27 Eylül 2012 / emlakwebtv
Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen, her yıl ICCI – Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kapsamında verilen Enerji Oscar Ödülleri bu yıl Ankara’da düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Ödülleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız verdi.
Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl verilen Enerji Oscar Ödülleri’ni, 2 kategoride toplam 7 enerji santrali kazanırken, yarışma jürisi 2 santrali ‘Başarı Ödülü’, 1 projeyi ‘Jüri Özel Ödülü’ almaya layık buldu.
Ödülleri, Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla, Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Gürmat Enerji Genel Müdürü Müşfik Yamaktürk, Oyka Kağıt Ambalaj Genel Müdürü Aytekin R. Kadıoğlu, Akçansa Çimento Genel Müdürü Hakan Gürdal, Enerjisa Süreç Yönetim Şefi Veli Balat, İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım CEO’su Bülend Engin ve Türk Telekom Enerji ve Soğutma Sistemleri Grup Müdürü Nejdet Yüce aldılar.
ICCI 2011 Enerji Oscar Ödülleri Kazanan Santraller
Yenilenebilir Enerji Santralleri
Hidroelektrik Kategorisi
• Limak Hidroelektrik Santral Yatırımları A.Ş.
Alkumru Barajı
Rüzgar Kategorisi
• Borusan EnBW Enerji Yatırım ve Üretim A.Ş.
Bandırma Santrali
Jeotermal Kategorisi
• Gürmat Elektrik Üretim A.Ş.
Germencik Santrali
Biyokütle ve Atık Kategorisi
• Oyka Kağıt Ambalaj San. Ve Tic. A.Ş.
Çaycuma Kağıt Fabrikası
Güneş Kategorisi Jüri Özel Ödülü
• Türk Telekomünikasyon A.Ş.
Türk Telekom A.Ş. Enerji Altyapısının Güneş Enerjisi ile Beslenmesi
Termik Santraller
Atık Isı Kategorisi
• Akçansa Çimento San. Ve Tic. A.Ş.
Çanakkale Çimento Fabrikası
Doğalgaz Kategorisi
• EnerjiSA Enerji Üretim A.Ş.
Bandırma Santrali
Kömür Kategorisi
• İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş.
Değirmencik Termik Santrali
Başarı Ödülleri
Hidroelektrik Kategorisi Başarı Ödülü
• Sanko Enerji / Sanibey Barajı Elek. Üret. Ve Tic. A.Ş.
Cevizlik Regülatör
Rüzgar Kategorisi Başarı Ödülü
• Polat Enerji San. Ve Tic. A.Ş.
Soma Rüzgar Enerji Santrali











