Çamlıca Kulesi Son Durum: Dördüncü parçanın montajı tamam

2019 yılının Temmuz ayında hizmete açılması planlanan Çamlıca Kulesi'nde son büyük parçanın montajı da tamamlandı

Çamlıca Kulesi Son Durum: Dördüncü parçanın montajı tamam

Çamlıca Kulesi'nde çalışmalar tüm hızıyla tamamlanıyor. Kulenin restoran olarak kullanılacak dördüncü bölümünün de tamamlandığı açıklandı.  Montajın tamamlanmasıyla birlikte kulenin silüeti de netleşmeye başladı. 

Son parçanın montajı 1 ayda tamamlandı

Çamlıca Kulesi inşaatı bütün hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz ay sosyal tesislerin yer aldığı 10'uncu katın tamamlanmasının ardından Mart 2019 itibarıyla  kulenin son büyük parçasının montajına da başlanmış ve 1 aylık zaman zarfında bu işlem de tamamlanmıştı. Projenin 2019 yazında hizmete alınması planlanıyor. 

10'uncu kat geçen yıl tamamlanmıştı

İstanbul Çamlıca'da verici istasyonlarının sebep olduğu kirliliği engellemek ve turistik bir merkez oluşturmak amacıyla inşasına başlanan Çamlıca Kulesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. 2016 yılının Mart ayında çalışmalarına başlanan Çamlıca Kulesi'nde son olarak sosyal alanların yer alacağı ilt 10 katın tamamlandığı açıklandı.

Sosyal alanların yer alacağı bölüm tamamlandı

Milliyet'te yer alan habere göre, betonarme bölümünde kaplama ve giydirme işlemlerinin devam ettiği Çamlıca Kulesi'nde iki parça halinde yükselen 6 katın sonunda 4 katlık yeni blokun da yerleştirildiği belirtildi. Halen elektronik aletlerin yerleştirme işlemlerinin devam ettiği projede yeni bölüm, 3 günlük çalışmanın ardından yerine sabitlenmiş oldu. 

Açılış tarihi belli oldu

Dün öğle saatlerinde İstanbul'da bastıran yağmurdan dolayı şantiyede inceleme yapamayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, Çamlıca Kulesi'nin proje yönetim merkezinde yetkililerden brifing aldı. Yaklaşık bir saat süren toplantı sonrasında ise basın mensuplarına açıklama yaptı. 

'Simge bir yapı olacak' 

Çamlıca TV-Radyo Kulesi, İstanbulun en yüksek noktalarından biri olan Küçük Çamlıcada inşa edildiğinin altını çizen Turan, ''TV kulesi olmaktan öte, her iki korulukta da bulunan kuleleri tek bir yapıda toplayacak simge bir yapı olacaktır" dedi.

Daha sonra kulenin teknik bilgilerini gazetecilerle paylaşan Turan, şöyle konuştu: 

Kule, Küçük Çamlıca'da 218 kotunda bulunan bir arazide inşa ediliyor. Kulenin toplam oturduğu alan 2 bin 425 metrekare. Kulenin uzunluğu zeminden 369 metre yükseklikte. Bu deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğe karşılık geliyor.  Kulenin bulunduğu alan çevre düzenlemesi ile birlikte 30 bin 150 metrekare. Kulede kat yüksekliği 45'i zeminden yukarı 4'ü zeminden aşağı olmak üzere 4 kattan oluşuyor.

Kulede iki adet panoramik asansör var. Yine bu kulede 33 ve 34'üncü katlarda iki seyir bölümü ve 39 ve 40'ıncı katlarda da 2 restoran olacak. Kuleye çıkan panoramik asansörler güneydoğu ve kuzeybatı şeklinde yerleştirilmiştir. Asansörlerin kuleye çıkış süresi 1 dakika civarında olacaktır. Bu asansörler bir yandan tarihi yarımadaya, bir yandan da boğaza ve Karadeniz kıyılarına bakacaktır. Bu kuleyi yılda 4 buçuk milyon kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz.

Çalışmalar hızla devam ediyor

Elektronik aletlerin yerleştirilme işlemlerinin devam ettiği Çamlıca Kulesi'nde betonarme bölümlerde kaplama ve giydirme işlemleri başladı. Kulenin 221 metre yüksekliğinden aşağı doğru devam edecek olan çalışmalar tamamlandığında Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin toplam yüksekliği 388,5 metre olacak. Kulenin zirvesi ise deniz seviyesinden 576,5 metre yüksek olacak. 

Çamlıca Kulesi'nde hedef 2018

İstanbul Çamlıca'daki baz istasyonu, verici ve anten yoğunluğunun oluşturduğu görüntü kirliliğinin tek çatı altında toplanması amacıyla geliştirilen, süreç içinde de turistik faaliyetleri kapsayacak şekilde projelendirilen Çamlıca Kulesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hedefin 2018 yılı içinde tamamlanması olduğunu belirterek: "Proje tamamlandığında daha kaliteli yayıncılık yapılacak..." ifadelerini kullandı. 

 

Çamlıca Kulesi

 

Hedef görüntü kirliliğini azaltmak

Daha kaliteli yayıncılık ve İstanbul Çamlıca'nın görüntü kirliliğine son vermek maksadıyla geliştirilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'ne ilişkin olarak katıldığı özel bir radyo kanalında değerlendirmelerde bulunan Ahmet Arslan: "Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi kapsamında sayısal yayıncılıkla birlikte tüm radyo ve televizyonlar tek bir noktada toplanacaklar. Hedef kulenin bu sene içinde bitirilip hizmete açılması olacak. Yayın kalitesinin düşmesi söz konusu değil. Tam tersine çok daha kaliteli bir yayıncılık yapılacak..."dedi. 

 

Çamlıca Kulesi

 

Mayıs 2017 hedefi tutmadı

Çamlıca Kulesi'ni inşa eden inşaat firmasından alınan ilk bilgiler, projenin Mayıs-Haziran 2017 periyodunda tamamlanması yönündeydi. Ancak bu hedef çeşitli problemlerden dolayı tutmadı. Temel amacı görüntü kirliliğinin giderilmesi ve baz istasyonlarının tek çatı altında toplanması olan projede sosyal alan etkileşimleri ile senede önemli bir ziyaretçi sayısı ve gelir hedeflendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan geçtiğimiz yıllarda yaptığı bir açıklamada Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin İstanbul'un silüetine önemli bir katkı sunacağını belirtmiş ve "Kule toplamda 365 metre yüksekliğe ulaşacak. 160'ıncı metrelerde 2 seyir terası  ve 170"inci metrede ise bir restaurant bulunacak. İnşaat toplam 49 kattan oluşacak. Kente gelen turistler seyir teraslarını kullanarak tarihi kenti kuş bakışı olarak izleme olanağına kavuşacaklar..." ifadelerini kullanmıştı. 

 

Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu

 

Yılda 4.5 milyon turis getirecek 170 milyonluk yatırım

İstanbul Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nın toplam maliyeti ise 170 milyon TL olarak açıklanmıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çamlıca Camii ile birlikte projenin İstanbul'un silüetine önemli bir katkı sunacağını belirterek: "Yılda 4.5 milyon civarında turisti çekmesini bekliyoruz..." demişti. Sarıdağlar İnşaat tarafından hayata geçirilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin kat yükseklikleri 4.5 metre olarak tasarlandı. 220 metre düzeyindeki kule yüksekliği anten uzunluğuyla birlikte 365 metre seviyesine yükselecek.

 

Çamlıca Kulesi

 

Çamlıca TV Radyo Kulesi nedir?

- İnşaat çalışmalarına başlanan Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi, bölgede yoğunlaşan ve görüntü kirliliğine neden olan anten ve anten kulelerinin kaldırılarak tek bir noktada toplanması amacıyla geliştirildi.

- Toplamda 170 milyon TL'ye mal olacak proje, Sarıdağlar İnşaat tarafından hayata geçiriliyor.

- Küçük Çamlıca Tv-Radyo Kulesi, 53 kattan meydana gelecek ve betonarme olarak inşa edilecek. Kulenin yüksekliği 220 metre olacak. Her katın yüksekliği ise 4.5 metre olarak tasarlandı. Kulenin üzerine yerleştirilecek 165 metre uzunluğundaki Anten ile birlikte Kule, 365 metre yüksekliğe ulaşacak. 

- Bu anten, dağınık halde bulunan antenlerin tek bir noktada toplanarak hizmet vermesine olanak tanıyacak. 

- Kulenin kimi katlarında restoranlar ve seyir tesarları bulunacak. Bunlardan bazıları dönme hareketi ile ziyaretçilerine İstanbul'u yüksekten seyredebilme olanağı sunacak. 

 

Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu

 

Eyfel Kulesi'nden daha yüksek olacak 

170 milyon TL'ye mal olacak proje Sarıdağlar İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. 53 kattan meydana gelen Çamlıca TV-Radyo Kulesi 220 metre yüksekliğe sahip. Kulede her bir katın yüksekliği ise 4,5 metre. Çamlıca Tv Radyo Kulesi projesi her gün yaklaşık 3 metre yükseliyor. İstanbul'un en önemli simgelerinden biri olması beklenen kulenin 148'inci ve 153'üncü metrelerinde seyir terasları, 153'üncü ve 175'inci metrelerinde ise restoranlara yer verilecek. Kule tamamlandığında Eyfel Kulesi'nde daha yüksek bir yapı olacak. Kule tamamlandığında deniz seviyesinden 583 metre yüksekliği olacak. 

İkinci kule de yapılacak

Geçtiğimiz aylarda 2017 yılı içerisinde tamamlanacağı açıklanan Çamlıca Tv-Radyo Kulesi tamamlandıktan sonra ikinci bir kule yapılması planlanıyor. RTÜK ile yapılan çalışmalar sonrasında 80 radyonun yayın yapabilmesi için süreç başlatıldı. 


Yazar: Göktuğ Halis
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR