Nef'in iki projesinde Bina Tamamlama Sigortası

Nef, Nef Reserve Kandilli ve Nef Reserve Gölköy projeleri için Bina Tamamlama Sigortası'nı hayata geçirdiğini duyurdu

Nef'in iki projesinde Bina Tamamlama Sigortası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirileceği uyarısında bulunulan Bina Tamamlama Sigortası'na konut sektörünün ciddi firmalarının öncülüğündeki katılım sürüyor. Son olarak sektörün en yüksek kredi notlarından biri olan A+'ya sahip Nef de iki projesi ile Bina Tamamlama Sigortası'nı uygulamaya başladığını duyurdu. Bina Tamamlama Sigortası'nın uygulanacağı projeler ise Nef Reserve Kandilli ve Nef Reserve Gölköy olarak açıklandı.

Timur: "Sektör için öncü adım"

Patentli Foldhome keşfinin yurt dışına ihracatı ve Türkiye kalkınmasına yaptığı katkıyı takiben, sektöre duyulan güvenin artışına destek olacak Bina Tamamlama Sigortası'nın önemine değinen Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur,  Son dönemde ülkemizin ve meclisimizin gündeminde olan bu konu ile ilgili öncü adım atmaktan ve de müşterilerimize bugüne kadar sunduğumuz Foldhome ve Garantili Proje gibi keşiflerin yanına Bina Tamamlama Sigortası’nı da eklemekten dolayı mutluyuz." ifadelerini kullandı. 

Tamamlama sigortası zorunlu hale geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son dönemlerde inşaat firmalarının mali güçlükleri ya da konkordato açıklamalarıyla gündeme gelen konut zede problemine karşı en köklü çözümü hayata geçirmek için harekete geçti. Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması'na Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin görüşmeler Meclis'te sürerken, kapsamın en önemli konularından biri olan tamamlama sigortasının, sürecin sonunda zorunlu hale getirilmesi planlanıyor. 

Bina tamamlama sigortası

Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından da açıklanan ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın "Yaptırmayan Maltepe dönüşümüne giremez" dediği Bina Tamamlama Sigortası zorunlu hale geliyor. Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın  köşe yazısında yer alan bilgilere göre, kanun teklifi halen Meclis'te sürdürülen görüşmeler kapsamında düzenlenecek. Kanun teklifine eklenecek madde ise, uygulamada yapı müteahhidinden kaynaklanan mağduriyetlerin önlenmesi bakımından riskli ve rezerev yapı alanlarında yürütülecek projelerin yapım işini üstlenecek yapı müteahhitlerinin sahip olmalara gereken nitelikleri de düzenleyecek. 

Müteahhitlerden beklenen şartlar

Bu doğrultuda müteahhitlerden asgari iş tecrübesinin yanı sıra denetlenmiş mali durum ve teknik donanım yeterliliği talep edilecek. Kanun teklifinde: "Yapı müteahhidinin yapı ruhsatı almadan önce bina tamamlama sigortası yaptırması ve Bakanlıkça belirlenen diğer teminat ve şartların sağlanmasının zorunlu olacağına " dikkat çekildi. 

Bakan Kurum da açıklamıştı

Başta kentsel dönüşümün pilot bölgeleri olmak üzere müteahhit yoğunlaşmasının çok olduğu bölgelerde yaşanan "konutzede" vakalarındaki artış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını harekete geçirdi. Bakan Murat Kurum, konut ve inşaat süreçlerinde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi adına "bina tamamlama sigortası"nı devreye alacaklarını söyledi. 

Firma iflas etse bile bina tamamlanacak

Yarım kalan projelerin vatandaşları zor durumda bıraktığını ve bu süreçte de bina tamamlama sigortasının sürece dahil edeceğini söyleyen Bakan Murat Kurum, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 2015 yılında çıkardığı kanunun süreçteki aksaklıkların giderilmesinde önemli rol oynayacağı üzerinde durdu. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'e açıklamalarda bulunan Bakan Kurum: "Halk arasında maketten satış olarak bilinen ön ödemeli konut satışı yoluyla bir ev alındığında eğer tamamlama sigortası varsa firma iflas etse dahi sigorta bu projeyi tamamlayacak." dedi. 

Bina tamamlama sigortası yaygınlaşacak

Çevre Bakanı Kurum, bina tamamlama sigortasının şirketin iflas etmesi durumunda dahi projeyi tamamlama olanağı sunması sayesinde konutzede vakalarının yaşanma ihtimalinin de ortadan kalktığına dikkat çekerek: "Yasal düzenlemesi yapıldı. Ancak uygulamada örneğine çok rastlanmıyor. Bu sigorta da bakanlığımızın gündeminde. Bina tamamlama sigortasının yaygınlaşması için çalışmalar yapacağız." şeklinde konuştu.  

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir?

 

İlk kez uygulanmaya başlandı

Tepe İnşaat, Türkiye'nin ilk "Bina Tamamlama Sigortası"nı Tepe Aura projesinde uygulamaya aldı. İlk olarak 2013 senesinde çıkarılan 6502 Sayılı Tüketicinin korunması Hakkındaki Kanun kapsamında düzenlenen ancak gelişimi için kimi koşullara ihtiyaç duyan "Bina Tamamlama Sigortası"  uygulanabilir hale 2016 yılının Temmuz döneminde gelmişti. Tepe İnşaat imzasıyla hayata geçirilecek Tepe Aura projesinde uygulanacak Bina Tamamlama Sigortası ile birlikte hem hak sahipleri güven altına alınmış olacak, hem de bu sigortayı sunan firmalarla sözleşme imzalayabilecekler. 

Tepe İnşaat'ın dönüşümdeki kozu

Tepe İnşaat, Türkiye'de ilk kez Tepe Aura rpojeside "Bina Tamamlama Sigortası"nı uygulamaya aldı. Tepe İnşaat Genel Müdürü Kemal Atila Oğuz ,2013 yılı içinde yasalaşan bina tamamlama sigortasının daha önce herhangi bir projede kullanılmadığını söyledi. 98 adet konuttan oluşan Tepe Aura ile birlikte sektöre öncülük etmeyi amaçladıklarını söyleyen Oğuz: "Yakın dönemde İstanbul içerisinde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz iki büyük kentsel dönüşüm projesi var. Bu projelerde müşterilerimizin yanısıra maliklerimize de bina tamamlama sigortasını sunmak arzusundayız" ifaedelerini kullandı

Bina tamamlama sigortası hakkında daha ayrıntılı bilgi için 5 Soruda Bina Tamamlama Sigortası konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Hedef sektöre duyulan güveni tahsis etmek

Kentsel dönüşümün ülke çapında istenen düzeye ulaşmadığını, ilerlemelerin çok ağır olduğunu ve çok sayıda sorun yaşandığını belirten Ağuz: "Kentsel dönüşüm projelerinde bina tamamlama sigortasının hayata geçmesiyle hak sahipleri güvence altına alınacak ve bu sigortayı sunan firmalarla gönül rahatlığıyla sözleşme yapabilecekler. Böylelikle kentsel dönüşümün önündeki önemli engellerden biri daha kaldırılmış olacak..." dedi. Oğuz, firma olarak güçlü bir özkaynak yapısına sahip olduklarını ve projelerini zamanında tamamlamak için yeterli özkaynağa sahip olduklarını vurgulayarak: "Bina tamamlama sigortasının sektöre duyulan güveni tahsis etmesi ve daha da önemlisi ülkemizin en büyük sorunu olan kentsel dönüşümün önünün açılması bakımından son derece önemli buluyoruz." şeklinde konuştu. 

Türkiye'de bir ilk

Türkiye'nin ilk Bina Tamamlama Sigortası kanunun 2013 yılındaki 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ile yürürlüğe girdiğini ancak sigortanın gelişimi için belli koşulların oluşması gerektiğini söyleyen Rosenberg&Parker of Turkey CEO’su Meltem Gezen: "İlk uygulama örneği için güçlü finansal altyapıya sahip, operasyonel tecrübesi de projenin uygunluğu kadar önemli kriterlerin bir araya gelmesi gerekiyordu. Bu arayışımız geçtiğimiz yıl Tepe İnşaat’ın Çekmeköy-Ömerli’deki projesi Tepe Aura ile son buldu. Projenin nitelikleri kadar Tepe İnşaat’ın da gereken kriterlere sahip olması neticesinde Türkiye’nin ilk Bina Tamamlama Sigortası’na birlikte imza attık" ifadelerini kullandı. 

Tepe Aura projesi

İstanbul'un kalabalığından uzak, stressiz bir yaşam ortamı sunan Tepe Aura Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlnatısının yanı başında bulunuyor. Çekmeköy Ömerli'de hayata geçirilen ve Toplamda 98 konutun yer aldığı projede daireler yüksek tavanlı ve villa konforu ile inşa ediliyor. Proje merkezinde yer alan 160 yıllık dev meşe ağacının etrafında uygulanırken, evler de bu anıtsal ağaca göre konumlanıyor. Tepe Aura projesindeki tüm binalar 3'er katlı şekilde, merkezdeki meşe ağacını geçmeyecek şekilde tasarlanıyor. Toplamda 16 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen ve 3 bloktan oluşan Tepe Aura projesinde daireler 106 metrekareden başlıyor ve 199 metrekareye çıkabiliyor. Dari tipleri ise 1+1, 2+1 ve 3+1 tiplerinde ve teraslı, tubleks ve bahçeli plan seçenekleriyle hayata geçiriliyor. Diğer taraftan LEED Gold adayı olan projede yüzme havuzu, akıllı ev teknolojisi, özel güvenlik sistemi, çocuk oyun alanları gibi geniş sosyal alanlara da yer veriliyor. 

Firma Bilgisi: Tepe İnşaat
Proje Bilgisi: Tepe Aura

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

.

.

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR