Yazan 12:38 Haberler Görüntülenme: 1.605

Hakan Gedikli’den MIPIM mesajı: 1.2 milyar kar hedefi

Dünyanın en önemli gayrimenkul etkinliği olarak tanımlanan MIPIM, Fransa’nın Cannes kentinde başladı. Fuarda geleneksel Türk mimarisi ve Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Bizim Mahalle Projesi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

2019’da 1.2 milyar net kar hedefi

MIPIM vesilesiyle bir değerlendirme yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli projenin altı bin konut ve ticari üniteden oluşacağı bilgisini verdi. Ekonomiye katkı sağlamak amacıyla var güçleriyle çalıştıklarına vurgu yapan Gedikli: “Önümüzdeki 5 yıllı süreçte kar hedefimizi 6.8 milyar TL olarak tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Gedikli, firma olarak 2019 yılı içinde gelir paylaşımı ve anahtar teslimi olmak üzere ihaleler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini de belirterek: “2019 yılında 7.3 milyar Tl satış geliri, 858 bin metrekare satılabilir alan ve 1.2 milyar TL net kar öngörüyoruz.” şeklinde konuştu. 

Bakan Kurum’dan müteahhitlere MIPIM mesajı

Dünyanın en önemli gayrimenkul buluşması MIPIM, Fransa’nın Cannes kentinde “Geleceği Etkilemek” ana temasıyla başladı. Açılışa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Türk müteahhitlerinin dünya çapında yayılmış etkinliği ile övündüklerini belirterek: “Türk müteahhitliği ile her zaman övünüyoruz.” dedi

MIPIM’ın önemi: Milyonlarca kartvizit bir kaç günde el değiştiriyor

MIPIM’in 100’ün üzerinde ülke, 500’ün üzerinde yerel yönetim ve yaklaşık 4 bin yatırımcı  ile büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Murat Kurum: “3 günlük fuar ziyareti sırasında 1 milyon kartvizit el değiştiriyor. Bu birliktelik hem sektörümüz hem sektörümüzün geleceği açısından çok önemlidir.” ifadelerini kullandı. 

Türt müteahhitleriyle övünüyoruz

Bakan Murat Kurum Türk müteahhitleriyle he zaman övündüklerini de belirterek: “Türkiye’nin inşaat sektörünün de yurt dışına açılması öngörüsünü önümüze koyduğumuzda yurt dışında iş yapmak, bu fuarlara katılmak, sizin mimar ve mühendiklerinizin yurt dışındaki faaliyetlerde bulunması çok önem arz ediyoru. Bu anlamda inşallah doğrudan 250-300 sektörü ilgilendiren inşaat sektörümüzün 2019)un ikinci yarısından sonra da o piyasanın düzelmesiyle daha iyi seviyelere gelmesini ümit ediyoruz.” dedi. 

Visited 1.605 times, 1 visit(s) today
Kapat