Türkiye'nin sürücüsüz ilk metro hattı Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe için geri sayım başladı. Projenin 29 Ekim tarihindeki açılışı için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, açılışla birlikte hat üzerindeki semtlerde yer alan konut fiyatlarında önemli bir artış bekleniyor. Proje ile birlikte bölgede emlak ve gayrimenkul fiyatlarındaki artış yüzde 20-30'lar düzeyinde gerçekleşmişti.
Üsküdar-Sancaktepe metrosu için gözler 29 Ekim'de
Üsküdar ile Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe'yi birbirine bağlayacak metro hattı için geri sayım başladı. Hattın hizmete 29 Ekim 2017 tarihinde açılacağı açıklandı. Belirlenen tarihe yetiştirmek için hummalı bir çalışma sürdürülürken, hattın açılışıyla birlikte Ümraniye-Üsküdar aksı üzerindeki araç trafiği yoğunluğunun da önemli ölçüde azalması bekleniyor. Hat üzerindeki semtlerde satılık ve kiralık konut bedellerinde de önemli bir artış öngörülüyor. Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olma özelliğini taşıyacak hatta test sürüşlerine Nisan 2017 itibarıyla başlanmıştı.
Altyapı çalışmaları tamam, ince işçilik kaldı
Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro projesinde tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten yetkililer, duraklarda son düzeltmelerin ve ince işçiliğin tamamlanmaya çalışıldığı bilgisini veriyor. Hattın tamamlanmasıyla birlikte Sancaktepe'den metroya binen bir vatandaş, 45 dakika sonra Yenikapı Metro Durağı'na ulaşabilecek. Metro hattı tamamlandığında Sancaktepe'den Üsküdar İstasyonu ve Marmaray Hattı aracılığıyla Avrupa Yakası'na kolaylıkla bağlantı sağlanabilecek. Diğer taraftan Altunizade İstasyonu ile metrobüs hattına da bağlantı sağlanabilecek. Yapımı sürmekte olan Ümraniye-Ataşehir ve Göztepe Hattı'na da Çarşı İstasyonu aracılığıyla ulaşım mümkün olacek.
Kartal Metrosuyla entegre olacak
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açılacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun açılmasının ardından metro çalışmalarının Sultanbeyli-Taşdelen güzergahındaki çalışmalara başlanması bekleniyor. Bu çalışmalar sonrasında hattın Sultanbeyli'ye kadar uzatılması beklenirken, sonrasında ise Kartal Metrosu ile entegrasyon için faaliyetler yürütülecek.
Hedef 30 Ağustos'tu yetişmedi
Nisan ayında başlayan test sürüşlerine paralel olarak Üsküdar-Çekmeköy Hattı'nın açılış tarihi 30 Ağustos olarak belirlenmiş ancak bu tarihte seferler başlamayınca vatandaşlar arasında büyük hayal kırıklığına yol açmıştı.
Rakamlarla Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı
– Hat uzunluğu: Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro hattı 20 kilometrelik bir hat üzerinde uzanıyor.
– İstasyon Sayısı: Hat 16 Adet istasyon ve duraktan meydana geliyor
– Tünel uzunluğu: Proje 2 bin 750 metrelik tünellerden meydana geliyor.
– Hizmet veren vagon sayısı: Hat üzerinde 126 vagonun hizmet verecek.











