Yabancılar için uzun süreli ikamet

Yabancılar için uzun süreli ikamet

Yabancılar için uzun süreli ikamet hususunda gerekli olan bazı belgeler var. Peki nedir bu belgeler?

Yabancılar için uzun süreli ikamet

Yabancılar için uzun süreli ikamet alımında istenen bazı belgeler var. Tabii öncelikle kişinin en az 8 yıl Türkiye’de ikamet etmiş olması şart. Bu süreçten sonra istenen belgelerle İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gidilerek, uzun dönem oturma izni alınabiliyor. İşte o belgeler: *Oturma izni başvuru formu *Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi *Önceki oturma izni belgesinin ibrazı *İki adet vesikalık fotoğraf *Başvuru sahibinin son üç yıl içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarından sosyal yardım almadığını gösteren belge *Kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olduğuna dair beyan *Adli sicil kaydı *Geçerli sağlık sigortası (aşağıdakilerden biri yeterli sayılır): *İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğine dair belge *Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınmış provizyon belgesi *Sosyal Güvenlik Kurumu’na genel sağlık sigortalısı olmak için yapılan başvuruya dair belge *Özel sağlık sigortası *Başvuru sahibinin Adres Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olduğunu gösteren belge ...