27-29 Eylül tarihleri arasında Bahreyn’e 15 kişilik bir ekiple giden DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Türk-Bahreyn İş Konseyi Bahreyn’de üst düzey karar mercileriyle ve üst düzey devlet yetkilileri ile toplantılar gerçekleştirdi. Bu toplantılar neticesinde Türk firmaları için son derece olumlu sonuçlar elde etti. Bahreyn Ticaret Odası Başkanı ve Bahreyn İş Konseyi Başkanı ile beraber toplantı yapan ekip, bu toplantılarda Bahreyn’deki Türk firmalarını ticari hacminin artması hususunda iyi niyetlerde bulunarak fırsatları değerlendirdi. Bahreyn İskan Bakanı’nı iletmiş olduğu Bahreyn’de inşa edilecek 20 bin konutluk bir sosyal konut projesi oldu. Bu konut projesini Türk firmaların yapmasını istedikleri konusunda bir pozitif ayrımcılık yaptıklarını söylediler.
Bu işin yapılması konusunda görevlendirildi. Konsey Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, “ Bahreyn’deki 20 bin adet sosyal konutun yapılması konusunda gerek Emlak Konut, gerek TOKİ ile beraber istişarelerde bulunma arzusu içindeyiz. Akabinde de bu konut projelerinin Bahreyn’de Türk müteahhitler tarafından yapılmasını arzu ediyoruz. Bahreyn Konut Bakanı’nın Türk yetkililere göndereceği bir iyi niyet anlaşması olacak. Bu anlaşmanın imzalanmasından sonra Türk müteahhitlerin iş bitirmesine yeterliliğine bakılarak firmalar seçilecek” dedi.
Türk firmaları milyarlarca dolar kazanacak
Projede 20 bin ünite olarak adlandırılan ünitelerin her biri 200 metrekare ve üzerinde. Bu da yaklaşık 40 bin konuta tekabül ediyor. 40 bin konut da birçok semtten neredeyse büyük. Bu doğrultuda da bu konutlarda 200- 250 bin kişinin yaşaması öngörülüyor. 2017 yılı ortalarına doğru bütün organizasyonlarının yapılıp bu işin başlamasını tahmin ediliyor. Türk firmaları orada neredeyse bir kasaba kuracaklar ve bu da milyarlarca dolarlık bir iş hacmi yaratıyor. Bu da Türk firmalarının buradan büyük bir pay alacağı anlamına geliyor.











