İstanbul Anadolu Yakası'nın konut piyasası açısından en canlı bölgelerinden biri olan Ataşehir, devlet yatırımlarıyla daha da değerlenme eğilimi taşıyor. İstanbul Finans Merkezi ve kamu yatırımlarının bölgenin değer kazanmasında önemli bir rol oynayacağını söyleyen Makmes Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan "Ataşehir bölgesi, bu yatırımlarla birlikte değer kazanacak. Metrekare fiyatları 8-10 yıl içinde en az 4 kat yükselecek…" dedi.
Yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi
Aydoğan, İstanbul Finans Merkezi yatırımı ile yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgisine ev sahipliği yapan Ataşehirde arsa, ofis ve lüks konut projeleri yatırımlarının gün geçtikçe hızlandığını ve buna paralel olarak da metrekare fiyatlarının hızla yükseldiğini vurguladı. Ataşehir merkezdeki son arsalardan biri üçerinde 200 milyon TL'lik A+Liva Ataşehir projesini hayata geçirdiklerini ve son 10 yılda bölgenin önemli yatırımlara tanıklık ettiğini belirten Aydoğan "Ataşehir yakın gelecekte Anadolu Yakası'nın en değerli noktası haline gelecek…" ifadelerini kullandı.
Metrekare fiyatları 30-40 bin TL seviyesine ulaşacak
Ataşehir bölgesine yapılan toplam yatırımıın 2 milyar dolarlı bir düzeye ulaştığını ve Ataşehir'in Türkiye ekonomisinin kalbi haline geleceğini de dile getiren Aydoğan "10 yıl içinde bu bölgedeki ofis, dükkan fiyatları Anadolu Yakası’nın en yüksek fiyatlarına sahip Bağdat Caddesi – Caddebostan hattını çok gerilerde bırakacak ve Levent – Maslak güzergahındaki firmaların tek tercihi olacak.Önümüzdeki 8 – 10 yıl içinde ise bölgedeki ofis metrekare fiyatları 30 – 40 bin TL bandına ulaşacaktır." ifadelerini kullandı
İstanbul Finans Merkezi'nin hemen yanındaki proj A+Live Ataşehir
Maksem Grup. imzasıyla hayata geçirilen ve İstanbul Finans Merkezi'ne oldukça yakın bir lokasyonda konumlanan A+Live Ataşehir, iş dünyasının merkezindeki konumuyla yatırımcılardan ilgi görmeyi sürdürüyor. Konut sektörünün son teknolojik imkanları ile oluşturulan projede 100 ofis ve 11 ticari ünite yer alıyor.











