En büyük dönüşüm hamlesi fiilen başladı

Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'nde ilk kazma vuruldu. 2 milyon 300 bin metrekarelik yeni bina yapımından oluşacak dönüşüm kapsamında 6 bin bina ve 24 bin bağımsız birim depreme dayanıklı hale getirilecek.

En büyük dönüşüm hamlesi fiilen başladı

İstanbul'un Fikirtepe'den sonra en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesi için çalışmalar hafta sonu fiilen başladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 100 bin kişiyi yakından ilgilendiren Okmeydanı'nda dönüşüm hamlesi Van Blokları ile aldığını belirterek: " 2milyon 300 bin metrekarelik yepi yapı inşa edeceğiz. Buranın yüzde 80'ini vatandaşa veriyoruz. Daireye daire, dükkana dükkan dedik. Yollar genişliyor binaların altına otoparklar yapılıyor. Yaşanabilir çağdaş bir şehir için heyecanlıyız" ifadelerini kullandı. 

Okmeydanı'nde ne yol, ne okul, ne bahçe var

Başkan Demircan, Okmeydanı'nın 1.5 milyon metrekare büyüklüğünde bir alana yayıldığını ve 24 bin bağımsız bölümden oluşan bir ilçe niteliğini taşıdığına dikkat çekerek: "Ne yol, ne park, ne bahçe, ne de okul var. Depremden hiç bahsetmiyorum. Depreme dayanıklı bir tane binamızda yok. Herkes bir dönüşüm istiyor. Herkes geleceğe umutla bakan mahalle istiyor. Bunu gerçekleştirmek için uzun ince bir yola çıktık ve kararlılıkla devam ediyor." şeklinde konuştu. Bölgeye inşa edilecek yeni yapı düzeyinin 2 milyon 300 bin metrekare seviyesinde olduğuna dikkat çeken Demircan dönüşümden vatandaşlara düşen payın yüzde 80 seviyesinde bulunduğunu da belirterek: "aireye daire, dükkana dükkan dedik. Yollar genişliyor binaların altına otoparklar yapıyor. Yaşanabilir çağdaş bir şehir için heyecanlıyız." şeklinde konuştu. 

 

En büyük dönüşüm hamlesi fiilen başladı

Rakamlarla dönüşümün ilk etabı: Van Blokları

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk etabı Van Blokları 8 blok ve 80 bağımsız birimden meydana geliyor. Dönüşüm kapsamında yıkımı gerçekleştirilecek bu bloklar yerine 4 adet blok ve 128 daire inşa edilecek. Toplam inşaat alanı 15 bin 570 metrekare olan 1. etapta, iskan edilebilir alan ise 9830 metrekare olacak. Projede 5 bin 740 metrekarelik alan otoparklara ayrılacak. Hak sahiplerine verilecek dairelerin büyüklükleri ise 65 metrekare seviyesinde olacak. 

Uzlaşma sağlanan bağımsız birim sayısı: 1406

Okmeydanı kentsel dönüşüm alanı 2 milyon 250 bin metrekarelik inşaat alanı ile gerçekletirilecek. 2 katlı yapılarda hak ediş düzeyinde kesinti yapılmazken gecekondular mevcut inşaat alanlarından en az yüzde 35 fazla alacaklar. Yapılan açıklamada halen 834 Hak Sahibi ile 1406  bağımsız Bölüm için uzlaşma sağlandığı belirtildi. 

Yerinde dönüşüm ilkesi

Yeni dönüşüm hamlesi ile birlikte Hak Sahibinin mevcut taşınmazı Sit Alanı ya da Sosyal Donatı Tesisleri Alanında kalmıyor ise mevcut ada ya da parsele en yakın noktada hak sahibi olabilecek. Diğer taraftan taşınmazın sit alanı ya da sosyal donatı tesisi alanında kalması durumunda ise imkanlar çerçevesinde en yakından başlamak üzere başka bir ada ya da parsel üzerinde hak sahipliği ilkesi korunacak.  Bir diğer deyişle vatandaşlar dönüşüm sonrasında da Okmeydanı'nda yaşamaya devam edecek. 

Beyoğlu'nda sürdürülen diğer mega yatırımlar hakkında bilgi almak için tıklayın...

6 bin bina 24 bin bağımsız birim yenilenecek

100 bin kişiye yakın nüfusa sahip İstanbul Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm süreci ile birlikte toplam 6 bin bina ve 24 bin bağımsız birimin yenilenmesi bekleniyor. İlçede yeşil alan miktarının da yüzde 20'ler düzeyine çıkarılmasının hedeflendiği süreçte toplam yatırım miktarı ise 2 milyar dolar seviyesine ulaşacak. Okmeydanı Kentsel Dönüşümünde nihai tamamlanma süreci ise 5 yıl olarak gösteriliyor. 

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri

2 milyon 250 bin metrekarelik alana yayılan niteliğiyle Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olma niteliğini taşıyacak Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinin Cumartesi günü gerçekleştirilecek başlangıç töreni Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da katılım gösterecek.Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olarak gösterilen Van Blokları bünyesindeki 128 konut 8 ila 10 ay arasında tamamlanacak. Süreci İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraki KİPTAŞ  gerçekleştirecek. 

 

En büyük dönüşüm hamlesi fiilen başladı

 

Demircan: 14 yıldır Okmeydanı ile uğraşıyoruz

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 14 yıldır ilçenin mülkiyet ve tapu sorunun çözümü için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Demircan, ilk 10 yıl içinde bölgeyi sit alanı olmaktan çıkardıklarını ve vakıf-hazine değiş tokuş işlemlerini gerçekleştirdiklerini vurgulayarak:  "Vatandaşın mülkiyeti için tapu tahsis begesinden başladık ve tüm tasarruflarını da kayıt altına aldık. Vatandaşları hak sahibi olacak hale getirdik." şeklinde konuştu. Demircan, son 4 yıllık periyotta da imar planı çalışmaları üzerinden dönüşüm merkezlerini belirlediklerini, okul alanları, yeşil alanlar ve sit alanı kayıtlarındaki hak sahiplerinin belirlendiğini vurgulayarak:

"24 bin hak sahibinin dönüşümde kaç metrekare yer alacağını belirledik.Bugün itibarıyla 100 bin vatandaşımızın hayatını doğrudan ilgilendiren dönüşümde önemli bir aşamaya ulaşmış olduk." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara yardım limiti

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm kapsamında, bölgede kiracı olan vatandaşlara TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı sunulacak. Aylık 1.250 TL kira ve 2.500 TL de taşınma yardımının yapılacağını söyleyen Demircan: "Dönüşümün ardından vatandaşlarımız bu bölgede kalacak. Yerinde dönüşüm yapacağız. Yani vatandaşın cebinden para çıkmadan dönüşüm sürecini tamamlayacağız." şeklinde konuştu. 

İlk adım Van Blokları ile atılıyor

İstanbul Okmeydanı'nda dönüşüm için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bölge esnafıyla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda ilk kazmayı vurmaya hazırlandıklarını söyledi. Demircan Van Bloklarında oturan vatandaşların uzlaşma yolundaki çabalarını da takdir ederek: "Van Bloklarında oturan arkadaşları tebrik ediyorum. Çünkü 80 kişi geldi imzayı attı ve biz orda kentsel dönüşüme başlıyoruz. Okmeydanı’nın kurtuluşu her açıdan kentsel dönüşümdür.”  ifadelerini kullandı.

En büyük dönüşüm hamlesi fiilen başladı

 

Okmeydanı dönüşümünde ilk kazma yakında vuruluyor

Okmeydanı kentsel dönüşüm faaliyetlerini tüm hızıyla sürdüren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, esnaf ziyaretlerini de aralıksız olarak sürdürerek, süreç hakkında vatandaşlara bilgi vermeye devam ediyor. Başkan Demircan, vatandaşlarla sohbetlerı sırasında talep ve önerileri de almaya devam ederken, Okmeydanı'nda dönüşüm için ilk kazmanın kısa süre içinde vurulacağını söyledi. 

 

En büyük dönüşüm hamlesi fiilen başladı

 

Van Blokları'nda uzlaşma için önemli adım

Okmeydanı kentsel dönüşümünde kazmayı vuracak aşamada olduklarını, bu anlamda Van Blokları'nda oturan vatandaşların uzlaşma yolundaki çalışmalarını da takdir ettiklerini söyleyen Başkan Demircan, seksen kişinin gelerek imzayı bir anda attığını belirtti. Demircan Van Blokları'nda kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını da belirterek:  "Çünkü seksen kişi geldi imzayı bir anda attı ve biz orda kentsel dönüşüme başlıyoruz. İşin güzel yanı, binaların altında otopark olacak. Yani, yeni yapacağımız her daireye bir otopark yapıyoruz." dedi.

Diğer adalarda da uzlaşma beklentisi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçenin diğer bölümlerinde kentsel dönüşümün sürdürülebilir hale gelmesi için de uzlaşmanın önemine dikkat çekerek: "Diğer adalarda da uzlaşmalar tamamlanması halinde biz dönüşüme hazırız. Tek gayemiz vatandaşlarımıza daha yaşanılabilir bir Okmeydanı kurmak. Okmeydanı’nın tek kurtuluşu her açıdan kentsel dönüşümdür" ifadelerini kullandı. 

Dönüşüm için tek şart uzlaşma

Okmeydanı'nda yürütülmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilk kazmayı vurmak için uzlaşmaya varmanın yeterli olacağı bir aşamada bulunduklarını söyledi. Demircan Giresunlularla bir araya geldiği toplantıda, önemli lokasyonlarda inşaat çalışmalarının bir buçuk ay içinde tamamlanacağına da dikkat çekerek: "Okmeydanı projesinde dönüşüm için her şey hazır. Hangi adada uzlaşmaları tamamlarsak oradan kazma vuracak durumdayız. Bunun da bir örneğini yapmış durumdayız. Van bloklarında 80 aile organize olarak imzayı hep birlikte attılar ve orada kazma vuracak noktaya geldik. Bir, bir buçuk ay içerisinde inşaatların başladığını duyacaksınız" dedi. 

Demircan: "Van bloklarında inşaat çok yakında başlayacak"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda Giresunlularla bir araya geldi. İlçede dönüşüm için her şeyin hazır olduğunu belirten ve Van bloklarında inşaatın başlama aşamasına ulaşıldığını dile getiren Demircan: "“Van bloklarında 80 aile organize olarak imzayı hep birlikte attılar ve artık kazma vuracak noktaya geldik. Bir, bir buçuk ay içerisinde inşaatların başladığını duyacaksınız.” dedi.

 

Okmeydanı'nda dönüşüm için tek şart uzlaşma

 

Önce uzlaşma, sonra ilk kazma

İlçede yer alan Sivil Toplum Kuruluşları ve derneklerle bir araya gelme seferberliği kapsamında merkezi Okmeydanı'ndaki Giresun Piraziz Armutçukuru Çağlandere Köyü Derneği'ni ziyarette bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yoğun bir ilgiyle karşılandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, başta Okmeydanı Dönüşüm Projesi olmak üzere Beyoğlu ilçesi sınırları içinde devam etmekte olan projeler hakkında önemli bilgiler verdi. Okmeydanı dönüşüm projesinde sona yaklaşıldığı ve uzlaşma sağlanan her adada inşa çalışmalarına başlayacak aşamada bulunduklarını vurgulayan Demircan: "Hangi adada uzlaşmaları tamamlarsak oradan kazma vuracak durumdayız. Bunun da bir örneğini yapmış durumdayız. Van bloklarında 80 aile organize olarak imzayı hep birlikte attılar ve orada kazma vuracak noktaya geldik. Bir, bir buçuk ay içerisinde inşaatların başladığını duyacaksınız." şeklinde konuştu. 

Dönüşümde tapu almak bize yetmez

Okmeydanı sınırları içinde yer alan binaların önemli bir kısmının depreme dayanıklı olmadığının bilincinde olduklarını ancak mahallenin sosyal alanlar bağlamında da yetersiz olduğunu söyleyen Demircan: “Binalarımızın depreme dayanıklı olmadığını biliyoruz. Çevremizde otopark yok, park bahçe yok. Sosyal donatı dediğimiz hayatımıza kalite katacak argümanlardan uzağız." dedi. Demircan, İstanbul'un merkezinde oturan vatandaşların da iyi yaşam standartlarına ihtiyaçları bulunduğunu ve halen tapu dağatmaya devam ettiklerini de belirterek: " Bizim de İstanbul’un orta noktasında iyi şartlarda yaşamaya hakkımız var. Şuanda bir yandan tapu vermeye devam ediyoruz bir yandan da uzlaşma görüşmelerimiz başladı. 5 binden fazla aile tapusunu aldı. Artık Okmeydanı’nda tapularımız almak bize yetmez." dedi.    


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Bakan Kurum'dan Ordu açıklaması:Önlemler faciayı engelledi

Bakan Kurum'dan Ordu açıklaması:Önlemler faciayı engelledi

Malatya'da depremden sonra toplu yıkım kararı

Malatya'da depremden sonra toplu yıkım kararı

Murat Kurum: Sarıyer'de mülkiyet sorunları çözülecek

Murat Kurum: Sarıyer'de mülkiyet sorunları çözülecek

Binanızın sağlamlığını ölçmede kullanabileceğiniz 7 kriter

Binanızın sağlamlığını ölçmede kullanabileceğiniz 7 kriter

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Yapı ve Yapı’nın merkez ofisi Mimarlık Yıllığı’na girdi

Yapı ve Yapı’nın merkez ofisi Mimarlık Yıllığı’na girdi

EN ÇOK OKUNANLAR