Yazan 16:03 Haberler Görüntülenme: 1.764

En Zengin 100 Türk listesindeki inşaat patronları

Forbes Türkiye, En Zengin 100 Türk Listesi'ni açıkladı. Listede yer alan 31 adet dolar milyarderi isim arasında inşaat patronlarının önemli bir yer tuttuğu gözüktü. Listenin ilk sırasında 3.7 milyar dolarlık servetiyle Yıldız Holding Yönetim kurulu Başkanı Murat Ülker yer aldı. 

Türkiye'nin en zengin 100 isminin serveti 102. milyar dolar oldu

Listede yer alan 118 ismin toplam serveti, bir önceki seneye kıyasla 8.2 milyar dolarlık artış yaşadı ve toplamda 102.9 milyar dolar seviyesine ulaştı. Diğer taraftan Forbes verilerine göre listedeki bu isimlerde 46'sı son bir yıl içinde servetlerinde artış yaşadı. 

Dolar milyarderi inşaatçılar: Tara, Ağaoğlu, Şahenk, Ilıcak ve diğer isimler

Forbes Dergisi'nin dolar milyarderi listesinde yer alana ilk isim, Fiba Gayrimenkul ile inşaat alanında da faaliyet gösteren Fiba Holding Patronu Hüsnü Özyeğin oldu. Özyeğin 3 milyar dolarlık servete sahip.

 

En Zengin 100 Türk listesindeki inşaat patronları

 

Listenin 6. sırasında yer alan Enka İnşaat patronu Şarık Tara ise 2.4 milyar dolarlık servetiyle dikkat çekti, Özellikle uluslararası müteahhitlik alanlarında çalışmalar yürüten Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da, 2.3 milyar dolarlık servetiyle listenin 7. sırasında yer aldı. İnşaat alanında faaliyet gösteren Doğuş Grubu'nun başındaki isim Ferit Şahenk de 2.1 milyar dolarlık servetiyle listenin 9. sırasında yer aldı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da 1 milyar dolarlık servetiyle En Zengin 100 Türk listesinde yer aldı. 

 

En Zengin 100 Türk listesindeki inşaat patronları

 

Nazif Günal 16., Nihat Özdemir 17. sırada

Listenin dikkat çeken diğer isimleri ise MNG Holding'den Mehmet Nazif Günal ve Limak Holding'den Nihat ÖZdemir oldu. Günal ve Özdemir 1.6 milyar dolar olarak ölçülen servetleriyle 16 ve 17. sıralarda yer aldı. 

Listedeki diğer isimler

– Ahmet Çalık: Çalık Holding'in patronu 1.4 milyar dolarlık servetiyle 22. sırada yer aldı.

– Sinan Tara: Enka İNşaat'ın yöneticisi Sinan Tara 1.2 milyar dolarlık servetiyle 25. sırada yer aldı. 

–  Hamdi Akın: Akfen Holding'in başındaki isim 1 milyar dolarlık servetiyle listeye girdi. 

Visited 1.764 times, 1 visit(s) today
Kapat