Kalekim Garantili Usta Sistemi nedir?

Kalekim Garantili Usta Sistemi bugün tanıtıldı

Kalekim Garantili Usta Sistemi nedir?

Kalekim, yeni hayata geçirdiği 'Garantili Usta Sistemi' ile dünyada bir ilki gerçekleştirerek, ustalar ve tüketiciler için yepyeni bir dönem başlatıyor. Kalekim, yapı sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak ve ustaların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 2001 yılında kurduğu, bugün üye sayısı 55 bine yaklaşan Kalekim Usta Kulübü kapsamında gerçekleştirdiği projelerle sektöre önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor.

Projenin amacı ustalara ve tüketicilere katkı sağlamak
Kalekim'in, projeyi ilk ortaya çıkardığı andan itibaren nihai tüketicinin memnuniyetine ve avantajlarına öncelik verdiği 'Garantili Usta Sistemi', Kalekim Usta Kulübü üyesi ustaların sektördeki rekabet gücünü artırıyor. 'Garantili Usta Sistemi' ile ustalarının tercih edilirliğini artırarak, onlara yeni iş imkanları yaratan Kalekim, bu alanda, dünyada ilk kez ustaların yapacağı uygulamalar için garanti veriyor.

Sistemin odağında tüketici memnuniyeti var
Ustaların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Kalekim; yetiştirdiği ustalara, sunduğu uygulama garantisi ile artı değer katarken, güvenini kazandığı müşterilerin de hayatını kolaylaştırıyor. Nihai tüketici, 'Garantili Usta Sistemi' ile daha iyi seramik uygulamaları ile karşılaşırken, sektörde de seramik uygulamasının kalitesi artacak. 'Doğru ürün, 'doğru çözüm', 'doğru uygulama' prensibiyle hayata geçen proje ile Kalekim; aynı zamanda tüketici şikayetinin azalmasını da sağlıyor.

'Garantili Usta Sistemi', banyo, mutfak, balkon, teras gibi iç ve dış mekanlardaki tüm seramik uygulamalarını kapsıyor. Kalekim'in Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği 'Seramik Uyum Kursu' mezunu ustaların, Kalekim ürünlerini kullanarak yaptıkları uygulamalar garanti kapsamına alınıyor.

Garantili Usta Sistemi nasıl çalışıyor?
 
4 adımda garantili hizmet
Kalekim'in Türkiye'nin 65 ilinde 2500 ustayla başlattığı 'Garantili Usta Sistemi', 4 adımda şöyle uygulanıyor;

1 – Müşteri, internetten veya Çağrı Merkezi'nden sisteme kolayca ulaşır
Müşteri, 0850 222 8782 numaralı Çağrı Merkezi'nden veya www.garantiliusta.com'dan, ihtiyaç duyduğu konuyu aktarır ve uygulama yapılacak mekan hakkında bilgi verir.

2 - Sistem, 3 sertifikalı ustayı önerir
Adresinize en yakın, iş durumu müsait olan ve en yüksek müşteri memnuniyeti puanına sahip 3 Garantili Usta, sistem tarafından otomatik olarak size önerilir. Önerilen 3 ustamızın iletişim bilgileri sizinle paylaşılır ya da sizin iletişim bilgileriniz, önerilen ustalara SMS ve e-posta aracılığıyla gönderilir.

3 - Önerilen 3 usta ücretsiz keşif için müşteriyi 24 saat içinde arar
Sizinle SMS ve e-posta aracılığıyla iletişim sağladıktan sonra ustalarımız 24 saat içinde sizi arar ve sizin uygun olduğunuz günde ücretsiz keşfe gelip, size Kalekim'in 'doğru ürün', 'doğru çözüm' ve 'doğru uygulama'sını sunar.

4- En uygun ustayı seçip garantili uygulamayı başlatabilirsiniz
Tüm teklifler içinden size en uygun ustamızı seçerek garantili seramik uygulamasını yaptırabilirsiniz. Garantili Usta, Garanti Sözleşmesi'ni tam ve eksiksiz doldurur, sözleşme sizin tarafınızdan da imzalanarak Kalekim'e gönderildikten sonra seramik uygulamasına başlanır.

Kadınlar sistemi güvenle kullanıyor
Garantili Usta, kadın tüketicilerin de ilgisini çekiyor çünkü bu sistem sayesinde kadınlar; kendilerini uzak hissettikleri inşaat-yapı malzemeleri ve tadilat konusunda, kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan rahatlıkla nitelikli ustalarımıza ulaşabiliyor. Önerilen Garantili Usta'yı kendisinin seçmesinin verdiği güveni de hisseden kadın tüketicilerin, Kalekim'in tüm ürün ve uygulamaları garanti altına alınmasıyla hayatı kolaylaşıyor.

KALEKİM Usta Kulübü nedir?
Kalekim Usta Kulübü'nün kuruluşu 1966 yılında Kaleseramik A.Ş. bünyesinde seramik yapıştırıcıları üretimine başlanmasına ve aynı dönemde gerçekleştirilen usta memnuniyet anketine kadar uzanıyor. 1973 yılında Kalekim A.Ş.'nin kuruluşu ile birlikte, seramik ustaları Kalekim çatısı altında toplanarak Usta Kulübü'nün temelleri atılmış oldu.

2001 yılında 'Master Club' olarak kurumsal bir kimliğe kavuşan Usta Kulübü, 2004 yılından itibaren marka ve marka içeriği fikri mülkiyeti ile birlikte 'Kalekim Usta Kulübü' ile faaliyetlerine devam ediyor.

Kalekim bugüne kadar 190 binin üzerinde ustayla buluştu
Kalekim Usta Kulübü'ne üye ustaların yanı sıra, üye olmayanların da davet edildiği Kalekim Usta Seminerleri'nde yeni ürünlerin uygulamalı anlatımı ve ustaların sıklıkla karşılaştıkları sorunlara uygun çözümler anlatılıyor. Eğitimler sırasında sorulan soruları bilen ustalara ödüller verilirken, tüm katılımcılar Kalekim tarafından isimlerine düzenlenmiş sertifikalar alıyor. 2001 yılından bugüne kadar Türkiye çapında düzenlenen seminerlerde Kalekim, 190 binin üzerinde ustasıyla buluştu.

Kulübün kuruluş amaçları arasında, doğru ürünün, doğru şekilde uygulanmasını sağlamak, müşteri memnuniyetini artırmak, eğitim ve seminerler ile ustaların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek, sektörün kalifiye elaman ihtiyacına katkıda bulunmak, mimar mühendis ve son kullanıcıların seramik, boya, sıva, mantolama, su yalıtımı işlerinde kulüp üyesi ustaları tercih etmesini sağlamak bulunuyor.

Kalekim, Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) ile bugüne kadar mezun 10 bine yakın ustaya Avrupa Birliği'nin desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika verdi. Türkiye'nin birçok bölgesinde açılan kursları bitiren kursiyerler, rahatlıkla Paris'te ya da Berlin'de zanaatlarını icra edebilecek düzeyde, uluslararası alanda geçerliliği olan ustalık belgesine kavuştu.

Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı, Boya-Sıva ve Mantolama alanlarında gerçekleştirilen Geliştirme ve Uyum Kursları'nı başarıyla bitiren ustalar, MEB onaylı belgeleriyle, inşaat sektöründe 'Sertifikalı Usta' olarak daha kaliteli hizmet veriyor.

Sosyal güvenceden yoksun olarak çalışan ustalarımız 2004'ten beri her yıl ücretsiz olarak yenilenen Kalekim Ferdi Kaza Sigortası ile Kalekim'in güvencesi altına alınıyor. Kalekim olarak, kulübümüze üye ustalara, müşterilerine daha kaliteli hizmeti, daha kısa zamanda ve daha az zahmetle vermeleri için katkı sağlıyoruz.

Kalekim, 2006 yılında Türkiye çapında düzenlediği seminerlerde 16 bin Usta Kulübü üyesine seramik ustalarının vazgeçilmez ekipmanlarından biri olan Seramik Kesme Makinesini hediye etti. 2009 yılından itibaren ise 25 bin üyesine yaklaşık 18 bin karıştırıcı hediye etti. (Kalekim, bu özel makineleri alanında lider Rubi firmasına özel üretim olarak yaptırıyor).

Kalekim Usta Kulübü, sürdürdüğü tüm faaliyetlerle, ustalarına bugüne kadar 40 milyon TL tutarında destek sağladı. Garantili Usta Sistemi'nin altyapısı için şimdiye kadar 500 bin TL harcama yapıldı.

Geliştirme ve Uyum Kursları nasıl?

Kalekim'in ileriye dönük vizyonu yeni yasayla daha iyi anlaşıldı. Günümüzde mesleki eğitim almanın önemi daha da arttı çünkü biz eğitimi başarıyla tamamlayan ustalara belge vermeye başladığımızda, sertifikasız işçi çalıştırılmasına engel olacak yasa henüz çıkmamıştı. İş Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemeyle birlikte, mesleki eğitim almamış işçi çalıştıran işveren veya işveren vekiline, her işçi için idari para cezası verilmesinin hükme bağlandı. Bu hüküm, esasında Kalekim'in yıllar önce başlattığı çalışmaların ve vizyonunun ne kadar ileriye dönük olduğunun da açık bir göstergesidir. Bu kanun düzenlemesiyle, bedelsiz verdiğimiz kurslarımızı bitirenlerin aldığı sertifikanın önemi daha da arttı.

KSV, Kalekim ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın konusunda uzman eğitimcileri tarafından verilen eğitimlerin arından 100 üzerinden en az 70 notu alan usta adaylarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi "Kurs Başarı Belgesi" veriliyor. Sonuç olarak, KSV ile birlikte yaptığımız kurslar sonunda verilen resmi belgeler, AB ülkelerinde meslek belgesi olarak kullanılıyor.

Seramik uygulamaları dışında Kalekim olarak, boya, mantolama ve su yalıtımı konularında da kurslar düzenliyoruz.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR