Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Artvin'in Yusufeli İlçesi'ne yöresel mimaride 334 konut inşa edecek.
İhalesi bugün gerçekleşti
Arvin Yusufeli Toki Evleri ihalesi bugün gerçekleşti. İhale kapsamında 24 derslikli lise, aile sağlığı merkezi, ilçe jandarma komutanlığı hizmet binası, 6 dükkan ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

Yatay mimari konseptinde
Yatay mimari konseptinde inşa edilecek Artvin Yusufeli Toki Evlerinde, yükseklikleri zemin+4 olan konutları 294'ü 3+1, 40'ı ise 4+1 planında tasarlandı.

Yörenin yerel mimarisi göz önünde bulunduruldu
TOKİ tarafında ihalesi bugün yapılan projede yörenin yerel mimarisini göz önünde bulunduruldu. Cephelerde zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplama, ahşap görünümlü kaplamalar, dekoratif pencereler, söveler, Türk evini yansıtan çıkmalar kullanıldı. Projeyle yerleşim alanının dükkânları, parkı, peyzajı ve sosyal donatılarıyla nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezine dönüşmesi hedefleniyor.











