Üçüncü Boğaz Köprüsü projesinde çalışan üç taşeron firma dolardaki yükselme nedeniyle zor duruma düştü. Firmalar borçlarını ödeyemedi; mahkemeler firmalara tedbir kararı aldı
Üçüncü Boğaz Köprüsü yol, hafriyat ve tünel çalışmalarında faaliyet gösteren Esa İnşaat, İSDEM Yapı ve Saryapı Şirketleri, dolardaki yükselme nedeniyle iflasa sürüklendi. Mahkemeler tedbir kararı aldı.
3 şirket iflas erteleme istedi
3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında faaliyetlerini sürdüren ve hafriyat, yol ve tünel çalışmaları yürüten üç firma, doların yükselmesiyle iflas erteleme istedi. Üç farklı mahkemede görülen dosyalarda firmaların talepleri uyarınca ketbir kararı alındı ve kayyum atamaları yapıldı.
Kurlardaki bozulma şirketleri bitirdi
İflas erteleme talebinde bulunan ilk firma ESA İnşaat, 25 yıla yakın süredir yürütmekte olduğu tünel ve hafriyat işlerini Beykoz Poyrazköy bölgesinde yürütmekteydi. Çalışmalarını önümüzdeki yıl tamamlamayı taahhüt eden ESA'nın, dolardaki yükselme ile birlikte mali durumu bozuldu ve borçlarını ödeyemez hale geldi. Şirket hacizlere karşı korunmak ve faaliyetlerini sürdürebilmek için mahkemeden tedbir talebinde bulundu. İStanbul Anadolu 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuru kurlardaki bozulmaya dikkat çekilerek, ek finansman ihtiyacının da yüksek faizlerle karşılanmak durumunda kalındığına işaret edildi. Mahkeme 18 Mayıs'ta şirket hakkında tedbir kararı aldı ve 2 kişiyi kayyum olarak atadı.
Hürriyet Gazetesi'nde yer alan Dinçer Gökçe imzalı habere göre, ESA İnşaat Avukatı Ersin Sevindik, müevekkil firmanın leasing firmaları ile anlaşma sonucu iş makineleri kiraladığını belirderek: Borç ödemeleri döviz olarak yapılmaktaydı. Ancak kurda yaşanan problemler neticesinde ödeme tablosunda sıkıntı yaşadı. Firmanın mevcut işleri devam ediyor. Kurda yaşanan belirsizlik firmayı bu yola sevk etti” ifadelerini kullandı. .
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
Banliyö hattının açılmasıyla birlikte Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk Marmaray ile entegre oldu. Yeni duraklar ise şöyle:
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı