Yazan 12:45 Kentsel Dönüşüm, TOKİ Görüntülenme: 3.346

Kocaeli Gölcük’e kentsel dönüşüm kapsamında 541 konut yapılacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kocaeli Gölcük'e kentsel dönüşüm kapsamında 541 konut ve 14 dükkan inşa edecek. Kocaeli Gölcük Toki Evleri yükseklikleri zemin+4, 325 adeti 2+1, 216 adeti ise 3+1 planında inşa edilecek. 

İhalesi dün gerçekleşti

TOKİ'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Sivritepe Rezerv Alanı'nda inşa edeceği konut ve dükkanların ihalesi dün gerçekleşti. İhale kapsamında cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. 

 

Kocaeli Gölcük'e kentsel dönüşüm kapsamında 541 konut yapılacak

 

Riskli alan ilan edilmişti

İlk aşamada, Bakanlar Kurulu kararı ile Gölcük Denizevler Mahallesi’nde bulunan  19,89 hektarlık alan “riskli alan” ilan edilerek, riskli alanda bulunan fonksiyonunu yitirmiş, köhnemiş, deprem riski olan yapılar boşaltıldı. Daha sonra hak sahiplerine konut verilmek üzere Saraylı Köyü, Sivritepe Mevkii de bulunan 7,4 hektarlık rezerv alanda kentsel dönüşüm projesi geliştirildi. Gölcük Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında Denizevler Mahallesi’nde riskli alanda yaşayan hak sahiplerinin (479 bağımsız bölümün 426’sı ile) büyük kısmı (yüzde 90) ile uzlaşma sağlandı.

 

Kocaeli Gölcük'e kentsel dönüşüm kapsamında 541 konut yapılacak

 

Kaliteli bir yaşam alanı oluşturulacak

Mahalle konseptine dönük projede hak sahipleri için dükkânları, camisi, parkı, peyzajı ile çağdaş standartlarda kaliteli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı. Cephe tasarımlarında geleneksel mimari ile modern mimari anlayış sentezlenerek nitelikli bir mimari dil oluşturuldu.

Visited 3.346 times, 2 visit(s) today
Kapat