Yeni Hybrid Sistemin lansmanı yapıldı!

Enerji tasarruflu ve çevreye duyarlı teknolojik ürünleriyle öne çıkan Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, Türkiye’nin en büyük fuarı ISK SODEX 2014’te Yeni Hybrid Sistemlerin lansmanını yaptı

Yeni Hybrid Sistemin lansmanı yapıldı!

12 Mayıs 2014 / Emlakwebtv
Enerji tasarruflu ve çevreye duyarlı teknolojik ürünleriyle öne çıkan Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, Türkiye’nin en büyük fuarı ISK SODEX 2014’te (Uluslararası Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su Arıtma, Havuz ve Güneş Enerji Sistemleri Fuarı) Yeni Hybrid Sistemlerin lansmanını yaptı. Lansmanda Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa ve KlimaPlus Genel Müdürü Yenal Altaç da yer aldı. Doğaya dost ve gelişmiş teknoloji ürünü Yeni Hybrid City Multi Sistem, soğutucu akışkan gaz ve suyu aynı sistemde buluşturuyor. Uzaktan bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefon kullanarak internet üzerinden klimaların kontrol edilmesine olanak sağlayan MELCloud da fuarda sergilenen yeni teknolojilerden biri oldu. Fuarda ayrıca Şubat ayında Türkiye klima distribütörü KlimaPlus’ı satın alacağını açıklayan Mitsubishi Electric Türkiye’nin Başkanı Masahiro Fujisawa ve KlimaPlus Genel Müdürü Yenal Altaç satın alma süreci ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Masahiro Fujisawa: “Klima faaliyetini de mevcut fabrika otomasyon operasyonumuza ekleyerek 2015’te yaklaşık 255 milyon TL ciro hedefliyoruz.”
Özellikle Marmaray Projesi’nde yer alan teknolojisi ve Şubat ayında fırlatılışı gerçekleştirilen TURKSAT 4A ve 4B uydusu ile dikkat çeken Mitsubishi Electric Türkiye’nin faaliyetlerinin son bir yılda dikkate değer bir büyüme gösterdiğini belirten Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, KlimaPlus’ı satın almaya karar vererek Türkiye klima sektöründe de daha fazla güçlenmeyi amaçladıklarını söyledi. 10 yıldır birlikte çalıştıkları KlimaPlus’ın güvenilirliği kanıtlanmış, başarılı geçmişinin yanı sıra ileri teknolojiye ve yüksek kalitede müşteri hizmetlerine sahip olduğunu ifade eden Başkan Fujisawa; “Avrupa’nın en büyük üçüncü nüfusuna ve yüksek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) büyüme oranına sahip Türkiye’de, klima pazarının yılda yüzde 15 oranında büyümesi bekleniyor. Özellikle bu yılın Ocak ayında yürürlüğe giren yeni enerji düzenlemeleriyle inverter klima pazarı hızla büyüyecek. Bu noktada pazarda daha da güçlenme hedefimize paralel olarak, KlimaPlus’ın yerel satış bilgilerini bünyemize katmak bize önemli bir ivme sağlayacak. Bu yeni satın alma ile klima faaliyetini de mevcut fabrika otomasyon operasyonumuza ekleyerek 2015’te yaklaşık 255 milyon TL ciro hedefliyoruz.” diye konuştu.

Yenal Altaç: “Pazarda daha da güçlenerek, Mitsubishi Electric ile birlikte önemli projelere imza atmayı amaçlıyoruz.”
Mitsubishi Electric’in ülkemize büyük bir yatırım yaparak KlimaPlus’ı satın almasıyla yakın zamanda Mitsubishi Electric Türkiye bünyesinde yola devam edeceklerini belirten KlimaPlus Genel Müdürü Yenal Altaç; “Türkiye’deki mevcut operasyonunu büyütmeyi hedefleyen Mitsubishi Electric, rekabetin gelişen yapısına yön verebilmek ve yarınlara daha güçlü yürümek için sektördeki tecrübemizden, birikimimizden dolayı KlimaPlus’ı satın almaya karar verdi. 10 yıldır Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki tek distribütörü olarak bugüne kadar yaptıklarımızın üzerine değer katıp 2014 yılında pazarda daha da güçlenmeyi ve Mitsubishi Electric ile önemli projelere imza atmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Klima sektörü, ilk kez SODEX Fuarı’nda Yeni Hybrid Sistemler ile tanıştı
Satın alma sürecini değerlendiren Fujisawa ve Altaç, SODEX Fuarı’nda Yeni Hybrid Sistemlerin lansmanında da yer aldı. Doğaya dost ve gelişmiş teknoloji ürünü Yeni Hybrid City Multi Sistem, soğutucu akışkan gazı ve suyu aynı sistemde buluşturuyor. Soğutucu akışkan gaz ve su devrelerinin kombinasyonu ile daha fazla enerji tasarrufu sağlayan Hybrid City Multi Sistem, 4 borulu merkezi klima sistemine göre daha kolay montaj imkanı, daha düşük yatırım maliyeti ve su kullanımı sayesinde kusursuz bir iklimlendirme sunuyor. Geleneksel ısıtma ve soğutmanın rakibi yeni HVRF Sistemi, ısı geri kazanımlı eş zamanlı ısıtma ve soğutma gerçekleştirmek için eşsiz 2 boru teknolojisi ve suyun yaratıcı birleşimini kullanarak optimum konfor ve verim sağlıyor. 

Mitsubishi Electric, fuarda geniş ürün gamıyla yer aldı
Geniş ürün yelpazesine sahip olan Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, fuarda ilk kez sergilediği Yeni Hybrid Sistemlerin yanı sıra Mitsubishi Electric Split Klimalarını, Multi Split Klima Sistemlerini, Hydrodan Ünitelerini, Mr. Slim Ticari Tip Klimalarını, Havadan Suya Isı Pompası Sistemlerini, Heat Pump Sıcak Su Üretici Kazanı ve otomasyon/kontrol sistemlerini de ziyaretçilerine sundu.

MELCloud, Wi-Fi internet olan her yerde tüm klimaların kontrol edilmesine olanak sağlıyor
MELCloud, Mitsubishi Electric Klima Sistemleri’nin lokal olarak, uzaktan erişimle veya uzaktan bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefon kullanarak internet üzerinden kontrolüne yönelik yeni Cloud çözümü. MELCloud, Wi-Fi internet olan her yerde tüm klimaların kontrol edilmesine olanak sağlıyor. MELCloud ile klimaya telefondan bağlanarak konfor için ideal ortam hazırlanabiliyor, klimaya bağlanan MAC-5571F-E arayüz ile bilgisayar, tablet veya akıllı telefonlardan klima sistemi kumanda edebiliyor. 92 yıllık tecrübesini öncü teknolojilerle birleştiren Mitsubishi Electric, bu çözümleriyle ev, ofis ve diğer mekanlarda kullanıcılarına klima kontrol özgürlüğü sunuyor.

Mitsubishi Electric farkıyla iki farklı sistem tek bir sistemde birleşiyor
Mitsubishi Electric Klima Sistemleri’nin SODEX 2014 Fuarı’nda öne çıkan diğer bir ürünü ise Isı Geri Kazanımlı Hybrid Sistem Mr. Slim+. Havadan suya ısı pompasının sunduğu avantajları, iklimlendirme sisteminin faydalarıyla bir araya getiren Isı Geri Kazanımlı Hybrid Mr. Slim+ Sisteminde, klima iç üniteleri ve bir ısı pompası iç ünitesi (hydrobox ya da boylerli ünite) tek bir dış üniteye eş zamanlı olarak bağlanabiliyor. Yüksek verimliliğe sahip olan ve iki farklı ısıtma sistemine entegre olabilen Mr. Slim+, geçiş süreçlerinde dahi yüksek verimlilikte ısıtma sağlıyor. Buna ek olarak yaz aylarında soğutmaya ihtiyaç duyulan odalar klima iç üniteleriyle iklimlendirilirken ortaya çıkan atık ısı suya aktarılarak ek enerji maliyeti olmadan kullanma sıcak suyu elde ediliyor. İklimlendirme ve sıcak su ihtiyaçlarının söz konusu olduğu kafe, muayenehane, berber ve petrol istasyonları gibi ticari yapılar için ideal olan Mr. Slim+, geleneksel kazanlara göre çok daha hızlı ve etkili bir ısınma sağlıyor.

Hydrodan üniteler, enerji tüketiminde yüzde 50’ye, karbon salımlarında yüzde 70’e varan azalma sağlıyor
Mitsubishi Electric Klima Sistemleri’nin ISK SODEX 2014’te sergilediği ürünler arasında, benzerlerini geride bırakan özellikleriyle sektörde öne çıkan Hydrodan Üniteler de bulunuyor. Tek bir sistemle, ısıtma, soğutma, havalandırma, sıcak ve soğuk su üretimlerini aynı anda gerçekleştirebilen ve –25 derecede dahi ısıtma yapabilen Hydrodan Üniteler, sağladığı enerji tasarrufuyla dikkat çekiyor. VRF sisteme eklenen Hydrodan Ünite ya da Üniteler sayesinde soğutma ihtiyacının başladığı veya binanın tam soğutma ihtiyacı olduğu dönemlerde, sistem sıcak su üretmek için atık ısıdan yararlanarak verimliliğini daha da artırıyor. Hydrodan ve Isı Geri Kazanımlı VRF Sistem ile enerji tüketimlerinde yüzde 50'ye varan azalma sağlanırken, karbon salımında da yüzde 70’e varan azalma elde ediliyor. Isıtma sezonu boyunca ise sistem verimlerinde artış sağlanırken, sıcak su ve diğer ihtiyaçlara aynı anda tek bir sistem ile çözüm sunuluyor.

Yüksek tasarruf sağlayan Multi Sistemler, tek dış ünite ile 6 odalı bir eve tek başına yetiyor
Fuarda sergilenen ürünler arasında, sektörde öncü olan Mitsubishi Electric Multi Sistemler de yer aldı. Branşman kutusu olmadan, 6 odalı evlerin klima ihtiyacına tek dış ünite ile çözüm üreten Mitsubishi Electric MXZ-6C122VA Multi Sistemler, tüm yıl boyunca düşük enerji tüketimi ile hem soğutmada hem de ısıtmada yüksek tasarruf sağlıyor. Yüksek kapasitesine rağmen tek fanlı dizayn edilen kompakt boyutlara sahip dış ünite, montaj için büyük alanlara ihtiyaç duymuyor. Maksimum 16,5 kW'a kadar çıkabilen ısıtma kapasitesi ile farklı ihtiyaçlara cevap verebilen Multi Sistemler; duvar tipi, asılı tavan tipi, gizli tavan tipi, 4 yöne üflemeli kaset tip ve döşeme tipi iç üniteler ile birlikte kullanılabiliyor.

Sezonsal Verimlilik kriterlerine uygun klimalar, yeni tasarımlarıyla dikkat çekti
1 Ocak 2014’te yürürlüğe giren “Klimaların Enerji Etiketlemesine Dair Tebliğ” ile geçerli olan Sezonsal (Mevsimsel) Verimlilik Kriterleri’ne uygun A, A+, A++, A+++ enerji sınıfına sahip Mitsubishi Electric Ev Tipi Split Klimalar, fuarda yeni tasarımlarıyla dikkat çekti. Daha kompakt ve estetik dizayna sahip olan bu klimalar, farklı renk seçenekleriyle evlerin dekorasyonuna da uyum sağlıyor.

Klima teknolojisinde zirve: Yeni Kirigamine Klimalar
Özel filtre sistemi Plasma Quad ile havayı temizleyerek ortamdaki toz, bakteri, virüs ve alerjenleri yüzde 99’a varan oranda nötralize eden, 3D i-see Sensör ile bulunduğunuz yeri ve uzak noktalardaki sıcaklıkları algılayan ve Doğal Hava Esintisi teknolojisi ile ortamın aşırı soğumasına ve yorgunluk hissine engel olan Yeni Kirigamine Klimalar, fuarda sergilenen ev tipi split klimalar içinde öne çıkan ürünlerden oldu. İnsan ve hayvanı ayırt edebilen, odada kimse yokken enerji tasarrufu moduna geçerek güç tüketimini 10 dakika sonra yüzde 10, 60 dakika sonra da yüzde 20 azaltan Yeni Kirigamine Klimalar, insan kulağının neredeyse algılayamayacağı ses seviyesinde çalışıyor. Mitsubishi Electric tarafından Japonya’da ferah havasıyla ünlü Kirigamine Tepeleri’nden ilham alınarak geliştirilen klima teknolojisinin zirvesi Yeni Kirigamine Klimalar, Sezonsal Verimlilik Kriterleri’ne göre soğutma ve ısıtmada A+++ enerji sınıfında yer alıyor.

Fuar gazetesi içeriği ve farklı konsepti ile öne çıktı
İstanbul CNR Expo’da 7-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ISK SODEX Fuarı’nda 8. salonda, A08 numaralı stantta ürünlerini sergileyen Mitsubishi Electric Klima Sistemleri’nin Fuar Gazetesi de bu yıl farklı bir konsepte sahipti. Gazetede; ürünler, referans projeler, haberler ve yeniliklerin yanı sıra sektörün en önemli gündem maddesi Sezonsal Verimlilik ile ilgili tüm detaylar, klima kullanmanın püf noktaları ve İSKİD Başkanı Naci Şahin, ÇEBDİK Başkanı Dr. Duygu Erten, Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu gibi önemli isimlerin röportajları da yer aldı.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

DYO işbirliği ile gerçekleşen AURA Crea: “İzmir: Tarihin Renkleri” yarışmasının kazananları belli oldu

DYO işbirliği ile gerçekleşen AURA Crea: “İzmir: Tarihin Renkleri” yarışmasının kazananları belli oldu

Silverline ile yılın son günlerinde mutfaklar yenileniyor

Silverline ile yılın son günlerinde mutfaklar yenileniyor

Kaleseramik ‘Atık Yönetimi’ ile ‘Sürdürülebilirlik İş Ödülü’nü kazandı

Kaleseramik ‘Atık Yönetimi’ ile ‘Sürdürülebilirlik İş Ödülü’nü kazandı

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR