Kuzey Marmara Otoyolu'nda hedef 2020

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun bütünüyle 2020 yılında hizmete açılacağını söyledi

Kuzey Marmara Otoyolu'nda hedef 2020

Etap etap açılışı devam eden Kuzey Marmara Otoyolu'nun bütünüyle açılışı 2020 yılında yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Cahit Turhan, kıtalar arası karayolu bağlantısına kesintisiz ulaşım imkanı sunması yönüyle tarihi İpek Yolu'nu canlandıracak projenin 2020 yılında hizmete açılacağını duyurdu.

Gözler 2020 yılında

Bakan Turhan: "Otoyolun tamamı 2020 yılında hizmete açılır. Ülkenin zor arazi şartlarını tüneller, köprüler ve viyadüklerle kısalttı. Konforlu, güvenli ve ekonomik bir trafik akışı ortaya çıkardık. " dedi.

İki köprüyü birleştiren otoyol hizmete açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu'nun en önemli etaplarından biri  dün (19 Mart 2019) hizmete açıldı. Kurtköy - Akyazı Etabı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü'nü birbirine bağlayacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla

Kuzey Marmara Otoyolu'nun en önemli etabı, Yavuz Sultan Selim ile Osmangazi Köprüsü'nü birbirine bağlayacak Kurtköy-Akyazı Kesimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılacağı bir tören ile hizmete açıldı. Açılışla birlikte Osmangazi Köprüsü üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu ile Osmangazi Köprüsü arasındaki bağlantı da sağlanmış olacak. 

Üç otoyolun birleştiği yer

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, üç otoyolun birleştiği noktada olduklarını vurgulayarak: "Kuzey Marmara Otoyolu'nun bütünüyle hizmete girmesiyle özellikle Kuzey Marmara Bölgesi'ndeki uluslararası ve şehirler arası trafik, şehir içi trafiğinden ayrılacak ve ulaşımda önemli bir rahatlama olacak." dedi. 

Aydın-Denizli Otoyolu için teklifler 26 Mart'ta alınacak

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesine ilişkin ayrıntılar Resmi Gazete'de yayımlandı. 26 Mart günü saat 10.30'de gerçekleştirilecek ihale, Yap-İşlet-Devret Modeli kapsamında Tüm İstekliler arasında 'Kapalı Teklif Alma' yöntemi ile yapılacak. Katılımcılar ihaleye katılım için 25.000.000  TL geçici teminat tutarı yatıracak. İhale Dosyası Satış Bedeli ise 50.000 TL olarak açıklandı

Aydın-Denizli Otoyolu İhalesi

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi 26.03.2019 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Yücetepe/Ankara A-Blok Giriş Katı Küçük Toplantı Salonu'nda yapılacak. 

Şile konut fiyatlarında otoyolu etkisi: 4 yılda yüzde 110 artış

Şile'de konut fiyatları bölgeyi Kandıra'ya bağlayan otoyolu projesinin etkisiyle hızlı bir artış eğilimi gösteriyor. Endeksa.com tarafından yapılan ölçümlerde Şile-Ağva-Kandıra otoyolu ile birlikte konut fiyat artışlarının son 4 yılda yüzde 100 seviyesine çıktığı belirlendi. Şile'deki arsa fiyatları ise aynı dönemde yüzde 32 oranında artış kaydetti. 

Şile'de konut fiyatları

İstanbul'un Şile ilçesinde konut metrekare satış fiyatları ise bu artışla birlikte 3 bin 185 TL seviyesine yükseldi. Ortalama konut fiyatlarının 305 bin 760 TL düzeyine tanıklık eden Şile'nin öne çıkan mahallesi ise Kumbaba, Meşrutiyet, Ağva, Çavuş ve Hacı Kasım oldu. Bu mahallelere en yüksek metrekare fiyatlarına 3 bin 254 TL ile Kumbaba'da ulaşılırken, Meşrutiyet'te 3 bin 186 TL, Ağva Merkez'de ise 3 bin 180 TL/metrekare seviyesie ölçüldü. Hacı Kasım'da metrekare fiyatları 3 bin 132 TL'ye ulaşırken Balibey'de 3 bin 104 TL, Ahmetli'de ise 2 bin 8 22 TL/metrekare fiyatları belirlendi.

Ankara-Niğde otoyolu fiyatları artırdı

Türkiye'nin son dönemdeki önemli ulaştırma projelerinden biri olan Ankara-Niğde otoyolu önemli fiyat artışlarına yol açtı. Endeksa tarafından yapılan değerlendirmede 5 kentin projeden etkilendiği gösterildi. Son 1 yıl içinde arsa ve konut değerlerinde artış gözlemlenen kentler Nevşehir, Ankara Gölbaşı, Aksaray, Niğde ve Kırşehir olarak gösterildi. 

Ankara-Niğde Otoyolu ve kentler bazında fiyat artışı

- Ankara Gölbaşı: Son 1 yıl içinde konut fiyatları yüzde 24, arsa fiyatları ise yüzde 20 arttı. Bölgede ortalama konut satış metrekare fiyatları 2 bin 480, arsa metrekare fiyatları ise 258 TL'ye çıktı.
- Nevşehir: Son 1 yılda konut fiyatları yüzde 13, arsa fiyatları ise yüzde 44 arttı. Konut metrekare satış fiyatlarının 1.176 TL olduğu kentte arsa metrekare satış fiyatları 302 TL'ye ulaştı. 
- Aksaray:Son 1 yılda konut değerlenme oranı yüzde 18, arsa fiyat artışı ise yüzde 44 oldu. Kentte ortalama konut metrekare fiyatı 1.408 TL, ortalama arsa metrekare satış fiyatı ise 326 TL'ye ulaştı.
- Niğde: Kentte son 1 senede konut fiyat artışları yüzde 13, arsa fiyat artışları ise yüzde 22 seviyesinde gerçekleşti. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 1.120 TL olurken, arsa metrekare satış fiyatları ise 172 TL seviyesine ulaştı. 
- Kırşehir: Son 1 yılda konut fiyatlarının yüzde 6 arttığı Kırşehir'de arsa fiyatlarındaki artış yüzde 38 olarak ölçüldü. Konut metrekare fiyatlarının ise 1.263 TL'ye ulaştığı kentte ortalama arsa metrekare fiyatları da 286 TL oldu. 

Akdeniz'in önemli projesine teklif veren çıkmadı

Daha önce 20 Nisan olarak belirlenen ancak alınan kararla ihalesi bugüne (18 Aralık 2018) ertelenen Çeşmeli-Eremli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'ne teklif veren çıkmadı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ihaleyi yöneten İhale Komisyonu Başkanı ve Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş, biri yabancı beş tanesi de yerli olmak üzere 6 firmanın şartname satın aldığını söyledi. Bugün itibarıyla saat 10.00'da teklif süresi doldu ve proje için teklif verilmedi. Otoyolu'nun Mersin sahil hattında önemli bir açığı kapatması bekleniyordu. 

Aydın-Denizli Otoyolu İhalesi'ne 2 teklif

Aydın-Denizli Otoyolu projesinin Yap İşlet Devret yöntemi ile yapımına ilişkin ihalede 2 konsorsiyum teklif sundu. İhaleye teklif sunan firmalar "Powerchina International Group Limited-Poverchina Road Bridge Group Co Ltd-Özgün İNşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti" ve "Bergiz İnşaat A.Ş-Arda Müh. San. ve Tic. A.Ş. " oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü'nda gerçekleştirilen ihaleye ilişkin olarak Komisyon Başkanı ve Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş bir açıklama yaptı.

İzmir'den Antalya'ya kesintisiz ulaşım

Tutaş, İzmir'den Antalya'ya kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak otoyolun 154 kilometrelik bir etabı kapsadığını belirterek: "Aydın-Denizli Otoyolu ile sonrası etaplarda ihalesi gerçekleşecek Denizli-Burdur ve Burdur - Antalya otoyollarının tamamlanmasıyla birlikte İZmir-Antalya hattındaki 580 kilometrelik yol 6-7 saatte aşılabilecek." dedi. 

İki turizm kenti birbirine bağlanıyor

Otoyolun etap etap tamamlanmasının ardından iki turizm kentinin birbirine bağlanacağını ve Ege Bölgesi'ndeki turizm, ticaret ve tarım bölgelerine güvenli ve konforlu ulaşımın mümkün olacağını vurgulayan Tutaş: "17 firma ihale dökümanı aldı. Bunların 4'ü yabancı, 13 tanesi ise yerli. " dedi. 

 

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesine 2 teklif

 

Haziran'da sonuç alınamamıştı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir ile Antalya arası yolculuk süresini 7 saatten 3 saate indirecek olan İzmir - Antalya Otoyol Projesi'nin ikinci etabı olan Aydın - Denizli Otoyolu için 21 Haziran'da ihaleye çıkılacağını söylemişti. 

D320 Devlet Yolu'nun kuzeyinden Denizli'ye ulaşacak

Projenin ikinci etabı olan Aydın - Denizli kısmı için ÇED raporu alındığını belirten Arslan, otoyolun mevcut Aydın Çevre Yolu otoyol ayrım kavşağından başlayarak Kuyucak ilçesinin güneyinden geçtiğini ve D320 Devlet Yolu'nun kuzeyinden devam ederek Denizli'ye ulaşacağını söyledi. 

İzmir-Antalya arası 440 kilometre

Arslan, İzmir - Aydın arasının 115 kilometre, Aydın - Denizli arasının 140 kilometre, Denizli - Burdur arasının 140 kilometre, Burdur - Antalya arasının bağlantı yolları dahil 45 kilometre olmak üzere otoyolun toplam uzunluğunun 440 kilometreyi bulduğuna işaret etti. 

 

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinde 2 teklif

 

İhale yarın ilana çıkacak

Hayata geçirilecek olan otoyol projesinin ikinci etabını oluşturan Aydın - Denizli ihalesi için yarın ilana çıkılacak ve 7 Mart 2018 tarihinde ihale dökümanları satışa sunulacak. Arslan, yap-işlet-devret modeli ile yapılacak otoyolun ihalesinin, kapalı teklif alma usulü ile 21 Haziran'da gerçekleştirileceğini belirtti. Projenin üçüncü etabı olan Denizli - Antalya Otoyolu için ise proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Arslan, "Projenin üç etabının da tamamlanmasıyla iki il arasındaki seyahat süresi 3 saate düşecek"  diye konuştu. 


Yazar: Göktuğ Halis
Yorum

Benzer Haberler

THY İstanbul Havalimanı'ndan 10 milyona yakın yolcu uçtu

THY İstanbul Havalimanı'ndan 10 milyona yakın yolcu uçtu

Edirne'den Bulgaristan'a tren seferleri

Edirne'den Bulgaristan'a tren seferleri

İstanbul banliyö hattından 68 günde 24 milyon yolcu geçti

İstanbul banliyö hattından 68 günde 24 milyon yolcu geçti

Bayram süresince YHT hatlarına ek sefer desteği

Bayram süresince YHT hatlarına ek sefer desteği

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR