Yazan 15:35 Haberler Görüntülenme: 429

Mütekabiliyetten bu yana yabancıya 72 bin konut satıldı

2012 yılında yürürlüğe giren Mütekabiliyet Yasası ile birlikte yabancı ülke vatandaşlarının satın aldığı konut sayısı 72 bin barajını aştı. Yabancıların taşınmaz elde etmesini düzenleyen yasa ile birlikte 2013 yılında yabancıya 12 bin 181 adet, 2014 yılında ise 18 bin 959 adet konut satışı gerçekleşmişti. Yabancıya konut satışının zirve yaptığı yıl ise 2015 oldu.

Bir sene içinde yabancıya yapılan konut satışı 22 bin 830 adet seviyesine yaklaştı. 2016 yılında ise güvenlik ve yakın ülkelerle yaşanan sorunlar nedeniyle düşüş eğilimine giren yabancıya konut satışı önemli bir gerileme kaydederek 18 bin 189 adede düşmüştü. 

Yabancıların gözü İstanbul'da
2016 yılı içinde yabancılar tarafından satın alınan 18 bin konutun önemli bir kısmı ise İstanbul'a yönelik olarak gerçekleşti. 5 bin 811 adetlik satışla toplam konut satışının üçte birini temsil eden İstanbul'u 4 bin 352 adet konutla Antalya izledi. Bursa ise 1.318 adetlik satışla üçüncü sırada yer aldı.     

Iraklılar ilk sırada
Uyruklarına göre Türkiye'ye en çok ilgi gösteren yabancı yatırımcılar ise Iraklılar oldu. Iraklıları Suudi Arabistan, Kuveyt gibi Orta Doğu ülkelerinin sonrasında Rusya ve İngiltere takip etti. 

Visited 429 times, 1 visit(s) today
Kapat