Uniq İstanbul açılıyor

Uniq İstanbul bugün gerçekleşen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı

Uniq İstanbul açılıyor

Turkmall'un yatırımı ile Maslak'ta hayata geçen, UNIQ İstanbul; kültür-sanat, eğlence ve iş dünyasını, doğa ile iç içe, ayrıcalıklı bir ortamda bir araya getiriyor. Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu açılış toplantısında yaptığı konuşmada, 62 dönüm arazi üzerinde 150 bin m2 toplam inşaat alanına sahip UNIQ İstanbul'un konser, müzikal, sergi, kongre, eğitim, toplantı, seminer, alışveriş ve yeme-içme gibi pek çok aktivite ile İstanbul modern hayatının yeni merkezi olacağını söyledi. Eyüboğlu, hedeflerinin günde 30 bin kişiye ev sahipliği yapmak olduğunu belirtti.

İstanbul'un dünya metropolleri ile yarışan kültür-sanat ve eğlence hayatına yeni nesil mekanlar, yeni konseptler ve yeni projeler getirecek olan UNIQ İstanbul, Maslak'ta açıldı. Türkiye'de yenilikçi projelere imza atan Turkmall'un yatırımı ile hayat bulan UNIQ İstanbul, konser, müzikal, sergi, kongre, eğitim, toplantı, seminer, alışveriş ve yeme-içme gibi pek çok aktivite ile modern kent hayatının yeni sembolü olacak.

Uniq İstanbul

Alışılmışın ötesinde bir kültür, sanat, kongre, eğlence ve iş anlayışını, doğanın kalbinde, tarihsel değerlerle bezeli, ayrıcalıklı bir ortamda misafirlerine sunacak olan UNIQ İstanbul, 62 dönüm arazi üzerinde 150 bin m2 toplam inşaat alanına yayılıyor. Era Mimarlık'tan Yüksek Mimar Ertun Hızıroğlu ve Yüksek Mimar Ali Hızıroğlu tarafından ekolojik bir yaklaşımla tasarlanan UNIQ İstanbul, her yaştan ziyaretçisine farklı deneyimleri aynı anda ve aynı mekanda yaşama olanağı veriyor. UNIQ İstanbul misafirleri önce bir sergi gezip ardından çocukları ile doğada bir etkinliğe katıldıktan sonra tadı damakta kalacak bir yemeği yemenin keyfini yaşayabilecek.

Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu açılış toplantısında yaptığı konuşmada, UNIQ İstanbul projesini 100 milyon Euro'luk bir yatırım ile geçekleştirdiklerini söyledi. Eyüboğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Sadece İstanbul'u değil tüm Türkiye'yi UNIQ İstanbul'a davet ediyoruz. Hedefimiz her gün 30 binin üzerinde bir ziyaretçi kitlesini ağırlamak. Misafirlerimizin UNIQ İstanbul'da tüm günlerini, aileleri ve dostları ile keyifle, farklı deneyimler yaşayarak geçirmelerini istiyoruz. UNIQ İstanbul'da ister kapalı mekanlarda olsun ister açık havada olsun her an bir etkinlik olacak. Misafirlerimiz isterlerse dünya starlarını dinleyecek, UNIQ İstanbul'dan dünyaya açılacak sergileri gezecek, konsept mağazalarda alışveriş keyfini yaşayacak, isterlerse de çocukları ile bir atölye çalışmasına katılabilecekler."

Açılış toplantısında, projenin mimarlardan Yüksek Mimar Ertun Hızıroğlu, UNIQ İstanbul projesinin geçmişi ve 2008'de dahil olduğu ihale sürecine dair bilgiler verdi. Hızıroğlu, şunları söyledi:
"Önceden, Ayazağa Kültür Merkezi'nin bulunduğu bu alanın uzun bir öyküsü var. Farklı bir yatırımcı tarafından kaba inşaatı yürütülen ilk proje, 1996'da durduruldu. Arazi, yıllarca atıl olarak kaldıktan sonra, Kültür Bakanlığı projeyi yeniden ihaleye açtı. Biz de bununla başlayan ikinci süreçte, projeye dahil olduk. Projeye başlarken her ne kadar, mevcut betonarme yapıdan yararlanmak istediysek de deprem ve yangın yönetmenliklerine uygun olmayan ve bugünün ihtiyaçları karşısında yetersiz kalan strüktür bizi yeni sıfırdan bir tasarım geliştirmeye yöneltti."

Uniq İstanbul

Volkswagen Arena, UNIQ Müze, UNIQ Hall, UNIQ Stüdyo, Turkmall Sanat, UNIQ Galeri, UNIQ Sahne, UNIQ İstanbul'da
UNIQ İstanbul, kentin kültür-sanat ve eğlence dünyasına farklı mekanları ile seslenecek 12.000 m² alana sahip gösteri merkezi Volkswagen Arena Haziran ayından bu yana pek çok uluslararası isimi ağırladı. Türkiye'nin canlı müzik ve performans sektörünü kökten değiştirecek, Avrupa'nın en iyi akustiğine sahip konser salonlarından biri olan Volkswagen Arena'nın işletmesini Pozitif üstleniyor. UNIQ İstanbul misafirleri Aralık ayında Morissey, Parov Stelar & Oi Va Voi ile konserlerini Volkswagen Arena'da izleme imkanı bulacak.

Görsel sanatlar alanında faaliyet gösteren UNIQ Müze ise dünya çapında sergilerin ve eğlence deneyimlerinin gerçekleşebileceği bir mekan sunuyor. Müze, TİMS Productions ve Istanbul Exhibitions tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Muhteşem Yüzyıl: Teşhir-i İhtişam" sergisine ev sahipliği yapıyor. Yoğun ilgi gören sergide, Muhteşem Yüzyıl dizisinin büyüleyici atmosferini yansıtan tüm dekor, kostüm ve aksesuarlar görsel bir şölen zenginliğinde ziyaretçilere sunuluyor. UNIQ Müze'deki sergiler, kültür ve eğlence yönetiminde uzman bir kuruluş olan İstanbul Exhibitions'ın danışmanlığında gerçekleştirilecek.

UNIQ İstanbul'un bir diğer kültür sanat birimi ise UNIQ Hall olacak. 10.000 m2 alanıyla dev bir kültür ve sanat platformu olan UNIQ Hall üst düzey teknik altyapısı ile müzikalden baleye, senfonik konserden, akustik konsere, uluslararası kongrelerden film galalarına kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

UNIQ İstanbul ayrıca UNIQ Galeri ve Turkmall Sanat olmak üzere toplam 500 m2 sanat galerisi alanında tasarım, mimari ve sanat konularında süreli ve süresiz sergiler düzenleyecek. UNIQ İstanbul, UNIQ Stüdyo ile de kentin sanat üretim merkezi olacak. 250 kişilik etkinlik alanına sahip UNIQ Stüdyo, müzikle ilgili alanlarda kültürel bir gelişim platformu yaratmayı hedefliyor.

UNIQ İstanbul'un her köşesi sanatla iç içe geçecek şekilde tasarlandı. Gezgin ve dinamik bir sahne olarak tasarlanan UNIQ Sahne ile fuayede, terasta, havuz kenarında ya da UNIQ İstanbul'un beklenmedik bir köşesinde kültür-sanat etkinlikleri ziyaretçileri karşılayacak. Butik etkinliklere ve alternatif sanat akımlarına da ev sahipliği yapacak olan UNIQ Sahne, konumda olduğu gibi içerikte de dinamik ve enerjik olacak.

Uniq İstanbul

UNIQ İstanbul iş hayatına da yeni bir anlayış getiriyor
UNIQ İstanbul, iş hayatı ile şehir hayatını bir araya getiren bir anlayış benimsiyor. Ofis alanları ile şehrin en önemli finans ve ticaret merkezini sunan UNIQ Ofis, iş dünyasına yeşil alanlarla donatılmış yatay ofisler kazandırarak ulusal ve uluslararası şirketlere hizmet verecek.

Yeni nesil yaşam merkezi konseptindeki UNIQ İstanbul, aynı zamanda yeme- içme ve alışveriş alanları ile de ziyaretçilerinin keyifli zaman geçirecekleri bir ortam yaratıyor. Yeme-içme sektörünün lider ismi BTA'nın işletmeciliğinde 18 restoran ve 3 kiosk'un bulunduğu yeme-içme alanları ile konsept mağazalardan oluşan 15.000 m2'lik UNIQ Fuaye farklı tatları, lezzetleri ve deneyimlerini bir arada sunacak.

UNIQ İstanbul, konsept mağazaları ile alışverişin yüzünü değiştirecek
UNIQ İstanbul'a gelmek için bir başka neden de komplekste bulunan konsept mağazalar. Bunlardan ikisi Zuhal UNIQ ve MMM Migros. Uzun yıllara dayanan tecrübesiyle Türkiye'yi müzik aletiyle buluşturan Zuhal Müzik Türkiye'deki en büyük müzik enstrümanı mağazasını geçtiğimiz ay UNIQ İstanbul'da açtı. Muhteşem Yüzyıl: Teşhir-i İhtişam sergisinin ana sponsoru Migros ise yeni nesil, teknolojik mağazası için UNIQ İstanbul'u seçti. UNIQ İstanbul'daki MMM Migros, girişte müşteriyi tanıyan uygulamadan sınırsız alışveriş imkanı sunan teknolojiye, kod girmeden ürünleri tanıyan akıllı teraziden 3 boyutlu yazıcıya kadar birçok yeniliği müşterileriyle tanıştıracak.

Uniq İstanbul

UNIQ İstanbul, çevre dostu ve sürdürülebilir yapısı ile LEED Gümüş sertifikasına aday
UNIQ İstanbul tasarlanırken, bulunduğu arazinin doğa ve tarih ile iç içe geçen yapısı ön plana çıkarıldı. Projenin mimarlardan Yüksek Mimar Ertun Hızıroğlu açılış toplantısında UNIQ İstanbul'un yüksekliğini ve formunu, arazinin doğal ve tarihsel öğelerini ortaya çıkaracak şekilde belirlediklerini söyledi. Hızıroğlu, UNIQ İstanbul projesi içinde yer alan birimlerin konumlandırılmasında ise topografik yapının ihtiyacına yanıt verdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"UNIQ İstanbul'un ana birimlerinden olan Volkswagen Arena ve UNIQ Hall'u eğime uyumlu olarak iki ayrı kütle halinde yeraltında planladık. Bu iki yapının çatılarını ise, projede yer alan yeşil kamusal alanın bir parçası olarak işlev görmeleri için yeşil tasarladık. Zemin kotunda; salonlar birbirine kafeler, restoranlarla bağlı ve önlerinde bir yaya aksı oluşturarak etkinliklere gelen ziyaretçilerin vakit geçirebilecekleri işlevleri barındırıyor.
Ofisler ise kullanıcıların bu özel peyzajı deneyimleyebilmeleri ve ormandan yansıyan günışığını mekanın içinde hissedebilmeleri için zemin üstünde çözüldü. Ofisler ve salonlar arasında galeri, müze, kitabevi, müzik ve stüdyo gibi kültür-sanat ile ilişkili mekanları konumlandırılarak yaşayan bir yapı kompleksi oluşturduk."

Ertun Hızıroğlu ayrıca projedeki tüm yeşil çatılarda İstanbul'a ait yerel bitkiler seçtiklerini, bitkilerin sulanması ve bakımında yağmur suyu toplama sistemini kullanarak ekolojiye saygılı bir mimari anlayışı benimsediklerini söyledi.

Tüm bu özellikleri nedeniyle UNIQ İstanbul, kapılarını açmadan, dünyada son eğilimleri takip eden çevre dostu ve sürdürülebilir yapıların sahip olduğu LEED Gümüş sertifikasına aday oldu. UNIQ İstanbul, ekolojik mimari yaklaşımı ve enerji verimliliği, kullanıcılarının yaşam konforu gibi konulara verdiği önem ile misafirlerine ayrıcalıklı olmanın keyfini yaşatacak.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR