O kentte 'büyük deprem geliyor mu?' endişesi

Uzmanların öncü deprem uyarısı yaptığı Malatya çok daha ciddi depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Arguvan ilçesi 4.5 şiddetindeki sarsıntı ile korkulu anlar yaşadı

O kentte 'büyük deprem geliyor mu?' endişesi

21 Mart'dan bugüne (15 Nisan 2019) tarihine dek küçük sarsıntılar yaşamaya devam eden Malatya'nın iki ilçesi, giderek büyüyen şiddetle sarsıntılara tanıklık etmeye devam ediyor. Son olarak 4.5 büyüklüğünde sarsıntılara tanıklık eden Arguvan'da vatandaşlar korkulu anlar yaşadı. Bugün saat 07.41 sularında ve merkez üssü Arguvan olan sarsıntı AFAD verilerine göre yerin 4.7 kilometre altında meydana geldi.

Öncü deprem uyarısı yapılmıştı

Malatya'nın Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde hissedilen ve büyüklükleri 3.0 ila 4.5 arasında farklılaşan sarsıntılar bölgede küçük çaplı hasarlara yol açtı. 250 farklı binada büyüklü küçüklü hasarlara sebebiyet veren sarsıntıları değerlendiren uzmanlar da, öncü deprem uyarısında bulundu.

Prof. Önal: Büyük deprem geliyor mu?

İnönü Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr Mehmet Önal, sarsıntıların Ovacık-Malatya Fay Hattı üzerinde gerçekleştiğini belirterek, aktivitenin Arguvan kuzeyinden gönüyeni doğru dönüş yerinde yaşandığına dikkat çekti. Sarsıntıların kısmi depremler gibi gözükmediğini söyleyen Önal:

"Daha büyük deprem için tedbirli olmalıyız. Kaç büyüklüğünde yaşanır? Bunu kestirmek zor. Bu tip depremlerin ardından 1 puan yüksek artçılar yaşanabiliyor." dedi.

Denizli'de 5.7'lik deprem

Sabah saatlerinde Denizli Acıpayam merkezli sarsıntı korku dolu anlara sebep oldu. Sabah saat 09.34'te meydana gelen ve İzmir ve Muğla'da da hissedilen depremin büyüklüğü ise Kandilli tarafından 5.7 olarak açıklandı.

Arka arkaya artçılar

Yerin 5 kilometre altında meydana gelen depremin şiddeti AFAD tarafından 5.5 olarak duyurulmuştu. Daha önce şiddeti 5.6 olarak duyuran Kandilli ve Deprem Araştırma Enstitüsü de 5.7'ye revize etti. Büyük depremin ardından arka arkaya 4.5 ve 4.8 ölçüsünde artçı sarsıntılar yaşandı. Denizli'nin kim köylerinde yıkıma sebep olan sarsıntı da can kaybı yaşanmadı. 

Büyük deprem için bir uyarıcı daha

Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında meydana gelen deprem İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir'de de hissedildi. Depremin büyüklüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından 4.0, Kandilli tarafından ise 4.2 olarak duyuruldu. Kandilli depremi, Bursa'nın Bayramdere beldesi açıklarında ve yerin 11 kilometre altında olarak açıklandı. 

Çanakkale Depremi önce değil uyarıcı

Marmara'da arka arkaya yaşanan depremler "Büyük Marmara Depremi yakın mı?" sorusunu bir kez daha gündeme taşıdı. Mudanya'da 2.0 ve 3.2'lik sarsıntıların ardından Çanakkale'de yaşanan 5.0 şiddetindeki sarsıntıyı değerlendiren Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er: "Bu deprem öncü değil, uyarıcı..." yorumunda bulundu. 

Oda Başkanı Er'den açıklama

Kent Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Er, büyük paniğe sebep olan depremin yüzeye yakınlığı sebebiyle büyük bir etki alanı oluşturduğunu vurgulayarak: "Çanakkale Ayvacık depremi öncü değil, uyarıcıdır. Depremin Bursa'ya herhangi bir etkisi olmaz. Ancak kendini hatırlatması açısından uyarı niteliklidir." ifadelerini kullandı. 

Bursa'nın risk boyutu

Açıklamasında Bursa'nın ciddi bir fay tehlikesi barındırdığına dikkat çeken Er: "Bursa'nın içinden aktif olarak üç fay, toplamda on fay segmenti geçiyor. Bu faylar aktif. Bu kadar aktif fay hattı üzerinde bulanan başka bir şehir de yok. Tehlike yaklaşıyor ve ciddiye alınmıyor." şeklinde konuştu. 

AFAD'dan açıklama

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, dün gece Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin açıklamada bulundu. Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğündeki deprem açıklamasında şiddetin VI olarak ölçümlendiği duyuruldu. 

AFAD'dan Çanakkale depremi açıklaması

AFAD açıklamasında 20.02.2019 tarihinde Ayvacık'ta meydana gelen Mw 5.0 büyüklüğündeki depremden sonraki AFAD-RED Programı tarafından üretilen tahmini şiddet haritasının Maksimum Şiddet: VI olarak hesaplandığı belirtildi. Deprem bilimleri literatüründe VI şiddetinde bir deprem "hafif hasarlarla" sonuçlanan deprem olarak genelleniyor. 

Marmara'da deprem riski yüzde 90'ı geçti

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Marmara Depremi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Osmangazi Köprüsü'nün bulunduğu bölgeden İmralı Adası'na kadar uzanan bölgedeki fay hattının deprem olasılığının tarihsel çerç evede yüzde 90'ı geçtiğini söyleyen Yaltırak bir çok deprem uzmanının da bilgilerini güncellemediğini söyledi. 

İmralı'nın kuzeyindeki büyük tehlike

Prof. Yaldırak İmralı Adası'nın kuzeyine uzanan fay hattında 2019 yılı ve sonrası için deprem olasılığının tarihsel bazda yüzde 90'ı geçtiği üzerinde de durarak: "Adalar fay hattının 10 kilometre güneyindeki bu hat 110 kilometre. Bugün kırılırsa 7.6 deprem üretecek." ifadelerini kullandı. Bölgedeki diğer fayların 7.2 ve 7.4 gibi depremler üreteceğini ve her biri kırılma eşiğinde çok sayıda fay bulunduğunu belirten Yaltırak: "Bu faylar Son 1.500 yılda genellikle doğudan batıya kırılmışlar." dedi. 

Antalya yeniden sallandı

Yaz aylarında Antalyalılara korkulu anlar yaşatan Kumluca depremi tekrarlandı. Merkez üssü Kumluca olarak açıklanan depremin büyüklüğü ise 4.1 olarak duyuruldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı-AFAD'dan alınan bilgiye göre saat 11.30 sularında meydana gelen deprem Antalya genelinde ve çevre şehirlerde hissedildi. Depremin yerin yaklaşık 31.28 kilometre derinlikte meydana geldiği açıklandı. 

Çınarcık'ta yeni deprem: İstanbul'dan da hissedildi

Yalova ili Çınarcık ilçesi merkezli yeni bir deprem daha meydana geldi. Bugün (20.12.2018) saat 09.30 sularında meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi.. İlk belirlemelere göre depremin şiddeti 4.5 olarak duyuruldu. AFAD merkez üssü Çınarcık olan depremin İstanbul'da hissedildiğini duyurdu. 

Yerin 7 kilometre altında

AFAR'dan yapılan ilk açıklamalara göre deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntı Bursa'dan da yoğun biçimde hissedildi. 

Marmara Depremi için bir uyarı daha: 30 yıl içinde 7'nin üstünde

Büyük Marmara Depremi ile ilgili önemli bir uyarı da Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Şafak'tan geldi. Şafak, depremin olasılıkla 30 yıl içinde ve yüzde 60 ihtimalle 7'nin üstünde gerçekleşeceğini belirterek: "Teorik olarak İstanbul'da gerçekleşecek." ifadelerini kullandı. 

5 saniye önceden haber alınabilir

İstanbul genelinde kurulan acil müdahale sistemi ile 24 saat ölçüm yapan yaklaşık 900 istasyonun bulunduğunu ve dolayısıyla her 10 dakikada bir deprem haritasının çıkarılabileceğini de vurgulayan Erdal Şafak: "Her 10 dakikada bir deprem haritası çıkarabiliyoruz. Bu haritalar acil müdahale gerektiren durumlarda önem taşıyor." ifadelerini kullandı. Şafak depremi önceden belirleyen bir erken uyarı sistemi kurduklarını da vurgulayarak: "5-6 saniye önce haber verebiliyor ve ışık hızıyla en yakın istasyona bildiriliyor. Otomatik bilgisayar sistemiyle gazın hemen kapanmasını sağlayacak zamanımız var." dedi. 

Marmara Depremi için korkutan uyarı: İtalya hissedecek

Geçtiğimiz hafta Çınarcık'ta yaşanan 4.1'lik sarsıntının ardından Büyük Marmara Depremi'ne ilişkin endişeler yeniden gün yüzüne çıktı. Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan yapılan bir açıklama ise endişeli bekleyişin daha da derinleşmesine yol açtı. Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı ve Yüksek Jeoloji Mühendisi Engin Er, yaşanacak olası bir büyük depremin İtalya'dan dahi hissedileceğini söyledi.

4.1 Çınarcık depremi uyarı niteliğindeydi

Engin Er, 30 Kasım tarihinde yaşanan 4.1 ölçeğindeki Yalova-Çınarcık Depremi'nin münferit bir deprem olduğunu buna karşın bölgedeki faylar üzerinde rahatlamaya neden olmadığını vurgulayarak: "Deprem bölgesindeki gerilim başka bir bölgeye taşındı. Bu taşınma yeni bölgedeki gerilimi artırdı. 4.1 depremi herhangi bir depremin öncüsü ya da artçısı değil. Bu depremi uyarı niteliğinde düşünmemiz gerekiyor." dedi. 

 

 

Bursa'da bugün yarın büyük deprem bekliyoruz

Yapılan çalışmalarda büyük depremlerin 150 yıllık periyotlarda tekrarlandığının anlaşıldığını, bu hesaba göre de Bursa'daki büyük depremin her an gerçekleşebilirlik taşıdığını söyleyen Er: "4.1'lik deprem göz önüne alınırsa idarecilek uyanık olmalı." dedi. Er, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek yönetmeliğıin bilimsel verilere uygun olmadığını da hatırlatarak: "Yalnızca ABD'nin bazı eyaletlerinde kabul edilen, Avrupa'Da kabul görmeyen deprem yönetmeliği ülkemize geliyor. Bu yönetmelik problemleri daha da artıracaktır." şeklinde konuştu. 

Çınarcık depremi sonrası kritik açıklama

Yalova Çınarcık merkezli sarsıntı, İstanbul'a beklenen Marmara Depremi'ni hatırlattı. Kısa sürede gündemin ilk maddesi haleni gelen Çınarcık Depremi çok sayıda vatandaşın korku dolu anlar yaşamasına yol açtı. Depremin Prof. Dr. Ercan'ın uyarısından yalnızca bir kaç saat sonra gerçekleşmesi ise ilgi çekici bir tesadüf olarak tarihe geçti. Depremin şiddetini AFAD 4.1, Kandilli ise 4.3 olarak açıkladı. 

Çınarcık Depremi: 4.1

Bugün sabah saatlerinde Yalova'nın Çınarcık ilçesinde ana merkez olarak gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da yoğun biçimde hissedildi. Kısa sürede sosyal medyanın ve ülke gündeminin ilk maddesi haline gelen deprem, Türkiye'nin en önemli deprem araştırmaclarından Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın vatandaşları ve yönetim mercilerini depreme karşı uyarısından çok kısa bir süre sonra gerçekleşti. 

 

 

Prof. Ercan uyarmıştı

Kısa süre önce Türkiye'nin ve İstanbul'un deprem tehdidi üzerinde değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ercan,  depremin yıkım gücünün yapılaşma niteliği ve depreme yakınlıkla doğrudan ilişkili olacağını hatırlatarak: "Yapı niteliği analizinden Anadolu Yakası yüzde 35, Avrupa yakası ise yüzde 65 oranında etkilenecek." demişti. Prof Ercan, deprem tarihi olarak da 2033 yılı ve sonrasını göstermiş ve en olası yılları da 2040 ile 2050 arası şeklinde nitelendirerek: "2033 yılına kadar deprem olacağını düşünmüyorum." ifadelerini kullandı. 

İstanbul'da 17 milyon, çeperlerde 15-20 bin kişi yaşamını yitirir

Prof. Dr. Ercan, depremin öncelikli olarak Küçükçekmece, Silivri ve Marmara Ereğlisi gibi yerlerde etkili olacağını ve bu bölgelerde 15-20 bin kişinin yaşamını yitireceğinin tahmin edildiğini vurguladığı açıklamasında: " İstanbul'da ise 1 milyon 750 bin kişiyi kaybedebiliriz." şeklinde konuştu. 

Hangi bölgede kaç şiddetinde deprem hissedilecek?

İstanbul'da tarihi yarımadanın da depremden önemli biçimde etkileneceğini ve Ayasofya Müzesi'nden Süleymaniye Camii'ne kadar güçlü bir etkilenim bölgesinin var olduğunu da belirten Prof. Dr. Ercan: "Küçükçekmece'de 6.4 ile 6.7 arasında orta büyüklükte, Marmara Ereğlisi ile Silivri arasında ise 7 ila 7.3 arasında deprem gerçekleşecek." şeklinde konuştu. 

Antalya depremi de gündem olmuştu

Akdeniz'de yaz aylarında yaşanan 5.2 büyüklüğündeki deprem Antalya'da korkulu dakikaların yaşanmasına sebep olmuştu. Kumluca'da güçlü biçimde hissedilen deprem Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı-AFAD verilerine göre 5.2, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre 5.3 şiddetinde gerçekleşti. 

Kumluca'nın 65 kilometre açığında

Yayınlanan verilere göre Kumluca'da güçlü biçimde hissedilen deprem Akdeniz açıklarında ve Kumluca'ya 65.45 kilometre mesafede meydana geldi. 40.19 kilometre derinlikte ve saat 09.21 sularında yaşanan sarsıntının Antalya'nın tüm ilçelerinin yanı sıra Burdur ve Isparta'da da hissedildiği görüldü. 

 

 

AFAD yetkilisi: Herhangi bir olumsuzluk kaydedilmedi

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Antalya Afet ve Acil Durum Bölge Müdürü Fevzi Timur, Kumlucu ilçesi açıklarından meypdana gelen deprem sebebiyle herhangi bir olumsuzluğun hissedilmediğini söyledi. Konuyla ilgili olarak kaymakamlık ve güvenlik birimleriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Timur: "Denizde gerçekleştiği için karada pek hissedilmedi..." ifadelerini kullandı. 

Marmara Depremi ile ilgili tüm sorularınız için 5 Soruda Marmara Depremi konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Döşemealtı 4.8 ile sallanmıştı

Diğer taraftan Antalya dün de büyük bir sarsıntı yaşamıştı. Döşemealti ilçesinde yoğun biçimde hissedilen sarsıntının şiddeti ise 4.8 olarak hesaplanmıştı. Bu deprem de Antalya'nın bütününde, Burdur ve Isparta'nın da bazı ilçelerinde hissedilmişti. 

 

 

Deprem sayılarındaki artış korkutuyor

1999 İzmit Depremi'nin ardından Türkiye genelinde, farlı nokta ve şiddetlerde meydana gelen deprem sayılarında önemli artışlar kaydedildi. Online sigorta satış platformu Koalay tarafından gerçekleştirilen deprem analizine göre, bu tarihten itibaren, "deprem sayısı bazında" en yüksek düzeye 2017 yılında ulaştı. Çalışma, yalnızca geçen yıl 34 bin 9 deprem yaşandığını gösterirken, bu rakam 2018 yılının ilk 3 ayında da 6 bine yakın olarak saptandı.

2018 DASK Fiyatları için DASK 2018 Fiyatları konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Deprem yoğunluğu artıyor

Tüm Türkiye'yi sarsan 1999 Depremi'nin ardından ülke genelinde yaşanan sarsıntı yoğunluğu düzenli biçimde artamay devam ediyor. 1999 yılında ülke genelinde toplam 8 bin 699 adet deprem tespit eden Boğaziçi Kandilli Rasathanesi verilerine göre bu yoğunluğun zirveye ulaştığı yıl ise 2017 oldu. 2017 yılında bu rakam 34 bin 9 adede yükseldi ve son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Diğer taraftan bu yoğunluk 2018 yılının ilk 3 ayında da sürde ve toplam 6 bin deprem tespit edildi. 

Deprem sigortası hala beklenenin çok altında

Koalay.com tarafından derlenen bir diğer önemli bilgi ise deprem sigortasına sahip konut sayısının halen istenen düzeye ulaşamaması oldu. Veriler zorunlu deprem sigortası kapsamına giren  toplam 17 milyon 661 bin 690 konuttan yalnızca 9 milyon 260 bin 510 konuttan yüzde 52.5'ünün DAST poliçesine sahip olmadığını gösterdi. Bu rakam ise toplam 9 milyon 260 bin konuta denk düşüyor. Konuyla ilgili olarak uzmanlar vatandaşları deprem sigortası yapmaları hususunda uyarırken, yıllık poliçe tutarının ise 100 TL gibi cüz'zi bir düzeye denk düştüğüne işaret ediyor. 

Tehdit altındaki şehirlerde DASK açığı

Beklenen Büyük Marmara Depremi'nden en yüksek düzeyde etkilenmesi beklenen İstanbul'da ise DASK korumasına sahip olmayan çok sayıda konut bulunuyor. 7.2'lik bir depremin tehdit ettiği İstanbul'da sigortasız konut sayısı 1 milyon 576 bin 452 adet olarak ölçülürken, tehdit altındaki bir diğer kent Bursa'da da sigortasız konut oranı yüzde 50'nin üzerine ulaşmış durumda. Kocaeli kendinde ise bu oran yüzde 41.2, Bilecik'te ise yüzde 55 olarak hesaplanıyor. 

Bölgeler bazında DASK açığı

Birinci derecede tehdit altında bulunan diğer yerlerde de DASK açığı korkutucu boyutlara ulaşmış durumda. Yapılan analizler  Marmara Bölgesi'nde yer alan konutların yüzde 42.4'ünün deprem sigortasına sahip olmadığını gösterirken bu oran Ege Bölgesi'nde yüzde 53.9, Karadeniz Bölgesi'nde ise yüzde 60.3 düzeyine ulaşmış durumda. Sigortalılık oranı en yüksek şehir ise yüzde 91.40 ile Düzce olurken, Şırnak yüzde 8 ile deprem korumasının en az sağlandığı şehir olarak dikkat çekti. Marmara Bölgesi'nde deprem sigortası bulunmayan konut adedi 2 milyon 552 bin 633 adet olurken, bu rakam ege Bölgesi'nde 1 milyon 409 bin 714 adet olarak saptandı.. Karadeniz bölgesinde ise sigortasız konut sayısı 1 milyon 21 bin adet olarak gösteriliyor. 


Yazar: Göktuğ Halis
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR