama ve işletme işinde ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır. Alttaki çizelgede detayları verilen ada parseller üzerinde Ankapark ve Ankara Hayvanat Bahçesi yatırımlarının tamamlanması ve işletmeye verilmesi esas olup; öncelikli olarak çizelgenin 1. sırasında belirtilen Ankapark ve Ankara Hayvanat Bahçesi yatırımlarını kapsayan teklifler değerlendirmeye alınacaktır. İstekliler arasında 1. sıradaki taşınmazlar için geçerli teklif olması durumunda çizelgenin 2. sırasında belirtilen taşınmazlar için verilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır ancak böyle bir durum olmaması durumunda doğrudan çizelgenin 2. Sırasındaki taşınmazları kapsayan geçerli teklifler değerlendirmeye alınarak karara bağlanacaktır" denildi.

İhaleye konu arazilerin muhammen bedelleri

İhaleye konu arazilerden 2 milyon 161 bin 929,49 metrekarelik olanı için belirlenen muhammen bedel 765 milyon 600 bin TL+719 milyon 759 bin 200 TL olacak. Bu ihale için sunulacak geçici teminat tutarı 22 milyon 968 bin TL+21 milyon 592 bin 776 TL olarak belirlendi. 1 milyon 235 bin metrekarelik ikinci arazi için belirlenen muhammen bedel 765 milyon 600 bin TL olurken, bu arsa için yatırılması gereken muhammen bedel de 22 milyon 968 bin TL olarak saptandı. Her iki ihale de saat 14.00'da yapılacak. 

 

Ankapark Son Durum: İhale sonuçlandı

 

Ankapark'ta üst üste erteleme 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankapark'ta istediği sonuca bir türlü ulaşamıyor. 29 yıllığına Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerindeki Ankapark'ın işletme ihalesini alan Belediye dün gerçekleştirilen ihalede de dördüncü kez erteleme kararı olmak zorunda kaldı.

Teklif veren olmadı 

Daha önceki ihalelerin ilkinde teklif verenin çıkmaması, ikincisinde ise teklif veren firmanın belgelerinin eksik olması sebebiyle ertelenen ihalenin üçüncü ayağında da teklif veren olmadı. Dördüncü ve bugün gerçekleşen ihale ise teklif veren firma olmaması üzerine ertelendi. Ankapark ihalesi, belediyenin belirleyeceği ileri bir tarihte yapılacak. 

 

Ankapark Son Durum: İhale sonuçlandı

 

Üçüncü ihalede belgeler eksikti 

Daha önceki ihalelerin ilkinde teklif verenin çıkmaması, ikincisinde ise teklif veren firmanın belgelerinin eksik olması sebebiyle ertelenen ihalenin üçüncü ayağında da teklif veren olmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı Başkanlığında Encümen Toplantı Salonu'nde gerçekleştirilen ihaleye teklif veren firma çıkmayınca ihale bir kez daha ertelenmişti. 

Daha önce iki kez ertelenmişti

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ikinci Ankapark ihalesinden de sonuç çıkmamıştı. Daha önce 14 Haziran tarihinde gerçekleştirilen ilk ihaleye katılan olmamıştı. Yetkililer 5 firmanın ihale şartnamesi satın aldığını belirtirken, bugün gerçekleştirilen ikinci ihaleye de tek firmanın katılım gösterdiği bilgisini aktardı. Bu firmanın da evraklarında eksiklik saptanması nedeniyle Ankapark ihalesi bir kez daha iptal edildi. 1.2 milyon metrekarelik büyüklüğe sahip Ankapark alanının 29 yıllığına kiralanması işlemi için muhammen bedel 765 milyon 600 bin TL olarak belirlenmişti. 

 

Ankapark Son Durum: İhale sonuçlandı

 

Yabancı yatırımcıların Ankara'ya ilgisi artıyor. Ayrıntılar için Ankara konut piyasası konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Ankara'nın Ankapark sorunu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek tarafından 2013 yılında başlatılan Ankapark, çözümlenemeyen bir sorun haline geldi. Pahalı oyuncaklar ve alım ihaleleri ile tartışmalara yol açan Ankapark'ın işletmeye açılmasına yönelik ikinci girişimden de sonuç alınamadı. 14 Haziran'da gerçekleştirilen ve hiç bir firmanın katılım göstermediği ilk Ankapark ihalesinin ardından bugün ikinci ihale için bir araya gelindi. İlk ihalenin 15 gün ertelenmesi sebebiyle bugün gerçekleşen buluşmada da sonuç alınamadı. 

Tek firmanın da evrakları eksikti

İhalenin iptal sebebi ise katılımcı tek firma olan Azeri girişimcinin belgelerindeki eksiklikten kaynaklandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı bugüne dek 5 firmanın ihale şartnamesi satın aldığını belirterek: "Ancak yalnızca bir firma teklif verdi. Bu firmanın da belgelerinde eksik tespit edildi. Bu sebeple Belediye Encümenimiz ihalenin iptal edilmesine karar verdi." şeklinde konuştu. 

İlk ihaleye teklif veren olmayınca ertelenmişti

Melih Gökçek döneminin tartışmalı projelerinden Ankapark'ın Ramazan Bayramı'nın arife gününe denk gelen 14 Haziran'da yapılan işletme ihalesinde teklif sunan olmadı. Ankapark İhalesi hakkında bu sonuçla birlikte 15 gün erteleme kararı alındı. 

 

Ankapark'a teklif çıkmadı

Ankara'daki konut projeleri için 'Ankara Konut Projeleri' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Ankapark'a teklif yok

Daha önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve 14 Haziran 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Ankapark ihalesinde teklif veren olmadı. Atatürk Orman Çiftliği sınırları içinde yer alan Ankapark'ın 29 yıllık süre için işletme hakkının devrini hedefleyen ihaleye herhangi bir girişimci tarafından katılım olmadı.

Büyükşehir Belediye sekreteri erteleme kararını duyurdu

 14 Haziran tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Encümen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ilk oturumla ilgili bir duyuru yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balçı, teklifte bulunan bir girişimcinin bulunmadığı gerekçesiyle Ankapark ihalesinin 15 gün sonraya ertelenmesi kararının alındığını söyledi. 

14 Haziran'da yapılacağı duyurulmuştu

Melih Gökçek döneminden bu yana satın alınan pahalı oyuncaklar, ihale süreçleri ve işletme hakkı gibi meselelerde tartışmalara yol açan Ankapark için ihale tarihi belirlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda Atatürk Orman Çiftliği sınırları içinde yer alan Ankapark'ın ihalesinin 14 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirileceği açıklandı. 

765.6 milyon TL muhammen bedel

Ankara Yenimahalle ilçesi Orman Çiftliği Mahallesi sınırları içinde bulunan Ankapark'ın 1 milyon 200 bin metrekarelik alan üzerinde bulunduğuna dikkat çekilen ilanda muhammen bedel de 765.600.000 TL olarak belirlendi. İhaleye katılmak isteyenler 22 milyon 968 bin TL'lik geçici teminat yatıracaklar. İhale kapalı zarf teklif usulüyle gerçekleştirilecek. 

Ankapark ihale takvimi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanda "5659 sayılı kanunun Ek:1 maddesindeki 1605/2018 tarihli değişiklikle 7144 sayılı Kanunun 3. Maddesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 29 yıl süreyle tahsis edilen; AOÇ arazisi sınırları içerisinde kalan muhammen bedeli, geçici teminatı belirlenmiş Ankapark alanının 2886 Sayılı Kanunun 36. Maddesi gereğince, Kapalı Zarf usulü ile işletmeye verilmesi işinin ihalesi yapılacaktır" ifadelerine yer verildi. İhaleye katılmak isteyenler Ankapark İhale Şartnamesi'ni de mesai saatleri içinde Hipodrom Caddesi No: 5 Belediye Hizmet Binası Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüd ve Projeler Şube Müdürlüğü'nde edinebiliecekler. İhaleye katılmak isteyenler şartname için 5.000 TL ödeyecek. Yayımlanan ilanda katılımcıların şartname alma zorunluluğu bulunduğuna dikkat çekildi. 

İhalenin yer ve saat bilgisi ise şöyle duyurulmuştu

- İhale tarihi: 14.06.2018
- Yer: Hipodrom Caddesi No: 5 Belediye Hizmet Binası. Kat 18. Encümen Salonu
- Saat: 10.00

 

Ankapark'a teklif çıkmadı

Türkiye'deki mega projeler için 'Türkiye'nin Mega Projeleri' konulu haberimizi inceleyebilirsiniz. 

Ankapark 29 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın uzun süredir "yasal düzenlemeye ihtiyaç var" dediği Ankapark projesi için beklenen karar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin son oturumunda görüşülen Torba Yasa kapsamında alındı. Yeni yasa ile birlikte Ankapark'ın 29 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi karara bağlandı.

TBMM'nin son oturumundan acele Ankapark kararı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek zamanında pahalı oyuncaklar ve ihale sistemi konularında eleştirilerin hedefi haline gelen Atatürk Orman Çiftliği üzerindeki Ankapark alanıyla ilgili uzun süredir beklenen yasal düzenleme hayata geçirildi. Parlamenter sistem içindeki son meclis toplantısı olarak gösterilen oturumda Atatürk Orman Çiftliği üzerinde konumlanan Ankapark kurulu alanın 29 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz olarak tahsisine karar verildi. Torba Kanun kapsamında yapılan bu düzenlemede ayrıca  söz konusu alanla ilgili olarak üçüncü kişilere kira ya da işletmeye verme yetkisi de Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne verilmiş oldu. 

Trafik cezaları da düşürüldü

Diğer taraftan TBMM'nin son oturumunda önceki hafta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından açıklanan kaçak geçişlerden kamunun payının düşürülmesi tasarısı da sonuca bağlandı. Buna göre Köprü ve otoyollardan kaçak geçiş yapan kişilere uygulanan 10 kat cezanın 4 kata düşürülmesine karar verildi. YApılan düzenleme ile birlikte söz konusu kaçak geçiş indiriminin Avrasya Tüneli ve halen tasarım aşamasında bulunan İstanbul Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi için de geçerli olacağı açıklandı. 

Başkan yasal düzenleme vurgusu yapmıştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek döneminde geliştirilen ancak "yüksek fiyatlı" oyuncaklar, tartışma yaratan açıklamalar ve tamamlanamayan yasal prosedür nedeniyle tartışmalara yol açan Ankapark'ta, Mustafa Tuna döneminde somut adımlar atılmaya başlandı. Yabancı yatırımcıların Ankapark ile ilgilendiğini ve bu kapsamda görüşmeler yürüttüklerini söyleyen Başkan Mustafa Tuna: "İşletmecinin gelmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç var." ifadelerini kullandı. 

Yasal düzenleme hazır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankapark projesinde yasal düzenlemenin hazırlandığını söyledi. Projenin Disneyland benzeri bir park olması için profesyonel bir ekip tarafından işletilmesi gerektiğini ve ihalenin de bu doğrultuda gerçekleştirileceğini belirterek: "Gerekli yasal prosedürü bitirdik. Cumhurbaşkanımızla da paylaştık. 29 yıllık işletme hakkı tanınacak. Kafe, hediyelik eşya satışı ve restaurant gibi ticari faaliyetlere de olanak tanınacak." şeklinde konuştu. 

Profesyonel işletmeci zorunluluğu 

Başkan Tuna, Ankapark'ın işletmesinin profesyonel bir ekip tarafından sürdürülmesi gerektiğini ve bunun tüm dünyada benzer örneklerinin bulunduğunu belirterek:

"Yabancılar Ankapark ile ilgileniyor. Geliyorlar ve görüşmeler yapıyorlar." dedi. İşletmecinin Ankapark'a gelmesi için yasal düzenlemenin gerektiğini ve  şu anki durumda 10 yıllık tahsisin bulunduğunu söyleyen Tuna: "Yasa ticari faaliyetlere izin veriyor. Ancak buraya AVM değil, cafe, hediyelik eşya satışı ve restoran gibi faaliyetler getirilmesini önerdik." şeklinde konuştu. 

29 yıllık tahsis süresi

Yaptığı açıklamalarla sıklıkla dile getirilen "Ankapark bütçesi" ve "Ankapark ne zaman açılacak?" gibi  sorulara da yanıt veren Ankara Büyükşehir Başkanı Mustafa Tuna, bunun için çalışmaların devam ettiğini ve işletmeciye yapılacak tahsisin 29 seneye uzatılması için yasal düzenlemelerin gerektiğini de dile getirdi. Tuna:

"Sürenin 29 yıla uzatılması ve ticari faaliyetlerin yapımı hususlarında düzenlemelere ihtiyaç var. Bu konudaki düzenleme talebimizi de Başbakanlık'a ilettik. Cumhurbaşkınımıza da konuyu anlattık. Uygun bir teklifle işletmesi kiraya vevrildiğinde Ankapark hizmete açılacak." şeklinde konuştu. 

Kızılay Meydanı Düzenleme Projesi

Konuşmasında Kızılay Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi konusunda da bilgiler veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bu bölgenin Ankaralıların rahatça dolaştığı ve nefes aldığı bir meydan haline getirileceğini söyledi. Başkan Tuna:

"Çalışmalarımızla Kızılay'a ulaşım kolaylacak. Meydanda yer alan dolmuş deposu da yeraltına alınacak. Kendin dışından ulaşımın kolaylaşması adına da cep terminalleri inşa edilecek." şeklinde konuştu. 

Ankapark yarın açılsa ne olacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, eski başkan Melih Gökçek döneminde uygulamaya alınan ancak bir türlü tamamlanamayan ANKAPARK projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda sıklıkla sorulan "ANKAPARK ne zaman açılacak?" sorusunun bugün itibarıyla önemsiz olduğunu dile getiren Başkan Tuna: "Açılış tarih vermenin bir faydası yok. Herşey yarın bitse ne olacak?" dedi. 

ANKAPARK'ı yarım bırakacak halimiz yok

ANKAPARK projesinin yüzde 95'lik kısmının tamamlandığını geriye kalan kısımların tamamlanması yolunda da çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Tuna: "Projeyi yarım bırakacak halimiz yok ya." dedi. Açıklamasında kamuoyunu meşul eden ANKAPARK'ın bitiş tarihiyle ilgili konuşmanın ve net bir süre vermenin faydası olmayacağını dile getirne Ankara Büyükşehir Başkanı: "Diyelim ki ANKAPARK yarın bitti. Her şey tamam. Sonra ne olacak. Buranın işletmeciye verilmesi gerek. Bunu yapabilmemiz için de süreyi uzatmamız gerekiyor. Şu an da 10 yıllık süresi ve ticaret yapılamaz durumda..." dedi. 

ANKAPARK'ın yasal düzenlemeye ihtiyacı var

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna mevcut yasal durumla işletmeciye verilmesinin mümkün olmadığını, ticaret yapılabilmesi için de kanunda değişiklik yapılması gerektiğini vurgulayarak? "Hem 10 yıllık süre uzatılmalı, hem de ticaret yapılabilmesinin önü açılmalı. Elbette ticaretten kastımız Alışveriş Merkezi değil. Kafe, restoran, lokanta ya da hediye eşyaları satılan yerler gibi. Ancak şimdilik buna imkan yok. Önünü açmak için de yasal düzenlemeye ihtiyacımız bulunuyor." ifadelerini kullandı. 

Başbakan Binali Yıldırım'a bilgi verdim

Konuyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğünü ve onun da konuyla ilgili olarak girişimlerde bulunduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna: "Bu kanuni düzenleme de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilince inşallah işletmecilerin de buraya talip olmalarının daha hızlı imkanını temin etmiş olacağız. İnşallah uygul işletmeciler gelecek. İhalemizde rekabete göre de en uygun teklifte bulunan işletmecilere kiraya veririz. Ve böylece ANKAPARK'ı da hizmete açmış oluruz." dedi. 

Saraçoğlu Mahallesi korunacak

Geçtiğimiz günlerde 3 bakan ve belediye başkanlarının katılımıyla kentsel dönüşüm programına resme dahil edilen Saraçoğlu Mahallesi'nde yer alan bevcut binaların restore edileceğini ve ortaya değerli bir proje koyulacağını da söyleyen Başkan Tuna: "Saraçoğlu Mahallesi'nin yanı başında bulunan Güvenpark dolmuş duraklarının da yer altına alınması konusunda hazırlıklar yapıyoruz." şeklinde konuştu. 


Proje Bilgisi: Ankapark

Yazar: Göktuğ Halis
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Kuzey Marmara Otoyolu'nda hedef 2020

Kuzey Marmara Otoyolu'nda hedef 2020

Kanal Ankara'da temeller atılıyor

Kanal Ankara'da temeller atılıyor

İBB Paşalimanı Cafe için ihaleye çıkıyor

İBB Paşalimanı Cafe için ihaleye çıkıyor

Gölcük Tabiat Parkı'nda mahkeme kararına rağmen süreç işliyor

Gölcük Tabiat Parkı'nda mahkeme kararına rağmen süreç işliyor

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR