Yeni AKM için son 2 yıl

Yeni AKM projesinin temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "2 yıl gibi kısa süre içinde tamamlayacağız." dedi

Yeni AKM için son 2 yıl

Yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışmaların 2 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 95 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip ve 5 ayrı bloktan oluşaacak projenin yatırım süresi ve maliyetlerinde revizyona gidildiğini de vurguladı

Yatırım maliyetleri ve süresi düşürüldü

Projenin kültür ve sanat dünyasında çığır açıcı bir nitelik taşıdığı üzerinde de duran Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış tarihi 24 aydan 20 aya, projenin yatırım maliyeti ise 850 milyon TL'ye düşürüldü. Yoğun mesai ile çalışarak 2 yıl gibi kısa sürede sanatçılarımızın ve sana severlerimizin hizmetine sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Çalışmalar hızlandı

Temel atma çalışmalarının Şubat ayında başlaması planlanan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde çalışmalar belirlenen takvimin önüne geçecek şekilde hızlandı. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yıkımına başlanan ve bu zamana dek yıkım ve hafriyat çalışmalarının sürdüğü projede temel atma çalışmaları Ocak ayı bitmeden başladı.  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Şubat ayındaki temel atma töreninin ardından inşaat çalışmalarına başlanacağını ve projenin 2 yıl içinde tamamlanacağını söylemişti. 

AKM'de temel atılıyor 

Hafriyat faaliyetlerinin bütünüyle sona erdiği yeni Atatürk Kültür Merkezi'nde temel atma işlemleri başladı. İş makinelerinin temel çukuru kazma işlemlerinin başladığı görülürken, toprak kaymasının önüne geçmek için de kazıklı temel beton dökümlerinin yapılmakta olduğu da dikkat çekiyor. 

İhale gündemi 9 Kasım'da açıklanıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Taksim'deki eski Atatürk Kültür Merkezi binasının yerine inşa edilecek projeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yıkımı tamamlanan AKM'nin yerine inşası düşünülen yeni projenin ihale gündeminin 9 Kasım 2018 tarihinde açıklanacağını dile getiren Ersoy: "Aralık ayında ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanacak. Ocak ayı itibarıyla da yer teslimi ve devirler tamamlanmış olacak." dedi. 

 

Yeni AKM'de takvim netleşiyor

 

Şubat'ta temeller atılıyor

Şubat ayında temellerin atılacağı ve inşaat çalışmalarının başlanacağı bilgisini de veren Ersoy: "Şubat ayında temeller atılacak ve inşaat çalışmaları başlayacak. İki sene içinde tamamlamayı planlıyoruz.İnşallah zamanında başaracağız. İStanbul halkı yeni ve hayırlı bir projeyle daha buluşmuş olacak." dedi. 

Bakan Ersoy: En önemlisi Atatürk Kültür Merkezi

Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin ilk Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy görevini Numan Kurtulmuş'tan devraldı. Devir töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Ersoy, kültür alanında sürmekte olan projeler içinde en önemlisinin Taksim Atatürk Kültür Merkezi olduğunu belirtti. 

 

Yeni AKM'de takvim netleşiyor

 

Atatürk Kültür Merkezi 2019'de tamamlanacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy projenin bitiş tarihine ilişkin değerlendirmesinde de: "İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi, Türkiye'nin prestji projesi olacak. Kültür alanında yürümekte olan projelerin en önemlisi olan Atatürk Kültür Merkezi'ni 2019 yılı içinde tamamlamayı planlıyoruz." şeklinde konuştu. 

Yıkım çalışmaları geçen aylarda tamamlanmıştı

İstanbul'un anıt binalarından Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin yenileme çalışmalarında ilk etap sona erdi. Şubat ayında başlayan ve yaklaşık 3 aydır devam etmekte olan eski Atatürk Kültür Merkezi Binası'nda yıkım çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde ihalenin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Eski Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı ve yenilenmesi projesi 6 Kasım 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katıldığı bir törenle kamuoyuna tanıtılmıştı. 

 

Bakan Ersoy: En önemlisi Atatürk Kültür Merkezi

 

Eski AKM binasında son duvar da yıkıldı

İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi binasında yıkım tamamlandı. Şubat ayından bu yana sürmekte olan yıkım çalışmaları, ayakta olan son duvarın da yıkılmasıyla birlikte sona ermiş oldu. Yetkililer inşaat çalışmalarının hafriyatın temizlenmesi aşamasına  geçtiğini belirtirken, bu sürenin de bir hafta 10 gün içinde tamamlanacağına dikkat çekti. Hafriyatın temizlenmesinin ardından Mimar Murat Tabanlıoğlu'nun hazırladığı yeni Atatürk Kültür Merkezi binasının inşası için arsa hazır hale getirilecek. Hafriyat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte gözler de Atatürk Kültür Merkezi İşi'nin yapım ihalesine çevrildi. Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, AKM ihalesinin yıkım faaliyetlerinin tamamlanmasının hemen ardından gerçekleştirileceğini açıklamıştı. 

AKM'de ihaleye doğru

Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenme çalışmaları kapsamında iki ay içinde yapım ihalesinin gerçekeştirileceğini söyledi. Yıkım çalışmalarının Şubat ayında başladığı Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin modern bir mimari tasarım ile hayata geçirileceğini dile getiren Turan: "Cumhuriyet döneminin bugünden yarına kalan, en önemli projelerinden biri olacak." dedi. 

 

Yeni AKM'de takvim netleşiyor

 

2008 yılından bu yana kullanılmıyordu

TOKİ Başkanı Turan, eski AKM binasının 2008 yılından bu yana kullanılmadığı ve yeni AKM Binasının gerek tasarımı, gerekse mimarisiyle gelecek kuşaklara miras kalacağını belirtti. Eski binanın yıkım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve bu çalışmaların ardından Mimar Murat Tabanlıoğlu tarafından opera binasına dönüştürüleceğini de vurgulayan TOKİ Başkanı Turan: "2 bin 500 kişilik opera salonu, konser, tiyatro salonları, sinemalar, kütüplhaneler, kafe ve restoranlarla büyük bir merkez olacak. Model, fonksiyon ve dizayn açısından iddialı bir proje olacak. Dünyaya örnek bir proje inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

 

Yeni AKM'de takvim netleşiyor

 

AKM'nin yıkım çalışmaları tamamlanmak üzere

İlk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan Taksim Atatürk Kültür Merkezi binasının yenilenme projesi kapsamında yıkım çalışmaları Şubat 2018 döneminde başlamıştı. Binanın deprem dayanıklılığına sahip olmaması ve güçlendirme çalışmalarının işlevsiz olması nedeniyle başlatılan yeni projenin mimarı da, ilk AKM'yi inşa eden mimar Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu Murat Tabanlıoğlu olacak. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yeni projenin çok sayıda yaşam alanı ve donatı barındıracağına dikkat çekerek, yıkım faaliyetlerinin ise sona yaklaştığını söyledi. 

Yıkım Şubat ayında başlamıştı

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yıkımı ve yerine inşa edilecek Opera Binası hakkında kamuoyuna bilgi verilen Atatürk Kültür Merkezi'nde ilk çalışmalar başladı. İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi binasına gelen işçilerin camları kırmaya başladıkları görüldü. Yıkımın tamamlanmasının ardından hayata geçirilecek yeni Opera Binasının 2019 yılının ilk çeyrek döneminde tamamlanması hedefleniyor. 

 

Taksim AKM'de yıkım çalışmaları başladı

İstanbul ve Taksim'in anıt binalarından Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkım çalışmaları başladı. Güçlendirme çalışmaları gerçekleştirilemeyecek şekilde hasar aldığı saptanan binanın yenilenmesi ve yerine çok katmanlı sosyal alanlar içeren Opera Binası'nın inşasıyla ilgili proje geçtiğimiz senenin sonlarına doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuyouna açıklanmıştı. Hürriyet'te yer alan habere göre eski binada çok sayıda işçinın çalışmalara başladığı ve AKM'nin camlarını kırmaya başladığı görüldü. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni binanın inşasına geçilmesi ve bu binanın da 2019 yılında hizmete açılması bekleniyor. 

2 bin 500 kişilik yeni opera binasına doğru

Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine yapımı gerçekleştirilecek Opera Binası ise 2 bin 500 kişilik kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bina bünyesinde 800 kişilik bir tiyatro salonu, 285 kişi kapasiteli bir sinema salonunun yanı sıra 250 kişilik oda tiyatrosu ve 1000 kişi kapasiteli bir de konferans salonu yer alacak. 885 araçlık bir otoparkın destekleyeceği Taksim'in yeni AKM binasında ayrıca bir sergi salonu, bir kütüphane ve en üst katta ise geniş İstanbul manzarasına sahip bir restaurant yer alacak. Binanın dış cephesinde ise büyük bir ekran aracılığıyla içerideki etkinliklerin dışarıya yansımasına da olanak tanınacak. Projeyi, ilk Atatürk Kültür Merkezi Binası'nın Mimarı Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu, Murat Tabanlıoğlu hayata geçirecek. 

 

AKM'de yıkım başladı

 

Atatürk Kültür Merkezi'nin yeniden inşa süreci

Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin yeniden inşa süreci, Aralık 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Yeni Atatürk Kültür Merkezi binasının 2019 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılacağı bilgisini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilimsel verilere karşın binanın yenilenmesine karşı çıkanları eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "En nihayetinde bilimin, aklın ve mantığın yoluna gelindi. AKM'nin inşa süreci başladı. Ancak üzgünüm. Çünkü bu iş çoktan bitmiş ve milletimizin hizmetini sunulmuştu. Bu 10 yıl boyunca engellendi. Bunu engelleyenlerin kaybettiği bir şey yok. Ama hesabını kim verecek..." demişti. 

Belli günlerde değil her gün aktif bir kültür merkezi için

Yeni Atatürk Kültür Merkezi Binasının yalnızca belli gün ve saatlerde değil, her an hareket halinde olacak bir mekan konsepti ile inşa edileceği bilgisini de veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kıraathaneler ve toplanma alanları olacak. Terasta hizmet verecek ve yerel lezzetleri doğru sunumla dünyaya sunacak lokantalar ve özel mekanlar barındıracak. Çok yönlü ihtiyaca yanıt verecek çok amaçlı bir yapı oluşturacağız. İstanbul'daki turizm faaliyetlerinin de ivme kazanmasını sağlayacağız. 2019 yılı sonuna kadar bitireceğiz inşallah. Türkiye ve İstanbul'a hayırlı olsun.." demişti. 


Yazar: Göktuğ Halis
Etiketler:
akm
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR