Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Erzincan'ın Kemah ilçesine 94, Bolu'nun Mudurnu ilçesine ise yöresel mimaride 126 konut inşa edecek.
Yöresel mimaride 94 konut
Erzincan'ın Kemah İlçesi Çarşı Mahallesi'nde inşa edilecek olan 94 konutun yükseklikleri zemin+3 olarak planlandı. Projede yer alan konutların 62'si 2+1, 32'si ise 3+1 planında inşa edilecek. Yöreye özgü olarak inşa edilecek Toki Erzincan Kemah konutlarında modern ve yöresel mimarinin izleri buluşturuldu. Cephelerde zemin kat seviyesinde taş kaplama, dekoratif pencereler ve işlemeli ferforje korkuluklar kullanıldı. Projede yerleşim alanı, nitelikli sosyal çevre imkanı sunan aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor.

Eski Mudurnu evlerinin mimarisi dikkate alındı
Bolu'nun Mudurnu İlçesi Taşkesti Beldesi'nde inşa edilecek konutların ihalesi ise 6 Mart tarihinde gerçekleşti. İhale kapsamında ayrıca ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. Yükseklikleri zemin+3 olan Toki Bolu Mudurnu konutlarının 78'i 2+1, 48'i ise 3+1 planında inşa edilecek. Koruma altına alınmış Mudurnu eski Türk evlerinin mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede ahşap görünümlü cephe kaplamaları, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, söveler, cumba görünümlü çıkmalar modernize edilerek uygulandı. Projede konutların yanı sıra ticari birimler, spor ve oyun alanları, parklar bulunuyor.











