Kandilli’de satılık yalı! Neslişah Sultan Yalısı icralık oldu!

Kandilli Neslişah Sultan Yalısı icralık oldu. Kandilli’de satılık yalı arayanlar için ihale 14 Eylül 2015 tarihinde yapılacak.

Kandilli’de satılık yalı! Neslişah Sultan Yalısı icralık oldu!

Kandilli’de yer alan Neslişah Sultan Yalısı icradan satılacak. Galatasaray Kulübü eski başkanı Selahattin Beyazıt'ın Neslişah Sultan Yalısı’nın bedeli 82 milyon 786 bin 425 lira olarak belirlendi. Kandilli’de satılık yalı arayanlar için ihale ise 14 Eylül 2015 günü saat 11:30-11:40 arasında gerçekleştirilecek.

Neslişah Sultan Yalısı ihale ilanı:

T.C  İstanbul Anadolu İcra Müdürlüğü Taşınmazın Açık Artırma İlanı

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri;

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri            ; Satışa konu İstanbul ili, Kandilli Mahallesi, Kandilli Göksu Cad. Mevkiinde kain 173 pafta, 932 ada,

16 parsel sayılı 1957,00 m2 yüzölçümünde kargir yalı vasfındaki taşınmaz İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Kandilli Mah. Kandilli Göksu Cad. No:ll, adresinde bulunmaktadır.

Prenses ikbal Moneim Yalısı (Neslişah Sultan Yalısı) olarak bilinen yalı, 1971-1972 yıllarında Dr. Mürsel Saviç tarafından Mimar Sedad Hakkı Eldem'e yaptırılmıştır. Taşınmazın muhteşem boğaz manzaralı olması, tarihi dokusu, mimari özelliği, konumu belli düzeyde kişilerin ikamet ettiği yer olması gibi üstün özelliklere sahiptir. Kandilli iskelesi ile Küçüksu Plajı arasında yer almakta, her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Ulaşımı çok rahattır. 1957 metrekarelik alan üzerinde 1 yalı, 1 müştemilat bulunmakta olup, bahçesinde peyzaj düzenlemesi yapılmış birçok ağaç ve 4 adet tarihi sütun vardır. Yalı mal sahibi tarafından halen mesken olarak kullanımaktadır. Binada Türk tipi geniş saçaklar vardır. Bahçede, deniz kesnarında 30 metrekarelik yüzme havuzu 40 metrelik rıhtımı vardır. Zemin ve çatı katı alanı toplam .485 metrekaredir. Boğazda inşa edilmiş tek katlı bir yapıdır. Gelenksel sofalı plan tipi uygulanarak ana yaşama mekanının iki kanadına denize ve behçeye doğru çıkma yapan ebeveyn yatak odası ve yemek odası yerleştirilmiştir. Yalının en büyük özelliği lebiderya yani denize sıfır konut olmasıdır. Taşınmazın muhteşem boğaz manzaralı yalı olması, tarihi dokusu, mimari özelliği, konumu belli düzeyde kişilerin ikamet ettiği yer olması gibi üstün özelliklere sahiptir. Taşınmaz, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Kandilli Mah. Kandilli Göksu Cad. 173 pafta, 932 ada, 16 parsel sayılı 1957 m2 lik arsa içinde zemin kat+çatı piyesli tek katlı kargir yalıdır. G.E.E.A.Y.K. Başkanlığının 09.06.1973 tarih ve 7231 sayılı kararı ile tescil edilen (grubu belli olmayan) Korunması Gerekli Kültür Varlığı mevcut olduğundan yapının yaklaşık 41 yaşında olduğu anlaşılmaktadır. Mimari tarzda 90 derecelik dik açılar kullanılarak yapılan yapı zemin kat+çatı piyesinden oluşmaktadır. Binanın dış cephesi beyaz boyalı ve geniş saçaklı çatısı kiremit ile örtülüdür. Yalı halen mal sahibi tarafından mesken olarak kullanılmaktadır. Kandilli Göksu caddesinden 1 yay kapısı+1 otopark kapısı bulunmaktadır. Yalıya iniş-çıkış rampa yolu ile ulaşılmaktadır. Sundurmak 2 otopark yeri bulunmaktadır. Yapının kuzey-batı tarafında servis avlusu da bulunmaktadır. Yalının zemin katında denize bakan kısmında salonun yemek bölümü ve oturma bölümü ile tek yatak odası bulunmaktadır. Diğer odalar komşu parsellere ve Kandilli Göksu Caddesi tarafı arka bahçeye bakmaktadır. Satışa konu taşınmazın bahçesinde bulunan sütunlar ve çeşmeler ise gerek dosyamızca yapılan kıymet takdir raporunda gerekse kıymet takdirine itiraz davasında yapılan incelemelerde menkul niteliğinde olduğu, satışa konu taşınmazdan ayrı olarak satılmasının mümkün olduğu ve taşınmazın ayrılmaz parçası niteliğinde bulunmadığı tespit edildiğinden bu sütunlar ve çeşmeler satış kapsamı dışında tutulmuştur. Taşınmazın;

Zemin Kat; Bina giriş holü, boğaza bakan terasıfyaklaşık 25.00 m2) şömineli oturma bölümü salonu, yemek bölümü, 1 yatak odası, 6 oda, 1 mutfak, 2 banyo-vvc, 1 adet vvc, 1 kazan dairesi, 1 depo,

Çatı Piyesi Katı; 2 oda, Hol, Banyo-WC, depo olmak üzere toplam yaklaşık 485.00m2 dir.Boğazda inşaa edilmiş tek katlı bir yapıdır. Gelenksel sofalı plan tipi uygulanarak, ana yaşama mekanının iki kanadına denize ve bahçeye doğru çıkma yapan ebeveyn yatak odası ve yemek odası yerleştirilmiştir.

Müştemilat; Bahçe kısmında olup, yalıya inen giriş yolu altında yaklaşık 40 m2 alanlı yaşam mekanı bulunmaktadır. 2 oda, banyo ve merpenle çıkılan oda üzerinde küçük bir asma kat vardır.

Rıhtım; Yalının kendisine ait 40 mt uzunluğunda, 3 mt genişliğinde= 120 m2 alanında özel rıhtımı vardır. Rıhtım yer seramiği ile kaplıdır.

Yüzme Havuzu; yalının deniz tarafında yaklaşık 30.00 m2 civarında yüzme havuzu bulunmaktadır.

Taş Duvar; Yaklaşık 130.00 mtx 5.00 mt= 650.00 m2 ebatlarındadır.

Taşınmazdaki peyzaj çalışmalarının incelenmesinde; Taşınmazın bahçesinde bulunan bitkilerin sıklığı, cinsi, ebatları itibari ile ayrı bir değer sahibi olduğu, İstanbul Boğazının tuzlu sularına ve kuvvetli rüzgarlarına dayanmış olması bahçeye olan adaptasyonu ve bitkilerin doğal seleksiyondan başarı ile geçmiş olduğunun işaretidir. Oldukça bakımlı bir bahçe olup alanda otomatik sulama tesisatı bulunmamaktadır. Bitkilerin değer tespitinde bazı bitkileri piyasada aynı ebatları ile temin edilmesinin mümkün olmaması sebebiyle emsal olabilecek aynı tür ve cinsteki bitkilerin değerlerinin yaklaşık bitki yaşı ile çarpılması sonucu elde edilen fiyatlarıdır. Bazı bitkilerin internet ve kamu fidanlıkları ve özel fidanlıklardan araştırılan satış fiyatlarının ortalaması alınması sonucu çıkan rakamlar, bazı bitkilerin fiyatı ise mesleki tecrübemiz sonucu oluşan birim fiyatlarıdır. Bahçeye ait bitkilerin değeri KDV dahil 1.032.195,00-TL olarak hesaplanmış olup, değer tespitine ait detaylar açıklanmıştır.

Taşınmaza ait Armatür bedellerine, Bahçe Elektrik Tesisatı olan Panolar, V Otomatlar , NYY Kablolar, TTR Kablolar, Kablo Hortumları, Havuz Aydınlatmaları, Yalıtımlı Anahtar ve Prizler, Buatlar, Elektrik Tesisat dolapları vs. piyasa rayiç değeri olan 75.000. TL ile Taşınmazın Tüm Elektrik Tesisatının Montaj, İşçilik Bedeli olan 40.000.-TL'nin eklenmesiyle birlikte taşınmaza ait elektrik tesisatı armatürler ve işçilik değerinin 120.980.00-TL olduğu tespit edilmiştir.

Taşınmazın bulunduğu yeri, konumu, imar durumu taşınmazın bulunduğu ana yola yakınlığı ve ulaşım kolaylığı, denize manzaralı oluşu, getirebileceği yıllık gelir durumu, civarında emsal teşkil edebilecek diğer gayrimenkullerin emlak alış satış rayiç bedelleri, parsel üzerinde bulunan tarihi eser niteliğindeki tek katlı yalının vaziyet durumu, yapıda kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi m2 büyüklüğü kullanım türü %10 yıpranma payı, bakım, binanın yaşı ve vb. özelliklere göre 6 Mayıs 2014 tarih ve 28992 sayı ile Resmi Gazetede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedelleri hesabında kullanılacak 2014 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri hakkında Tebliğ'de tabloya bakıldığında 5D sınıfı (korunması gerekli kültür varlığı mevcut olduğundan tarihi eser niteliğinde olup, restore edilerek ve yıkılarak aslına uygun olarak yapılan yapılar) dikkate alınarak 2014 yılı yapı m2 yaklaşık birim maliyetinin 1.900.-TL/m2 olduğu tespit edilmiş olup taşınmazın değerine ilişkin tespitlere aşağıdaki tabloda yer verilmiştir.

Taşınmazın Bina+Arsa+Müştemilat+Havuz+Duvar+Rıhtım Bedeli olan 81.633.250-TL'ye Botanik ve Peyzaj Bedeli olan 1,032.195.-TL ile Elektrik Tesisatı ve işçilik Bedeli olan 120.980.-TL olmak üzere toplam değeri 82.786.425.-TL'dir Adresi : Kandilli Mahallesi, Kandilli Göksu Cad. No:ll, Üsküdar,İst

Yüzölçümü         : 1.957,00 m2

Arsa Payı             : Tam

KDV Oranı           : %18

Kıymeti                : 82.786.425 TL

İmar Durumu    : İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı- Boğaziçi imar Müdürlüğü'nün 24.12.2013 tarih ve 74796371-

310.01.03-7903-7904 İBB-223912 sayılı yazısında; "İstanbul İli-Üsküdar İlçesi-Kandilli Mah.-Kandilli Göksu Cad. 173 pafta, 932 ada, 16 parsel sayılı 1957 m2'lik yer: 22.07.1983 onanlı 1/1000 ölçekli Boğaziçi Sahil Şeridi ve Ön Görünüm Bölgesi Uygulama imar Planının 13.06.2011 tarihli, sayısallaştırılmış ve güncelleştirilmiş paftalarında "sahil şeridinde" kalmakta olup G.E.E.A.Y.K. Başkanlığının 09.06.1973 tarih ve 7231 sayılı kararı ile tescil edilen (grubu belli olmayan) Korunması Gerekli Kültür Varlığı Mevcut olduğu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ilke Kararları doğrultusunda ilgili Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca karar alınarak uygulama yapılacağı, Onaylı planda işli ve yerinde mevcut olan yıkılmış veya yıkılarak yapılmasında sakınca olmadığına dair Kurulca karar alınan taşınmaz kültür varlığı uygulamalarda, restore edilen binanın gabari ve kat adedinin değiştirmemek, lokanta, kahvane gibi kamuya açık kullanımlar dışında bağımsız bölümü artışı yapmamak kaydı ile uygulama yapılacağı, ancak bağımsız bölüm sayısı için bu plan notu hükmünün onayından önce Koruma Kurulu tarafından onaylanan projeler esas alınarak uygulama yapılacağı, sahil şeridindeki taşınmaz kültür varlıkları kamuya açık kullanışlara tahsis edilebileceği gibi konut olarak da kullanılabileceği diğer hususlarda onanlı plan hükümlerine uyulacağı da belirtilmiştir.

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

1.            Satış Günü          : 14.09.2015 günü saat: 11:30-11:40

2.            Satış Günü          : 12.10.2015 günü saat: 11:30-11:40

Satış Yeri             : İst. Anadolu Adalet Sarayı Mezat Salonu

Satış Şartları:

 

1-            ihale açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Birinci arttırmanın yirmi gün öncesinden arttırma tarihinden önceki gün sonuna kadar easastir.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilmektedir. Bu arttırmada tahmin edilen değerin %50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci arttırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci arttırmadan sonraki beşinci günden, ikinci arttırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu arttırmada da malın tahmin edilen değerinin %50'sini rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-            Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında nakit Türk Lirası vetahut bu oranda kesin süresiz ve şartsız banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satş peşin para iledir. Alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere sure verebilir. Damga vergisi, KDV, 'k tapu hara ile tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaiye resmi taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3-            ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderler olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-            Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonar ihale bedelini yatırmamak surety ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminal bedelinden ödenecektir.

5-            Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-            İİK. 127. Md. GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİĞİ; Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatlann imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

7-            Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatı Kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/216 Tal. Sayılı dosyada numrasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR