İBB Paşalimanı Cafe için ihaleye çıkıyor

İBB şirketlerinden Beltur tarafından işletilen ve mülkiyeti İETT'ye ait Paşalimanı Cafe 10 yıllığına kiraya veriliyor. Tahmini kiralama bedeli olarak ise 4 milyon 560 bin TL isteniyor

İBB Paşalimanı Cafe için ihaleye çıkıyor

Mülkiyeti İETT'de bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Beltur tarafından işletilmekte olan Boğaz'a sıfır konumdaki Paşalimanı Cafe içini ihaleye çıkılıyor. Üsküdar Hacı Hesna Hatun Mahallesi'nde yer alan cafe için hazırlanan ihale duyurusu "Taşınmaz ve müştemilatının kiraya verilmesi" başlığıyla kamuoyuna duyuruldu. 

5 Şubat'ta teklifler alınacak

Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanında 1.611 metrekarelik yüzölçüme sahip alan için 5 Şubat tarihi ve saat 14.00'da ihaleye çıkılacağı duyuruldu. İETT Genel Müdürlüğü'nde yapılacak  ihaleye katılım için tarafların yatırması gereken teminat tutarı ise 136 bin 800 TL olarak açıklandı. Katılımcı şirket sermayesinin en az 35 milyon TL ve yıllık cirosunun da 100 milyon TL olması şartının arandığı ihaleye ayrıca TÜRSAB üyeliğinin bulunması şartı da getiriliyor. 

İBB'nin Bulgurlu arazisi İGDAŞ'ta kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde İGDAŞ İkmal merkezi olarak kullanılmakta iken satış kararı alınan Üsküdar Bulgurlu'daki arazinin ihalesi sonuçlandı. Üsküdar Bulgurlu Mahellesi'nde İGDAŞ İKmal Müdürlüğü'nun kullanımındaki 29 bin 664 metrekarelik arazi İBB Saraçhane binasında gerçekleştirilen ihaleyi sadece İGDAŞ katıldı. İGDAŞ'ın 550 milyon TL'lik teklifinin kabul görmesi ile arazi İGDAŞ'ın mülkiyetine geçmiş oldu. 

Kadıköy Belediye Başkanı'ndan eleştiri gelmişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kentin en değerli taşınmazlarından biri olarak gösterilen ÜSküdar İGDAŞ İkmal Müdürlüğü'nü ihaleyle satış kararı tartışmalara sebep olmuştu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğhu, İstanbul'un kalan son kamu arazisinin satışa sunulmasına tepki göstererek: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinde arazi kalmadı." dedi. 

İstanbul'un son kamu arazisiydi

Aykurt Nuhoğlu, kalan son arazinin satışından ne gibi bir kazanç hedeflendiğini gündeme taşıyarak: "Kalan son kamu arazisini satip ne yapacaklar?" sorusunu gündeme taşıdı. İstanbul'un çok fazla ihtiyacı olduğunu ve bir kamu kurumunun halkın bunca ihtiyacına karşın arazi satmasının anlaşılır bir şey olmadığını belirten Nuhoğlu: "Kentin eğitim, spor, sağlık, sosyal sorunları var. İstanbul'un sorunları bitti mi? Bu araziyi neden satıyorsunuz.?" diye sordu.

 

 

Çocukların, gençlerin geleceği

Aykurt Nuhoğlu, ekonomik sorunların kamu alanlarının satışı ile çözülemeyeceğini ve savur ekonomisi yerine sürdürülebilir ve planlı bir bütçenin oluşturulması gerektiğini söyleyerek: "Çocukların oyun alanı, yuva, park hakkını, gençlerin kültür, sanat, spor alanı hakkını, yaşlıların sosyal yaşam evi, huzurevi hakkını satıyorsunuz. Bu kamu arazisini satarken bugüne değil geleceği satıyorsunuz. İBB'yi bu ihaleyi iptal etmeye davet ediyorum" dedi. 

Kentin en değerli arsası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, büyük gelir hedeflediği arsa satışlarından ilki için hazırlıklarını tamamladı. İstanbul'un en değerli taşınmazlarından biri olarak gösterilen Üsküdar'daki İGDAŞ İkmal Müdürlüğü arsası için Aralık ayının ilk haftasında ihaleye çıkan İBB, arazi için 385 milyon 643 bin 180 TL isteyecek. İhale katılımcıları için belirlenen geçici teminat tutarı ise 11 milyon 69 bin 295 TL.

Akasya Acıbadem AVM'nin karşısında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki İGDAŞ İkmal Müdürlüğü, Çamlıca Kız İmam Hatip Lisesi ve Kuba Camii'ne komşu ve Akasya Acıbadem'in tam karşısındaki konumuyla dikkat çekiyor. Diğer taraftan arazi Ünalan metro istasyonu ve metrobüs hattı Uzunçayır İstasyonuna da yürüme mesafesinde konumlanıyor. Kadıköy-Hasanpaşa sapağı ile Bostancı yönünde E-5 Acıbaden sapağına komşu arsa, Avrasya TÜneli Anadolu Yakası çıkışına da bağlantılı konuma sahip. 

 

 

29 bin 664,86 metrekare büyüklüğünde

Toplam yüzölçümü ise 29 bin 664, 86 metrekare olan arsanın imar nitelikleri ise kısmen ticaret konut alanı, kısmen özel ortaokul alanı, kısmen sağlık tesis alanı, kısmen park alanı, kısmen imar yolu alanı, kısmen meydan alanı şeklinde belirlendi. 

İhale takvimi

İGDAŞ İkmal Müdürlüğü arsasının satış ihalesi ise 5 Aralık 2018 Çarşamba günü yapılacak. İhale saati ise 15.00 olacak. Emlak Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek satışta kapalı teklif usulü baz alınacak. İhalenin yapılacağı yer ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ecümen Salonu olarak belirlendi. 

Arsa satışından 2.2 milyar gelir hedefi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki süreçte kent genelinde mülkiyetinde bulunan arsaların satışından büyük bir gelir hedefliyor. İBB'nin meclis toplantısında masaya yatırılan satışların toplamı ise 3.2 milyar TL seviyesinde. Listede en önemli pay Etiler Polis Okulu arsasının olacak. 

Hangi arsadan ne gelir bekleniyor?

İBB önümüzdeki aylarda mülkiyetinde bulunan çoksayıda arsayı satışa çıkarmayı planlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısında yapılan açıklamalara göre, ihalesini KİPTAŞ'ın kazandığı Etiler Polis Okulu olmak üzere ciddi bir gelir bekleniyor. Gelir beklenen araziler şöyle:

- Etiler Polik Okulu: Beklenen gelir 1 milyar 388 milyon TL
- Fatih: 6.8 bin ve 2.4 bin metrekarelik iki arsadan toplam 181 milyon TL bekleniyor
- Pendik: İlçenin Seşhli beldesindeki 11.9 bin metrekarelik parselin 29 milyon 775 bin TL'lik gelir sunması hedefleniyor. Ayrıca Kurtköy'deki 31 bin 460 metrekarelik bir diğer arasıdan de 180 milyon 900 bin TL gelir hedefleniyor. 
- Şile: İBB mülkiyetinde bulunan Şile'deki 18.9 bin metrekarelik arsadan 21 milyon 845 bin TL gelir bekleniyor.
- Üsküdar: Bulgurlu'da yer alan arsadan beklenen gelir 385 milyon 643 bin TL

 

 

Kağıthane arsası satışa çıkarılmıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kağıthane Merkez'de bulunan arsasını ihaleyle satışa çıkaracağını duyurdu. İBB mülkiyetindeki 256 metrekarelik arsa, toplu konut alanı imar durumu ve 64 parselle tevhit şartı içeriyor. Konuyla ilgili duyuru bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

1.6 milyonluk muhammen bedel

Fonlar İhale Yönetmeliği'nin 38'inci maddesine uygun olarak Açık Teklif Usulü ile gerçekleştirilecek ihale ile satışa sunulacak arsanın muhammen bedeli ise 1 milyon 664 bin TL olarak belirlendi. Katılımcıların yatıracğı geçici teminat ise 49 bin 920 TL olacak. İhale takvimi ise şu şekilde belirlendi:

- İhale Şartname Bedeli: 500 TL
- İhalenin Yapılacağı Yer: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu
- İhale Tarihi: 17 Ekim 2018
- İhale Saati: 13.00

 

 

İBB Tuzla'daki iki arsayı satıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi diğer taraftan, Tuzla'daki iki taşınmazını da satışa çıkardığını duyurmuştu. Söz konusu arsaların satışına ilişkin ihale ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ticaret+konut alanı imarlı iki arsa

Tuzla Merkez'de yer alan taşınmazlardan ilki 5 bin 775,57 metrekare büyüklüğünde ve ticaret+konut alanı imar durumuna sahip. Muhammen bedeli 1 milyon 872 bin 240 TL olarak belirlenen arsa ihalesine katılım için yatırılacak geçici teminat ise 56 bin 167,20 TL düzeyinde. Açık teklif usulü ile gerçekleştirilecek ihale şartnamesi ise 500 TL karşılığında edinilebilecek. İhale tarihi ise 10 Ekim 2018 saat 13.00 olarak belirlendi. 

 

İBB Tuzla'daki 2 taşınmazını ihaleyle satışa sunuyor

 

Satışı gerçekleştirilecek Tuzla Merkez'deki bir diğer konut+ticaret alanı imarlı arsa ise toplamda 6 bin 18,21 metrekare büyüklüğünde. Muhammen bedeli 3 milyon 194 bin 660 TL olarak belirlenen arsa için geçici teminat 95 bin 839,80 TL olarak yatırılacak. 10 Ekim 2018 tarihi ve saat 13.00da gerçekleştirilecek bu ihale de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İEncümen Salonu Saraçhane İstanbul adresinde yapılacak. Bu ihalenin şartname bedeli de 600 TL olacak. 

Temmuz'da 4 taşınmaz satılığa çıkmıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki 4 taşınmaz ihaleyle satışa sunulacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Kağıthane'de bulunan ve konut alanı imar niteliği taşıyan arsalar 'açık teklif usulü" ile ihale edilecek. Halihazırda 'işgalli' durumunda bulunan taşınmazların ihalesi 4 Temmuz 2018 tarihinde ve saat 13.00'da yapılacak. 

Kağıthane'de 328 metrekarelik arsa

İBB kararı ile satışa sunulan taşınmazlardan ilki İstanbul Kağıthane ilçesi Merkez-Hamidiye mahallesinde yer alıyor. 328 metrekare büyüklüğünde olan ve arsa niteliği taşıyan taşınmaz, konut alanı imar durumuna sahip. Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hız kazandığı bir bölgede yer alan ve geçici teminat bedeli olarak 44 bin 280 TL'nin belirlendiği bu arsanın muhammen bedeli ise 1 milyon 476 bin TL olarak tespit edildi.  Bu taşınmazın ihalesi 4 Temmuz 2018 tarihinde saat 13.00'da İsanbul Büyükşehir  Belediye Başkanlığı Encümen Salonu'nda gerçekleştirilecek. İhale Fonlar İhale Yönetmeliğinin 38'inci maddesine istinaden Açık Teklif Usulü ile gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler şartname bedelini 500 TL karşılığında edinebilecek. 

İBB'nin Etiler arsa ihalesini KİPTAŞ kazandı... Ayrıntılar İBB Etiler İhalesi konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Kağıthane'de 319 metrekarelik arsa

Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetindeki Kağıthane-Merkez konumlu 319 metrekarelik arsa da ihale usulüyle satışa sunulmuştu. Konut alanı imar durumuna sahip bu arsa için de geçici teminad 43 bin 65 TL olarak belirlendi. Muhammen Bedeli 1 milyon 435 bin 500 TL olarak belirlenen bu arsanın ihalesi de 4 Temmuz 2018 tarihinde ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu'nda gerçekleştirildi. Katılımcılar bu ihale şartnamesini de 600 TL karşılığında satın alabilecek. Bu ihale de 'açık teklif usulü' ile yapılacak. 

Kağıthane'de 322 metrekarelik arsa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul Kağıthane'de bulunan ve ihaleye konu bir diğer arsası da 322 metrekare genişliğe sahip. Yine konut alanı imar durumuna sahip bu arsa için istenen muhammen bedel 1 milyon 449 bin TL düzeyinde. Geçici teminat bedeli ise 43 bin 470 TL olan bu arsanın ihalesi de 4 Temmuz 2018 tarihi ve saat 13.00'da, İBB binası Encümen Salonu'nda yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler ihale şartnamesini 500 TL karşılığında satın alabilecek. Bu ihale de 'açık teklif usulü' ile yapılacak. 

Kağıthane son 5 yılda yüzde 65 değer kazandı... Ayrıntılar için Kağıthane'de Değer Artışı konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Kağıthane'de 314 metrekarelik arsa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satışa sunduğu son arsa yine Kağıthane ilçesi Merkez-Hamidiye Mahallesinde bulunuyor. 314 metrekare genişliğe sahip bu arsanın imar durumu da konut alanı niteliği taşıyor. Muhammen bedeli 1 milyon 413 bin TL olarak belirlenen bu arsa için istenen geçici teminat tutarı ise 42 bin 390 TL. Yine 4 Temmuz 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Saraçhane'deki Encümen Salonu'nda gerçekleştirilecek ihale, açık teklif usulüyle yapılacak. Bu ihaleye katılmak isteyenler de 500 TL karşılığında şartname bedelini satın alabilecek. 


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Kuzey Marmara Otoyolu'nda hedef 2020

Kuzey Marmara Otoyolu'nda hedef 2020

Seçim sonrası Ankapark'ta ücretli döneme erken geçiş

Seçim sonrası Ankapark'ta ücretli döneme erken geçiş

Kanal Ankara'da temeller atılıyor

Kanal Ankara'da temeller atılıyor

Gölcük Tabiat Parkı'nda mahkeme kararına rağmen süreç işliyor

Gölcük Tabiat Parkı'nda mahkeme kararına rağmen süreç işliyor

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR