DP+Güzey'den Moskova'ya özel: Barviha AVM

DP+Güzey Mimarlık tarafından tasarlanan Barviha AVM, sade forma kontrast zengin malzeme seçimleriyle dikkat çekiyor

DP+Güzey'den Moskova'ya özel: Barviha AVM

DP+Güzey Mimarlık tarafından tasarlanan Barviha AVM, sade forma kontrast zengin malzeme seçimleriyle dikkat çekiyor. Toplam 11.534 metrekarelik Barviha Luxury Village'de yer alacak olan alışveriş merkezi içerisinde restoran, kafe, market, ticaret ve ofis birimleri ve bir de kapalı otopark alanı bulunacak.

Çevreye uyumlu yaklaşım
Barviha AVM'nin tasarımında, yoğun bir geçiş noktasında yer alacak olan kompleksin morfolojisini dikkate alacak şekilde bir konsept geliştiren DP+Güzey Mimarlık, kullanılan cephe malzemelerinin de hemen yanı başında yer alan doğal yeşille uyum içerisinde olmasına özen gösterdi. Yapının mekansal planlamasında, farklı fonksiyonların bir arada ele alınmasıyla geliştirilen bütüncül bina formu, merkezde yer alan atriumun gün ışığından faydalanabilmesi için oluşturulan şeffaf yüzeyin ikiye ayırdığı opak ve yarı opak yüzeylerden meydana geldi. 

Barviha AVM,

DP+Güzey Mimarlık, projede biyonik formlu ahşap iskelete sahip konser salonunun yakınında yer alan restoran, kafe ve ofis birimlerine doğal ışığı alabilmek için yapı yüzeyinde şeffaflıklar kurmaya gayret gösterdi. Şeffaf yüzeyleri çevreleyen ahşap görünümlü metal iskelet ve bu iskelete entegre edilen alüminyum desenli panolar sayesinde konser salonuna atıfta bulunulan projenin AVM'nin opak cepheleri ise ahşap desenli özel seramik malzemelerle kaplanarak, çevresindeki ormanlık alan ile uyum içerisinde olması hedeflendi.