Tema İstanbul satış ofisi ödül aldı!

Tema İSTANBUL’un sembol Satış Ofisi ve Peyzaj Düzenlemesi, gayrimenkul sektörünün en önemli değerlendirmelerinden “International Property Awards”da ödül aldı

Tema İstanbul satış ofisi ödül aldı!

Türkiye’nin mega karma projesi Tema İSTANBUL’un sembol Satış Ofisi ve Peyzaj Düzenlemesi, gayrimenkul sektörünün en önemli değerlendirmelerinden “International Property Awards”da ödül aldı. Yazgan Tasarım Mimarlık imzasını taşıyan Tema İSTANBUL Satış Ofisi ve Peyzaj Düzenlemesi, bu prestijli uluslararası değerlendirmede, “Ticari Yapılar İçin Peyzaj Tasarımı” kategorisinde 5 yıldızla “Highly Commended” ödülünü aldı.

Türkiye’nin en büyük ve master planlı ilk özel sektör gayrimenkul projesi Tema İSTANBUL, bünyesinde barındırdığı birçok ‘ilk’ ve ‘en’ ile olduğu kadar, getirdiği yenilikler ve eşsiz tasarımları ile de fark yaratmaya devam ediyor. Gerek farklı ve estetik yapısı, gerekse işlevselliği ile öne çıkan Yazgan Tasarım Mimarlık imzalı Tema İSTANBUL Satış Ofisi / Showroom ve Peyzaj Düzenlemesi de, kısa sürede Türkiye’nin sembol yapıları arasına girdi. Getirdiği yenilikler ve eşsiz özellikleri ile mega karma projenin Türkiye gayrimenkul sektörüne referans olarak sunduğu Tema İSTANBUL Satış Ofisi / Showroom ve Peyzaj Düzenlemesi’nin başarısı, şimdi de uluslararası bir ödül ile tescillendi.

Tema İstanbul

Yazgan Tasarım Mimarlık, Tema İSTANBUL ile kazandı
Yazgan Tasarım Mimarlık, “Tema İstanbul Showroom Peyzaj Düzenlemesi” projesi ile Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden biri olan “International Property Awards”da ödüle layık görüldü. Tema İstanbul Satış Ofisi Peyzaj Düzenlemesi, “International Property Awards – Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri”nin, “Ticari Yapılar İçin Peyzaj Tasarımı” kategorisinde, finaldeki rakiplerini geride bırakarak, 5 yıldız ile “Highly Commended” ödülünü aldı. Tema İSTANBUL Satış Ofisi Peyzaj Düzenlemesi ile kazanılan prestijli ödülü, 14 Ekim'de Londra’da düzenlenen törenle gerçekleşen törende Yazgan Tasarım Mimarlık kurucu ortakları Kerem Yazgan ve Begüm Yazgan birlikte aldılar.

Başarı, uluslararası ödülle tescillendi
Tema İSTANBUL’un gerek devasa yapısı ve gerekse güçlü karma fonksiyonları ile Türkiye’nin dünya çapındaki projesi olduğunu dikkat çeken Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan, “Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük özel sektör gayrimenkul projesi olan Tema İSTANBUL’un arkasında, her biri alanlarında önemli ve güçlü şirketlerden oluşan MESA, ARTAŞ-AVRUPA KONUTLARI, ÖZTAŞ, KANTUR-AKDAŞ Ortak Girişim Grubu bulunuyor. Güçlü ve yenilikçi yapısı ile Ortak Girişim Grubu, mega karma proje Tema İSTANBUL’un her detayını mükemmellik hedefi ile planladı. Bu doğrultuda eşsiz özellikleri ile Tema İSTANBUL, birçok açıdan sektörüne referans olan bir proje. Yine bu yaklaşımla Yazgan Tasarım, Mimarlık tarafından tasarlanan Tema İSTANBUL Satış Ofisi de, farklı, dikkat çekici yapısı, yüksek estetik değeri ve efektif kullanımı ile hem genel kamuoyu, hem de sektör tarafından beğenilen, dikkat çeken, fark yaratan bir yapı oldu. Kısa sürede kentin sembol yapıları arasına giren Tema İSTANBUL Satış Ofisi / Showroom ve Peyzaj Düzenlemesi’nin International Property Awards gibi uluslararası arenadaki en prestijli değerlendirmelerinden birinde ödül alması, aslında bizler için çok şaşırtıcı olmamakla birlikte, gurur ve onur duyduğumuz bir gelişme oldu” diyerek, bu vesile ile; başta Yazgan Tasarım, Mimarlık olmak üzere Tema İSTANBUL Satış Ofisi ve Peyzaj Düzenlemesi’ne emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerini iletti.

Tema İstanbul

Sembol yapıya uluslararası ödül
Çağdaş, yenilikçi, estetik, farklı, efektif ve değer katan bir yaklaşımla Tema İSTANBUL Satış Ofisi / Showroom ve Peyzaj Düzenlemesi’ni tasarlayan Yazgan Tasarım, Mimarlık kurucu ortakları Dr. Mimar Kerem Yazgan ve Dr. Y. Mimar Begüm Yazgan, “Tema İSTANBUL Satış Ofisi ve Peyzaj Düzenlemesi ile aslında ilk ödüllerimizi, Tema İSTANBUL’u hayata geçiren Ortak Girişim Grubu ve üst yönetiminden, sektörden, halktan aldık. Tema İSTANBUL Satış Ofisi ve Peyzaj Düzenlemesi, her açıdan gördüğü yoğun hatta aşırı diyebileceğimiz bu ilgi ve beraberinde kısa sürede sembol yapılar arasına girmesi, bizler için memnuniyet veren ilk ödüller oldu. Gayrimenkul projelerinde satış ofisleri, proje tamamlandığında çoğu zaman işlevselliğini yitiren yapılardır. Ancak imzamızı taşıyan Tema İSTANBUL Satış Ofisi / Showroom’un, proje tamamlandıktan sonra sosyal ve aktif bir yapı olarak işlevine devam edecek olması da, Yazgan Tasarım, Mimarlık olarak gurur duyduğumuz bir başka gelişmedir. Gayrimenkul alanında uluslararası arenadaki en önemli değerlendirmelerden biri olan International Property Awards’da Tema İSTANBUL Showroom ve Pezyaj Düzenlemesi’nin 5 yıldız ile “Highly Commended” seçilmesi de, bizler için ayrı bir değer taşıyor” diyerek, alınan bu prestijli ödülün onurunu, başta Yazgan Tasarım Mimarlık ekibi olmak üzere Tema İSTANBUL ve tüm sektör ile paylaştıklarını belirttiler.

Gayrimenkuldeki en önemli değerlendirmelerinden biri
1995 yılından bu yana düzenlenen International Property Awards -Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri; mimari, yatırım ve gayrimenkul sektörünü temsilen farklı disiplinlerden 70 üyesi ile alanında, dünyanın en önemli değerlendirme platformlarından biri olarak kabul ediliyor. Gayrimenkulün her alanını kapsayan kategorilerde değerlendirmeler yapan International Property Awards, “Mimari”, “İç Dekorasyon”, “Proje Geliştirici” ve “Gayrimenkul” başlıkları altında en iyilere ödüller dağıtıyor.

Türkiye'nin Dünya çapındaki projesi:Tema İstanbul
Tema İSTANBUL, Atakent’te 1.5 milyon metrekarelik devasa bir alanı kaplayan mega karma yapısı ile Türkiye’nin en büyük özel sektör gayrimenkul projesi konumunda. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk master planlı özel sektör gayrimenkul projesi olan Tema İSTANBUL’un karma yapısı, farklı bir yaşam kültürü sunan Konut Bölgesi’nin yanı sıra sosyal buluşma merkezi Tema PLAZA ve dünya çapındaki temalı eğlence merkezi Tema WORLD olmak üzere üç ana fonksiyondan oluşuyor. Bu ana fonksiyonlar ve eğitim, sağlık, turizm ve ticari yapılardan oluşan tamamlayıcı fonksiyonlar, geliştirilen master plan dahilinde büyük bir uyum ve koordinasyon içinde mega karma yapı bünyesinde yer alıyorlar. Tema İSTANBUL’un ilk etabı olan ve halen yapımı devam eden Konut Bölgesi, toplam 3.531 konuttan oluşuyor.

Tema İstanbul satış ofisi tasarımı
Tema İSTANBUL Satış Ofisi binası da, mega karma yapının tüm fonksiyonlarının kesiştiği noktada yer alıyor. Toplam 1.500 metrekarelik bir alana sahip olan yapı, başta Konut Bölgesi olmak üzere Tema İSTANBUL’un Satış Ofisi ve Showroom mekanı olarak işlev görmektedir. Tema İSTANBUL Konut Bölgesi’nin örnek dairelerine ve maketine ev sahipliği yapan binada, Satış Ofisi’nin yanı sıra proje görsellerinin yer aldığı galeri mekânı ile idari ofisler yer almaktadır.
Tema İSTANBUL Satış Ofisi / Showroom, her gün binlerce otomobilin geçtiği TEM otoyoluna yüzünü dönen, yeşil, eğimli bir topoğrafyada konumlandırılmıştır. Bina fonksiyonlarını barındıran yapıyı, elips formlu çelik kaburgalar sarmaktadır.

Binanın betonarme konstrüksiyonu, yine elips formlu bir çakıl havuzunun içinde konumlanmıştır. Paslanmaz çelikten imal edilen havuz, bina konstrüksiyonunu yansıtarak, binanın yerden yükseldiği izlenimini yaratmaktadır. Binanın dış mekan peyzaj düzenlemesinde, havuz etrafını eliptik düzende çevreleyen şeritler oluşturulmuştur. Bu şeritler aynı genişlikte olup, farklı uzunluktadır. Rastgele uzunlukta düzenlenen her şerit alanını, kısa boylu bir çalı veya renkli bir çakıldan seçilen farklı bir peyzaj elemanı tanımlar. Bu şeritler, eliptik bir düzende bir araya gelerek, renkli bir peyzaj kombinasyonu oluşturur. Bu renkli peyzajın arasında dolaşımı sağlamak için, cüruf üzerine yerleştirilmiş dikdörtgen biçiminde adım taşları bulunmaktadır. Şeritler, doğal topoğrafyayı takip ederek elips biçiminde bir çanak oluşturmaktadır. Toplam 380 metrekarelik bir alanı kapsayan bu çanak, zeplin biçimindeki binayı kavramaktadır.

Peyzajda yer alan her şerit grubu, yerel iklime uygun olan farklı bitki çeşitlerini içermektedir. Çanak etkisini desteklemek için, herdem yeşil kısa boylu çalılar seçilmiştir. Daha az su tüketimi için, sprinkler sistemi yerine damlama türü sulama sistemi kullanılmaktadır. Showroom binası ve eliptik peyzaj düzenlemesinin etrafını saran 3.540 metrekarelik yeşil alanda ise, rastgele dağıtılmış herdem yeşil ve ibreli ağaçlar bulunmaktadır. Eliptik bahçede olduğu gibi, etrafı saran peyzajda da yerel iklime uygun ağaçlar seçilmiştir.

Yapının iç mimari peyzaj tasarımı ise, çeşitli objelerde ve yüzeylerde tek bir yeşil renk kullanarak, mekansal derinlik hissini arttırmak üzerine kurgulanmıştır. Yoğun olarak kullanılan iç mekan bitkileri, bulundukları ortamı bir iç bahçe haline getirir. Binanın mobilyaları da, peyzaj elemanlarını mekanlarla bütünleştirmek amacıyla özel olarak detaylandırılmıştır. Örneğin; ziyaretçilerin oturması için tasarlanan ahşap platformda, iç mekan bitkilerini barındıran boşluklar imal edilmiştir. Ayrıca, satış birimleri arasına yerleştirilen dolapların üstüne, altındaki mobilya ile birlikte detaylandırılan saksılar imal edilmiştir. İç mekan boyunca kullanılan yeşil renk; görsel işaretlerin bütünleşmesini ve yön bulmayı sağlar. Dış mekan peyzajı da; yeşil rengin bütünleştirici etkisini güçlendirir. Böylece, görsel devamlılık; iç mekan ile dış mekan arasındaki derinlik ve renk ilişkileri ile sağlanmış olur.

Tema İSTANBUL, mega karma yapısındaki güçlü fonksiyonlar ve eşsiz özellikleriyle bölgesinin kaderini değiştirecek bir proje. Uyuma bölgesi olan Atakent’i, yeni bir yaşam, sosyal buluşma, iş ve eğlence merkezine dönüştürecek olan Tema İSTANBUL, sadece çevresine değil, İstanbul ve Türkiye’ye, hatta yakın coğrafyasına cazibe yaratacak, değer katacak dünya çapındaki bir proje. Tema İSTANBUL Konut Bölgesi ise tüm bu büyük cazibe ve değerin içinde yeni ve farklı bir yaşam kültürü vaat ediyor.

Eşsiz konumu ile özel ve ayrıcalıklı benzersiz bir konuma sahip Tema İSTANBUL Konut Bölgesi, panoramik kent ve göl manzarasının yanı sıra ulaşım açısından da çok önemli konumda bulunuyor. TEM’in hemen yanı başında olan Tema İSTANBUL, mevcut metro istasyonlarına yakınlığı, E-5, Sahil Yolu gibi diğer ana arterler ile Atatürk Havalimanı’na kolay ve hızlı ulaşım sağlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin planlamalarında projenin içinde Tema Metro istasyonunun da bulunduğu Tema İSTANBUL, yapımına başlanan 3’ncü Havalimanı ve 3’ncü Köprü bağlantı yollarına yakınlığıyla, gelecekte gelişecek yeni ulaşım ağının da merkezi konumunda.

Seçkin bir konumunda yer alan yaklaşık 334 bin metrekarelik ayrıcalıklı özel bir alanda yükselen Tema İSTANBUL Konut Bölgesi, 3–12 kat ile 18–30 kat arasında değişen alçak ve yüksek bloklardan oluşuyor. Toplam 3.531 konutun bulunduğu Tema İSTANBUL Konu Bölgesi’nde, 1+1’den 4+1’e kadar uzanan farklı büyüklük ve tipte zengin daire seçenekleri ile tüm ailelerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Sosyal tesisin 3 bin metrekarelik bir alana yayıldığı Tema İSTANBUL’da; beş açık ve bir kapalı yüzme havuzu, fitness center, kapalı ve açık spor ve aktivite alanları, çok amaçlı spor sahası ve tenis kortları ile sosyal olanaklar da en üst seviyede yer alıyor. 285 bin metrekarenin üzerine devasa bir peyzaj ve doğal yeşil alana sahip olan Tema İSTANBUL konut bölgesinde, yaklaşık 6.400 araçlık kapalı, 800 araçlık açık otopark da bulunuyor.


Proje Bilgisi: Tema İstanbul

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR