HAVAİST seferlerinde 24 saat dönemi: Saat ve ücret tarifesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi HAVAİST'in 6 Nisan'dan itibaren 7 gün 24 saat sefer yapacağını duyurdu.

HAVAİST seferlerinde 24 saat dönemi: Saat ve ücret tarifesi

İstanbul'un farklı noktalarından İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıyan HAVAİST 6 Nisan'dan itibaren haftanın 7 günü ve 24 saat hizmet vermeye başlayacak. Böylece İstanbul genelinde hat sayısı 20'ye, otobüs sayısı da 150'ye çıkmış olacak.

Taşınma sonrasında HAVAİST seferleri artıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada İBB iştiraki Otobüs A.Ş.'ye bağlı HAVAİST'in 6 Nisan'dan sonra 20 ayrı hat, 65 durak ve 150 otobüsle 7/24 hizmet vereceği bilgisi vurgulandı. İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın konuyla ilgili talimat verdiği bilgi notunun düşüldüğü açıklamada: "İl genelinde yeni hatlar ve duraklar eklendi. Karşılıklı sefer sayısı artırıldı." denildi. 

HAVAİST sefer ve ücretleri

Uysal açıklamıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, büyük taşınma planının ardından İstanbul Havalimanı'na şehrin farklı merkezlerinden yolcu taşıyan HAVAİST sefer sayısının artırılabileceğini söyledi. 29 Ekim tarihinden bu yana İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıyan Havaist'in 5 ayrı hattan günde 115 bin yolcu taşıdığı bilgisini veren Uysal: "Talebe göre, HAVAİST araçlarının kalkış saat ve sefer sayısında artış olabilir." demişti. 

Havaist seferlerinde artış sürüyor

İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıyan HAVAİST otobüslerinin sefer sayılarında yeni bir artış kararı alındı. 10 Ocak 2019 itibarıyla Türk Hava Yolları'nın mevcut uçuşlarındaki artış kararından hareketle HAVAİST'in de ulaşım yoğunluğunu artırması bekleniyor. HAVAİST böylece yeni dönemde 5 farklı hatta 30 otobüs ile günlek sefer sayısını 140'a çıkaracak. Yapılan açıklamada gerekli görüldüğü taktirde ek seferler konulacağı da bildirildi. 

Daha önce 50 olan sefer sayısı 60'a çıkarılmıştı

Daha önce de İstanbul Havalimanı'na ulaşım yükünü önemli ölçüde üstlenen Otobüs A.Ş.'ye ait HAVAİST sefer sayılarında artış kararı alınmıştı. Kararla birlikte Şehir merkezlerinden İstanbul Havalimanı'na günde 50 olan sefer sayısı, 60' a çıkarılmıştı. Kararın, THY'nin mevcut seferlerine Trabzon ve Adana uçuşlarını eklemesi sebebiyle alındığı duyurulmuştu. 

İstanbul Havalimanı'na daha fazla HAVAİST seferi

İstanbul'un kent merkezlerinden İstanbul Havalimanı'na yönelik sefer sayılarındaki artış kararının uygulamaya geçirileceği duraklar ise, ilgili kurumlarla ortaklaşa sürdürülen çalışmalar sonrasında belirlendi. Alınan kararla birlikte sefer sayıları değişiklik gösterecek duraklar şu şekilde belirlendi:

- İST-19: Taksim-Beşiktaş-Yeni Havalimani
- İST 1: Yenikapı-Bakırköy-Yeni Havalimanı
- İST 7: Kozyatağı-Metro-Yeni Havalimanı
- İST-2: TÜYAP-Bahçeşehir Yeni Havalimanı
- 15 Temmuz Demokrasi Otogarı-Alibeyköy Cep Otogori-İstanbul Havalimanı

İstanbul Havalimanı hava taksi ve iş jeti ücretleri

İstanbul Havalimanı'na alternatif ulaşım araçları hava taksileri ve iş jetlerinin tabi olacağı ücretler belli oldu. Hava aracı işleticisinden alınacak olan genel havacılık terminali ücret tarifesi kapsamında iş jetleri ve helikopter uçuşlarını kapsayan genel havacılık tarifesine göre üsleri yurt dışında bulunan uçak ve hava araçları, iç ve dış hat uçuşlarında yolcu başına 137.75 Euro ödeme yapacak. Üsleri Türkiye'de bulunan uçak ve hava araçları için ise dış uçuşlarda kişi başına 69 Euro, iç hatlardaki uçuşlar için ise 34.50 Euro bedel tahsil edilecek.

İstanbul Havalimanı hava taksi ve iş jeti ücretleri

 

İstanbul Havalimani'na yeni hat: İst-3

İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıma ihalesini kazanan İBB iştiraki Havaist,  yeni hattı İST-3'ü çok yakında hizmete alıyor. Bugüne dek 4 hat ve 20 otobüs ile havalimanına ulaşım sağlayan Havaist İST-3 Hattı ile 5'inci hattını da devreye almış olacak. 

İST-3 hangi güzergahı kullanacak?

Havaist'in İstanbul Havalimanı'na 5'inci hattı İST-3 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ve Alibeyköy Cep Otogarı üzerinden İstanbul Havalimanı'na ulaşacak. Hat üzerinde 31 Aralık tarihine dek 25 lüks otobüs ile haftada yaklaşık 50 sefer gerçekleştirilecek. 45 kilometrelik bu güzergahta toplam 3 aracın hizmet vereceği duyuruldu. Yolculara 2 ay boyunca yüzde 50 indirim fırsatının sunulacağı hatta bu süre zarfında ulaşım bedeli de 8 TL olacak. 

 

İstanbul Havalimanı'na yeni hat: İST-3

 

Bakan Turhan açıklamıştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul'un 3. Havalimanı'na ulaşım tasarımına ilişkin ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı. İlk  2 ay yarı yarıya indirimli ulaşım ücretlerinin uygulanacağı mega projeye, İstanbul'un çok sayıda ilçesinden lüks otobüslerle ulaşım sağlanacak. 

En kısa 38, en uzun 60 dakikada

İstanbul'un 3. Havalimanı'na ulaşım problemi metro ve diğer toplu ulaşım hatlarının düzenli biçimde devreye gireceği döneme kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin lüks olarak tanımladığı otobüs filosu ile yapılacak. Mega projeye ulaşım koordinasyonuyla ilgili açıklamalarda bulunan ULaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ulaşım sürelerinin en kısa 38 en uzun ise 60 dakikada sürdürülebileceğini söyledi. 

 

Yeni Havalimanı'na hangi ilçeden kaç dakikada ulaşılacak?

 

İlçelerden Yeni Havalimanı'na tahmini ulaşım süreleri

İstanbul'un tüm ilçelerinden İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşımda bazı ilçelerden tahmini ulaşım süreleri şu şekilde planlanıyor:

- Pendik-Yeni Havalimanı: 60 dakika. Tasarlanan en uzun süre. Yüksek Hızlı Tren İstasyonu'ndan hareket edecek. 
- Avcılar-Yeni Havalimanı: 52 dakika
- Üsküdar-Yeni Havalimanı: 45 Dakika
- Taksim- Yeni Havalimanı: 41 dakika
- Kavacık-Yeni Havalimanı: 40 dakika
- Beşiktaş-Yeni Havalimanı: 40 dakika
- Gayrettepe-Yeni Havalimanı: 38 dakika.

Ücretler ilk 2 ay indirimli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, çok yakında uçuşa açılacak olan İstanbul'un Yeni Havalimanı'na ulaşım ücretlerinin ilk 2 aylık dönem zarfında yüzde 50 indirimle sağlanacağını söyledi. Dünyanın en büyük ve en güzel havalimanının inşa edildiğini vurgulayan Başkan Uysal, bu dev yatırıma ulaşımın Havaist ismiyle hizmet vereceğini dile getirdi. 

İstanbul Havalimanı'na yakışır ulaşım sistemi

İstanbul'un Üçüncü Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak ilk ihalenin kamu yararı olmadığı gerekçesiyle iptal edildiğini hatırlatan İBB Başkanı Uysal, Yeni Havalimanı'na yakışır bir ulaştırma ağı oluşturmak için çalışacaklarını söyledi. Uysal kentin farklı noktalarından yeni havalimanına konforlu bir taşıma hedeflediklerini belirterek: "18 noktada 150 otobüsle en iyi, en konforlu ve en güzel ulaşım hizmetini vermeyi planlıyoruz. Uçuşun yapılacağı 5 farklı noktaya da ulaşım hizmeti sunacağız. İki ay boyunca da ulaşım hizmeti yüzde 50 indirimli sağlanacak." dedi

 

Üçüncü Havalimanı'na ulaşım ilk 2 ay indirimli olacak

 

Otopark 2 ay ücretsiz olacak

Diğer taraftan Yeni Havalimanı bünyesindeki otopark hizmetleri de açılışı takip eden 2 süresinci ücretsiz olacak. Yapılan açıklamada havalimanını kullanan araçların 30 Aralık 2018 tarihine kadar otoparklardan ücretsiz olarak yararlanabileceği belirtildi. Bir diğer ulaşım olanağı ise Havalimanı taksisi olacak. 

Üçüncü Havalimanı toplu ulaşım ücretleri

İstanbul'un yeni havalimanında inşaat çalışmaları tüm hızıyla sona yaklaşırken, mega proje ile İstanbul'u birbirine bağlayacak toplu ulaşım hizmetlerinde de hazırlıklar tamamlandı. Yapılan ilk açıklamada İstanbul Yeni Havalimanı'na 18 hat üzerinden ve 150 otobüsle ulaşım sağlanmaya çalışılacak.

 

Üçüncü Havalimanı'na ulaşım ilk 2 ay indirimli olacak

 

İstanbul'un Yeni Havalimanı'na toplu ulaşım hizmetleri

İstanbul'un Üçüncü Havalimanı'nı mega kente bağlayacak toplu ulaşım hizmetlerine ilişkin hat ve ücret bilgileri açıklandı. Yapılan açıklamaya göre toplam 150 otobüs ile 18 hat üzerinden  gerçekleştirilecek toplu ulaşım seferlerinde en yüksek ücret Pendik-Yeni Havalimanı Hattından alınacak. Bu hatta yolculuk yapan bir vatandaş 30 TL ücret ödeyecek. İstanbul'u Üçüncü Havalimanı'na bağlayacak bazı istasyonlardan 10 dakikada bir hareket sağlanacak. 

 

Üçüncü Havalimanı toplu ulaşım hat ve ücretleri

 

Üçüncü Havalimanı Toplu Ulaşım Hatları ve ücretleri

- Pendik: 30 TL
- Yenikapı-Sirkeci: 18 TL
- Beylikdüzü - TÜYAP: 21 TL
- Otogar: 16 TL
- Bakırköy: 18 TL
- Beşiktaş: 18 TL
- Alibeyköy Cep Otogarı: 16 TL
- Kadıköy: 25 TL
- Hacıosman:  16 TL
- Tepeüstü: 25 TL
- Sarıyer: 16 TL
- Arnavutköy: 12 TL
- Kemerburgaz: 12 TL
- Başakşehir: 14 TL
- Mahmutbey Metro: 15 TL
- Bahçeşehir:16 TL
- Mecidiyeköy: 16 TL
- Halkalı? 16 TL

THY Üçüncü Havalimanı'na nasıl taşınacak? Ayrıntılar için 'THY Üçüncü Havalimanı Taşıma Planı' haberimizi inceleyebilirsiniz.

 

Üçüncü Havalimanı toplu ulaşım hat ve ücretleri

 

İhale 4 Eylül'de

Diğer taraftan İETT, İstanbul üçüncü Havalimanı ile diğer ilçeler arasındaki bağlantıyı sağlayacak toplu ulaşım hizmetlerini ihale etmeye hazırlanıyor. 4 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek ihaleyi kazanan firma 10 yıl süre ile bu hattı işletme şansına sahip olacak. Firma 29 Ekim'den itibarın yolcu taşımaya başlayacak ve hizmetleri arasında bagajlı lüks taşımacılık da olacak. Araçlar 3 yılı geçmemiş Euro 6 egzoz emisyona sahip olacak ve 5 yaşından genç araçlardan seçilecek. 

Üçüncü Havalimanı metrosu hangi ilçelerden geçecek? Ayrıtılar için '3. Havalimanı Metro Hattı Durakları' konulu haberimizi inceleyebilirsiniz


Yazar: Göktuğ Halis
Yorum

Benzer Haberler

THY İstanbul Havalimanı'ndan 10 milyona yakın yolcu uçtu

THY İstanbul Havalimanı'ndan 10 milyona yakın yolcu uçtu

Edirne'den Bulgaristan'a tren seferleri

Edirne'den Bulgaristan'a tren seferleri

İstanbul banliyö hattından 68 günde 24 milyon yolcu geçti

İstanbul banliyö hattından 68 günde 24 milyon yolcu geçti

Bayram süresince YHT hatlarına ek sefer desteği

Bayram süresince YHT hatlarına ek sefer desteği

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR