Çınarcık’ta yaşanan ve AFAD’a göre 4.1, Kandilli’ye göre ise 4.3 şiddetinde ölçülen deprem İstanbul’da yoğun biçimde hissedildi. Çok sayıda vatandaşın sabah saatlerini evinin dışında geçirmesine yol açan depremi değerlendiren uzmanlar, göreli olarak küçük ölçekli bu depremin İstanbul’dan neden bu denli yoğun biçimde hissedildiği sorusuna da yanıt verdi.

İstanbul’da bu kadar güçlü hissedilmesinin nedeni
Çınarcık Depremi ile ilgili değerlendirme yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, 4 büyüklüğündeki depremin herkesi heyecenladırdığını ve bundan sonraki hareketin de inceleneceğini söyledi. Çınarcık sarsıntısının, şu an itibarıyla telaş edilecek bir deprem gibi durmadığını belirten Tüysüz: “Depremler eğer yüzeye yakın olursa ve ya da sığda ise, depremin derinliği bu durumda geniş bir alanda hissedilir.” dedi
Uzmanların büyük depremin zamanı ile ilgili tahmini ne? Ayrıntılar için Büyük Marmara Depremi ne zaman olacak? konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Telaş edilecek bir şey yok
Prof. Tüysüz, yaşanan depremin telaş edilecek nitelikte olmadığını ve İstanbul’da deprem yaratması beklenen fayın oldukça kuzeyinde olduğunu açıklayarak: “Şu an o fay üzerinde bir deprem yok. Ancak önemli olan depreme hazırlıklı olmaktır. Deprem herhangi bir zamanda herhangi bir anda olabilir.” dedi. Marmara Denizi’nin güneyinde yaşanan bu depremin Bursa çevresi ve Tekirdağ civarında da hissedilmesinin doğal oludğu üzerinde duran Tüysüz: “Bunu kısa sürede izleme olanağı bulacağız.” şeklinde konuştu.











