Yazan • 21:00• Haberler • Görüntülenme: 771

Ölümlü iş kazasında taşeron itirafı

İstanbul Bahçeşehir'de Emlak Konut GYO arsası üzerinde Be-Ma İnşaat tarafından yürütülmekte olan konut projesinde, bugün meydana gelen bir kazada bir işçi yaşamını yitirdi. İşçinin hayatını 24. kattan düşme sonucunda kaybettiği belirlendi.

İşçilerden açıklama: "İş güvenliğimiz yok…"
Kazanın ardından saatler geçmesine karşın ilk müdahalenin yapılmadığını ve ölen işçinin cesedinin 3 saattir inşaat alanında bekletildiğini belirterek tepki gösteren inşaat işçileri Avcılar-TEM bağlantı yolunu trafiğe kapattı. Eylemlerine uzunca bir süre devam eden işçiler, çalışma mahalinde "iş güvenliğinin" bulunmadığını söyledi.

Firmadan taşeron itirafı
Projeyi hayata geçiren Be-Ma İnşaat tarafından yapılan açıklamada ise, yaşamını yitiren işçinin şantiyede faaliyet gösteren Can Polat Yapı taşeron firması bünyesinde çalıştığı bilgisi verildi. Açıklamada:

"Kazanın nedeni ile ilgili gerekli çalışmalar başlatılmış olup, en kısa sürede kaza sebebi açığa çıkarılacaktır. Kazada hayatını kaybeden kardeşimizin ailesine, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileriz." denildi.

Visited 771 times, 1 visit(s) today
↑
Kapat