Yazan 15:28 Haberler Görüntülenme: 429

Kredi borçlarından dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı yükseldi

Bireysel kredi ya da bireysel kredi kartı borçlarını ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Hükümetin uzun vadeli yapılandırma seçeneği hazırlamasına karşın bireysel kredi ve bireysel kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı Nisan 2017'de geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 oranında yükseldi. 

Bireysel kredi ve kredi kartlarındaki açık büyüyor
Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre bireysel kredi ya da bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşün kişi sayısı Ocak-Nisan 2017 döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3'lük artışa tanıklık etti.  Yasal takibe düşen kişi adedi 511 bin kişi olarak belirlendi. 

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından hazırlanan Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı raporuna göre, bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi adedi, 2017 yılının ilk dört ayında yüzde 1 oranında yükseldi. Birden fazla kaydı bulunan kişilerin bir kez sayılması ile elde edilen veriler, yasal takibe intikal eden kişi sayısının 262 bin olduğunu saptadı.

Bireysel kredi kartı borcu
Aynı dönemde bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe intikal eden kişi adedi ise yüzde 4 oranında düşüş gösterdi. Bu kategorideki kişi adedi ise 345 bin olarak saptandı. 

2016 yılı rakamları
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Üyeleri tarafından yapılan bildirimden hareketle oluşturulan rapora göre ise, Bireysel kredi veya Bireysel kredi Kartı Borcunu Ödememis Gerçek Kişi adedi, 2016 yılında 1 milyon 321 bin 53 kişi olarak saptandı. Bireysel Kredi Kartı Borcunu Ödememiş Gerçek Kişi Sayısı 975 bin 15 olarak belirlenirken, bireysel  kredi borcunu ödememiş gerçek kişi adedi ise 727 bin 268 olarak belirlendi. 

Visited 429 times, 1 visit(s) today
Kapat