Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. 100 milyon TL değerindeki kira sertifikası ihracı için Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreninde konuşan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Murat Çetinkaya, 100 milyon TL tutarlı kira sertifikasının ilk kez bir GYO tarafından ihraç edilmesini önemsediklerini söyledi. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da : "Türkiye'nin en büyük finansal süper marketlerinden biriyiz…" dedi.
İlk kez bir GYO tarafından ihraç edildi
Türkiye'de ilk kez bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihraç edilen Sukuk İhracı için, Borsa İstanbul'da gong töreni düzenlendi. Halk GYO ve Halk Yatırım işbirliği ile nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle ihraç edilen kira sertifikalarının toplam değeri 100 milyon TL olarak açıklandı. Fon kullanıcısı olarak Halk GYO'nun belirlendiğin ihraçta Halk Varlık Kiralama da ihraççı varlık kiralama firması olarak ilk işlemini gerçekleştirdi. İhraç edilen kira sertifikasının basit getirisinin yüzde 13.25 oranında gerçekleşeceği belirdildi. Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Murat Çetinkaya: "100 milyon TL tutarlı kira sertifikalarını, ilk defa bir GYO tarafından ihraç edilen bir kira sertifikası olması nedeniyle çok önemsiyoruz." dedi. Çetinkaya, bu ihracın kira sertifikası pazarının gelişimine katkı sağladığını ve Halk GYO'nun kullanacağı bu fonun şirkete değer katacağını belirtti.
Türkiye'nin en büyük finansal süpermaretlerinden biriyiz
Gong töreninde bir değerlendirme yapan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, yurt genelinde yaklaşık 1000 şube ve 18 bin çalışanın yanı sıra 305 milyar TL'lik aktif büyüklüğe ulaştıklarını belirtti. Bankacılık sektöründe ilk 5 içinde yer aldıklarını ve Halkbank adını değerli ve uluslararası bir marka haline getiren unsurun bu başarı ivmesi olduğunu belirten Arslan: "Son 15 yılda hizmet alanını sürekli genişleten Bankamız, 3 olan bağlı ortaklık sayısını bu dönemde 11’e çıkardı. Bugün bağlı ortaklıklarımızla çok büyük bir aileyiz; Türkiye’nin en büyük finansal süper marketlerinden biriyiz." dedi
Türkiye için bir ilk
Arslan, Halk GYO ve Halk Yatırım bağlı ortaklıkları işbirliğiyle gerçekleştirilen bu ihracın gayrimenkul sektöründe bir ilk niteliği taşıdığını da belirterek: "Bu işlemin bir diğer özelliği de, kira sertifikaları pazarının yeni oyuncusu Halk Varlık Kiralama şirketimizin ihraççı Varlık Kiralama Şirketi olarak yer aldığı ilk işlem olmasıdır. Yatırımcıların kısa vadeli mevduat yatırım alışkanlıklarını, daha iyi getiriyle uzun vadeye yönlendirmeleri konusunda alternatif ürünler geliştirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.











