Japonlardan Ağaoğlu'na 'yüksek derece' notu

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Japonya'nın önde gelen derecelendirme kuruluşlarından JCR'den 'yüksek derecede yatırım yapılabilir' notu aldı.

Japonlardan Ağaoğlu'na 'yüksek derece' notu

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR'den Ağaoğlu Şirketler Grubu için yüksek derecede yatırım yapılabilir puanı geldi. Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. ve bağlık ortaklarının konsolide finansal yapısının periyodik gözden geçirilmesi sonucunda alınan JCR Eurasia Rating notu ile Ağaoğlu, "yüksek derecede yatırım yapılabilir" düzeyine yükseldi. 

JCR'den Ağaoğlu açıklaması

Açıklamasında Ağaoğlu'nun geçmiş dönemlerdeki güçlü ciro ve karlılık yatırımlarına vurgu yapan JCR grubun görünümünü stabil olarak değerlendirerek: "Güçlü nakit akışı beklentisi, talep artışının bulunduğu lokasyonlarda konumlanan marka projeleri, güçlü marka bilinirliği, artan enerji ve turizm faaliyetleri gelirleri, deneyimli yönetim ekibi ve ortakları ile yüksek seviyede değerli arsa ve gayrimenkul portföyüne sahip olunması" ifadelerini kullandı. Raporda ayrıca şu noktaların altı çizildi:

 

Japonlardan Ağaoğlu'na 'yüksek derece' notu

 

- Grup, aradan geçen dönemde ana faaliyet ölçeğini artırmıştır.
- Yenilenebilir enerji, spor tesisleri, site yönetimi ve turizm gibi alanlarda da faaliyete başlayan Ağaoğu, faaliyetlerinde çeşitlendirmeyen yönelmiştir
- Hali hazırda yüksek seviyede değerli gayrimenkulve arsa portföyüne sahip Ağaoğlu, önümüzdeki dönemde de büyümesini devam ettirebilmesi ve arsa maliyetlerinin kontrolü açısından olumlu değere sahiptir.
- Arsa ve gayrimenkul portföyünün, grubun geleceğe yönelik ciro yaratma gücüne pozitif katkı sağlaması beklenmektedir

Ağaoğlu iflas haberlerini yanıtlamıştı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, sektörün iflas ve krizle ilişkili haberlerle birlikte sunulmasının gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Sektörün önde gelen başarılı firmalarından biri olduklarını ve bu sebeple en küçük olumsuzlukta dahi isimlerinin çıktığını belirten Ağaoğlu: "Çeşitli dedikodular çıkıyor olabilir." dedi.

Başarıyı kıskanan toplumuz

Ali Ağaoğlu, son dönemlerde başarıyı kıskanan bir toplum haline gelindiğini belirterek: " Bir sporcu dünya çağında başarı elde eder, ona bir şeyler addetmeye çalışırız, bir sanatçımıza bir şeyler uydurmaya çalışırız. Başarıyı kıskanan bir toplum olduk. Sektörde en ufak bir şey olduğu zaman bizim adımız geçiyor. Biraz ölü sevici bir toplum mu olduk bilmiyorum" dedi.

 

Japonlardan Ağaoğlu'na 'yüksek derece' notu

 

Yurt dışında 1 lira param yok

Böyle bir toplumun eksiklerinin bulunduğunu, kendisinin ise Türkiye'ye her zaman güvendiğini dile getiren Ali Ağaoğlu: "Tüm mal varlığım Türkiye'de. Yüzde 100 yerli ve milliyim. Yurt dışında 1 lira varlığım ve param yoktur." ifadelerini kullandı. 

Şirketin bilanço büyüklüğü 17 milyar TL

Şirketin iflas ettiği yönündeki haberleri de eleştiren Ali Ağaoğlu, bilanço büyüklüklerinin 17 milyar TL olduğunu, bunun dışında da 18 enerji şirketine sahip olduklarını dile getirdi. Ağaoğlu enerji sektöründe yatırımlara devam ettiklerini özellikle yenilenebilir enerjide lisanslarının bulunduğunu belirterek: "Paraya ihtiyacım olursa malımla vedalaşmasını bilen bir insanım. Fiyatını bulunca ceketim dahil her şeyi satarım. Malımla duygusal bağım yok. Kısa vadeli yükümlülüğümüz fazla değil. Biliyorsunuz Uluslararası İstanbul Finans Merkezi'ni yapıyoruz. Orada ciddi yatırım yaptık, orası biraz aksadı. Onun finansal yükünü taşıyoruz ama benim tüm borcum finans merkezine yatırdığım paranın yarısı bile değil. Orada yaklaşık 400 milyon lira borç kapattık. Ben hep özkaynakla çalışan bir şirketiz." ifadelerini kullandı. 

Faize yönelenlere uyarı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, globalleşen dünyada yaşanan ekonomik problemlerin ticari gelişmelere yansımasının kaçınılmaz olduğunu belirterek: "Yatırımcı faiz ile kazanç sağladığını düşünüyor. Ama sermayesinin eridiğinin farkında değil." dedi

Global gelişmelerin etkisi

Bodrum projesi için gazetecilerle bir araya gelen Ağaoğlu, globalleşen dünyada kamu ve özel sektör faaliyetlerindeki gidişatın ticari ve siyasi gelişmelere ister istemez etki yaptığı üzerinde duran Ağaoğlu:  "Dünyanın en büyük ekonomisi ve süper gücünün bile kemer sıktığı, AB ve Çin'e yaptırım uyguladığı bu dönemde kamu ve özel sektör olarak büyük projelere imza atıyoruz. " dedi

Ülkemize oynanan oyunlar

Ali Ağaoğlu, son yıllarda Türkiye'ye karşı oynanan oyunları dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi aşmakta zorlanacağını hatırlatarak: "Gayrimenkul sektörünün potansiyelini düşündüğümüzde alınacak daha çok yolumuz olduğunu görüyorum." ifadelerini kullandı. Her sektörde olduğu gibi çürük elmaların ayıklanacağı dönemlerin yaşanacağını dile getiren Ağaoğlu: "Ancak bu bir olumsuzluk değil. Tam tersi işini doğru yapanların hizmet sunabileceği bir yarıştır." dedi. 

Faize yönelenlere uyarı

Ali Ağaoğlu, son dönemde faiz oranlarındaki artışa ilişkin olarak da yatırımcılarda uyarılarda bulundu ve : "Yatırımcı faiz ile kazanç sağladığını düşünüyor. Ancak sermayesinin eridiğinin bile farkında değil. Gayrimenkul sektörü ise her zaman kazandıran, reel getirisi olan değerli emtiaların başında geliyor. Akıllı yatırımcılar kira getirisi ile ciddi kazanımlar elde ediyor. Gayrimenkul geçmişte olduğu gibi gelecekte de gelişmeye ve talep görmeye devam edecektir." şeklinde konuştu. 

Ali Ağaoğlu'ndan borç açıklaması

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de döviz kurları ve faizlerdeki artışın baskısının hissedildiğini söyledi. Durumun inşaat sektöründe de benzer bir seyir izlediğine dikkat çeken Ağaoğlu, sektördeki daralmadan en çok kendisinin etkilendiği yönündeki söylentilerin de gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti

Varlıklarımız banka borçlarımıza kıyasla çok yüksek

Ali Ağaoğlu, popüler ve tanınmış bir kişi olmasından ötürü inşaat sektöründeki durgunluktan en çok kendisinin etkilendiği yönündeki söylentilere de dikkat çekerek: "Bunlar doğru değil. Varlıklarımız, banka borçlarımıza kıyasla çok yüksek." şeklinde konuştu.Satışların durgunlaştığı bu dönemden en güçlü çıkacak firmalardan biri olduklarını söyleyen Ali Ağaoğlu: "Biraz fedakarlık yapacağız ve bu dönemi geride bırakacağız." dedi. 

Fiyat düşürerek varlık satışı yapmak

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı, Yapılacak fedakarlıkların başında fiyat indirmek suretiyle varlık satışı yapmanın geldiğini ve grubun toplam banka borçlarının aktiflere oranını yüzde 9.4 seviyesinde olduğunu da dile getirerek: "2018 yılı sonunda bu oranı da yarıya indirmeyi hedefliyoruz. Bu bakımda aktiflerde yüzde 4-5 oranında satış hedefliyoruz." şeklinde konuştu. 

Ağaoğlu Bodrum Projesi detayları için 'Ağaoğlu Bodrum Projesini Tanıttı' haberimizi inceleyebilirsiniz. 

 

Ağaoğlu'ndan önemli İFM ve borç açıklaması

 

Borçlar İFM'nin uzun sürmesi sebebiyle oluştu

Firmanın banka borçlarının İstanbul Finans Merkezi projesinin planlanan sürenin üzerine çıkması sebebiyle oluştuğunu ve bugüne dek yapılan yatırımın da 400 milyon doları bulduğu vurgulayarak: "İki kez projeye yabancı ortak edinme girişiminde bulunduk. Ancak bu girişimler, Rus uçağının düşürülmesi ve Katar krizinin patlak verdiği dönemde gerçekleşmedi. Halen ortak fikrine sıcak bakıyoruz." ifadelerini kullandı. 

İstanbul Finans Merkezi'nin rezidans bloku satışa sunuldu.  Daha ayrıntılı bilgi için İstanbul Finans Merkezi Ağaoğlu haberimizi inceleyebilirsiniz

İflas iddialarıyla gündeme gelmişti

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun iflas ettiği yönündeki sosyal medya haberleri bir şirket yetkilisi tarafından yalanlandı. Firmanın Maslak 1453 projesinde tapu teslimlerini gerçekleştiremediği ve iflas ettiği yönünde yapılan sosyal medya yorumlarını yalanlayan yetkili: "Firmanın mali durumuna ilişkin bir sorun yoktur." dedi. 

İnşaat sektörünün en itibarlı firması kim? Ayrıntılar için "Türkiye'nin en itibarlı firmaları" haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ağaoğlu'ndan iflas iddialarına yalanlama

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun, Maslak 1453 projesinde tapu teslimlerini yapamadığı ve iflas ettiği yönündeki haberler hakkında Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan bir şirket yetkilisi, yazılanların doğru olmadığını söyledi. Sosyal medya platformlarından birinde bir kullanıcının Maslak 1453 projesinde tapuların teslim edilmediği yönündeki paylaşımının doğru olmadığını ve dedikodudan ibaret olduğunu söyleyen yetkili: "Bu dedikoduların yayıldığını fark ettik. Ancak tapu teslimlerinde bir sorun yok. Zaten bu kişi de paylaşımını kaldırdı. Şirketin mali durumuna ilişkin bir sorun da bulunmuyor." dedi. 

Ağaoğlu'nda Ağaoğlu'na yedirmeyiz kampanyasına tam destek

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu daha önceki aylarda imza attığı özel bir kampanya ile ülke gündemine oturmuştu.  Ordu-Yason Burnu'nda konut inşa edileceği yönenideki haberlerden hareketle başlatılan kampanyaya destek verdiğini söyleyen Ağaoğlu  imza attığını açıklamıştı. Bölgede bir konut projesi inşa edeceği yönündeki haberleri yalanlayan Ali Ağaoğlu, 'Karadenizli hemşehrilerimi uyarmak için kampanyaya imza attım..." ifadelerini kullandı

Ağaoğlu: 'Ben de imzaladım..."

Kendi aleyhine başlatılan 'Ordu-Yason Burnu’nu Ağaoğlu’na yedirmeyiz” imza kampanyasına tam destek veren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ordu'nun sahil şeridinde yer alan Yason Burnu'na konut projesi imza edeceği yönündeki haberlerin asılsız niteliğini ispat etmek amacıyla  change.org'da yürütülmekte olan imza kampanyasına katıldı. Ali Ağaoğlu, konuyla ilgili söylentileri bir süredir gazete ve sosyal medyada takip ettiğini ve kendisinin bir süredir Yason Burnu'nu gezerek konut projesi inşası planı kurduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek: "“Çeşitli yayın organlarında yer alan bu tip haberler tamamen gerçekdışıdır. Arsa spekülasyonu yapanların yaydıkları söylentilere inanıp haber yapılıyor, imza toplanıyor. Karadenizli hemşehrilerimi uyarmak için ben de kampanyaya imza verdim” dedi.

 

Ağaoğlu'ndan 'Ağaoğlu'na yedirmeyiz' kampanyasına tam destek

 

Arsa spekülasyonu yürütenlerin marifeti

Kendi aleyhine başlatılan kampanyaya imza veren Ali Ağaoğlu aynı zamanda kampanyanın yorum sayfasında bu tip haberlerin Türkiye'nin her yerinden faaliyette bulunun ars spekülatörlerinin işi olduğuna da dikkat çekti. Ali Ağaoğlu, kampanya sayfasına yaptığı yorumda: "Ben de imza verdim. Söylentiler, Türkiye’nin her yerinde arsa spekülasyonu yapanların marifetidir, bunu herkes bilir. Belli ki, yanından bile geçmediğim o bölgede Ağaoğlu ismini kullanarak, suni bir değer artışı yaratılmak isteniyor. Karadenizli hemşehrilerimin zarar görmesini istemediğim için bu zorunlu açıklamayı yapıyorum” şeklinde konuştu. 

Mehmet Yıldırım'ın cenazesi için oradaydım

Ali Ağaoğlu, 16 Ekim tarihinde Samsun üzerinden yöneldiği Ordu'ya gidiş nedenini de Yıldırım Holding sahiplerinden Mehmet Yıldırım'ın cenazesine katılım amacı taşıdığını da vurgulayarak: "Yıldırım Holding sahiplerinden Mehmet Yıldırım'ın cenazesi için 16 Ekim'de Samsun'a gittim. Dönüşte de Ordu'da bir bardak çay içtim. Bu amaç dışında Ordu'da bulunmadım. “Sosyal medyada da kime hizmet ettiğini düşünmeden 10 bin kişi bir yalanın altına imza atıyor. Geçenlerde de bir köşe yazarı, Erzurum’a helikopterle gidip tarihi eserlere zarar verdiğimi yazmış. Erzurum’a hayatımda bir kez ve özel uçakla gittim. Hiçbir akıl süzgecinden geçirmeden yazılan yazılara köşe yazısı diyorlar." ifadelerini kullandı. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

.

.

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR