Dev projeleri hayata geçiren firma hakkında iflas kararı

Türkiye'nin öncü sektörlerinden inşaat son günlerde çok sayıda iflas ve konkordato talebine tanıklık ediyor. İflas veya konkordato isteyen şirketler hangileri? Ayrıntılar yazımızda!

Dev projeleri hayata geçiren firma hakkında iflas kararı

İstanbul Atatürk Havalimanı ve Çamlıca Camii gibi önemli projelerde yer alan Hedef Yapı hakkında iflas kararı verildi. Firma yaklaşık 3 ay kadar önce konkordato başvurusunda bulunmuştu. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre başvuruyu görüşen İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, üç ay süre verilen firma hakkında iflas kararı aldı. 

Dev projelerde yer almıştı

1997 yılında kurulan ve ülke içi ve dışından çok önemli projelerde ismi bulunan Hedef Yapı'nın inşa ettiği projeler arasında Çamlıca Camii İnşaatı, İstanbul Atatürk HAvalimanı, Bakü Tiflis Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı, Susesi Otel ve Kongre Merkezi, Adana Hilton ve Dünya Ticaret Merkezi'de yer alıyor. Hedef Yapı halen Türkiye ve Etiyopya'da çok sayıda projeyi sürdürmekteydi. 

3. Köprü'nün İtalyan ortağı için konkordato

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İtalyan ortağı Astaldi'nin konkordato talebi kabul edildi. Firma tarafından yapılan açıklamada Roma mahkemesinin firmanın alacaklılardan korunması prosedürünü kabul ettiğine dikkat çekilerek: "Mahkeme Astaldi'nin alacaklılarıyla vardığı anlaşmaya dayanan nihai bir borç yapılandırma planınını en geç 16 Aralık tarihine kadar sunmasını istedi" denildi. 

Yavuz Sultan Selim hisselerini satmak istemişti

İtalya'nın dünyaca ünlü inşaat firması Astaldi'nin 10 binin üzerinde çalışanı bulunuyordu. Firma likiditesini artırmak ve Haziran sonu itibarıyla da 1.9 milyar Euro olan borcunu azaltmak amacıyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki yüzde 33.3'lük payını satmak istemişti. Ancak Türk Lirası'nda yaşanan düşüşü ve konjonktürel hareketlerin satışı zora sokması nedeniyle işlem tamamlanamamıştı. 

2018'te konkordatoya yönelim arttı

2018 yılı, Türkiye ekonomisinin öncü sektörlerinden inşaat alanında faaliyet gösteren çok sayıda firmanın iflas ve konkordato talebine tanıklık etti. Türkiye ekonomisinin öncü sektörlerinden inşaat, 2018 yılının ikinci çeyrek dönemi ile birlikte daralan pazar potansiyeli, döviz baskısı ve yüksek kredi faizleri gibi faktörlerden belirgin biçimde etkilenmeye başladı. Bu süre içinde sektörün köklü kuruluşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda firma iflas ve konkordato talebinde bulundu. Son konkordato talebi de Semerkand Yapı'dan geldi

Semerkand Yapı'dan konkordato talebi

Esenyurt'un eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve kardeşi Çetin Çapan tarafından kurulan Semerkand Yapı'nın konkordato talebi, İstanbul Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından görüşüldü. Kararda 3 aylık geçici mühlet ve küç kişilik konkordato komiser heyeti atandı. eyet Yeminli Mali Müşavir Adnan Ay, Finans Uzmanı Ali Fatih Uysal ve Doç Dr. Burak Huysal'dan oluştu. Firma bugüne dek 18 binin üzerinde konut üretimine imza atmıştı. 

AC Yapı ve konkordato talebi

İstanbul Kartal'da İstanbul Adalet Sarayı ve Soğanlık Metro İstasyonuna komşu konumdaki Moment İstanbul projesi ile dikkat çeken AC YApı resmi konkordato talebini yetkili makamlara iletti. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2018/1109 Esaslı kararında konkordato talebine 28.9.2018 tarihinde 3 aylık geçici mühlet verilmişti. Konkordato komiseri olarak Berna Özden Toraman, Şükrü Savaş ve Müjgan Tunç Yücel'in atandığı duruşma 26 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirildi.   

Metsan İnşaat'tan konkordato talebi

İstanbul Kartal'da hayata geçirdiği Metsan Nexus projesi ile ismini duyuran Metsan İnşaat, konkordato talebinde bulundu. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından alınan karar doğrultusunda şirkete 3 aylık geçici mühlet tanındı. Firmaya komiser olarak da Mehmet Ali Güldal ve Mehmet Emin Özdaş atandı. 

İnşaat sektörünün güçlü markasıydı

1961 yılında kurulan ve 1966 yılında da Metsan İnşaat ismiyle kurumsallaşan girişimin arkasında Mehmet Satoğlu bulunuyor. 1970'li yıllardan bugüne Ankara Üniversitesi Morfoloji binası, TSE, Göztepe SSK Hastanesi gibi önemli projelere imza atan Metsan, 1978 yılında da Türkiye'nin ilk toplu konut projesini Ankara Sincan'da hayata geçirmişti. Metsan'ın sektördeki bir diğer öncü girişimi de 1980 yılında deprem riskinden hareketle radye temelli brüt beton kullanımı olmuştu. 

400 milyon TL'lik yatırımın müteahhidi

Metsan son olarak İstanbul Kartal'da Kartal Nexus Projesini hayata geçirmişti. Cemalettin Satoğlu projenin 400 milyon TL'ye mal olduğunu açıklamış, 200 milyon TL'lik payın ise arsa payı olarak ödendiği bilgisini vermişti. 

 

 

Ayhanlar Holding'ten 5 firması için konkordato talebi

Özellikle yol asfaltlama ve yapım sektöründe yoğunlaşan Ayhanlar Holding A.Ş.'nin konkordato talep ettiği şirketleri şöyle: "Ayhanlar Yol Asfaltlama San ve Tic. A.Ş, Ayhanlar Hazır Beton İnş. Prefabrik Yapı Elemanları A.Ş. Aypen Ayhanlar Petrol Ürünleri Maden. A.Ş., Aytaş Ayhanlar Madencilik Enerji San. Tica. A.Ş. Konuyla ilgili davanın görüldüğü Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi'nin firmalara yönelik 3 aylık geçici mühlet verdiği ve üç kişilik geçici konkordato komiseri atanmasına karar verdi. 

 

 

Emay İnşaat'tan konkordato talebi

İstanbul'da Brandium Ataşehir, KentPlus Kadıköy ve KentPlus Ataşehir gibi projeleri inşa eden Emay İnşaat konkordato talebinde bulundu. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruda bulunan firmanın talebini değerlendiren mahkeme, firmaya 3 aylık  geçici mühlet kararı aldı. Sözcü'den Derin Gökçe imzalı habere göre 3 kişilik bir heyet geçici komiser heyeti olarak atandı. Konkordatonun tasdikine ilişkin dava ön inceleme ve ilk tahkikat duruşması ise 2019 yılının 6 Şubat'ında yapılacak. 

 

 

Çamlıca Kulesi'nin alüminyum giydirmesini yapıyordu

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların konkordato ilanı devam ediyor. SOn olarak Çamlıca'daki büyük televizyon kulesinin alüminyum giydirme işlerini yapan Dekoral Alüminyum da konkordato ilan etti. Koruma için İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruan firma, konkordato süresi için 1 yıllık kesin süre kazandı. 26 Nisan tarihinde üç aylık geçici mühlet alan firma, 26 Temmuz tarihinde de iki ay uzatma hakkı kazanmıştı. Nihai konkordato kararı ise 25 Eylül tarihinde alındı. 

 

 

Yarım asırlık Palet İnşaat'tan konkordato başvurusu

Son olarak konkordato kararı aldığı açıklanan firmalar listesine Palet İnşaat da katıldı. Ankara merkezli olarak faaliyetlerini sürdüren ve spor yorumcusu Ömer Üründül'ün de ortakları arasında yer aldığı firmanın başvurusu 28 Eylül tarihide yapıldı. Hürriyet'te yer alan Dinçer Gökçe imzalı habere göre, Ankara Asliye Ticaret Mahkamese'ne başvuruda bulunan firma, mali sıkıntılar sebebiyle konkordato istedi. Firmanın iki avukatı tarafından verilen dilekçede firmanın mali sıkıntılar ve  ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelere dikkat çekildi. Ekonomik ortamdaki nakit sıkışıklığının iş yapma sürecini etkilediğine işaret eden açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi, jeopolitik riskler ve kurdaki sert yükselişin firmayı zora soktuğu belirtildi. 

Çok sayıda kamu ihalesine katılmıştı

Son haftada Ceylan İnşaat'ın ardından konkordato talebinde bulunan bir diğer firma Nafia İnşaat oldu. Sözcü Gazetesi'nde yer alan Deniz Gökçe imzalı habere göre çok sayıda kamu ihalesine katılan Nafia İnşaat İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak konkordato istedi. Başvruyu görüşen mahkeme heyeti ise şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı alırken, konkordato talebinin onayına ilişkin ön incleme ve ilk tahkikat duruşmasının 10 Aralık 2018'de yapılacağı öğrenildi. 

Maliyetler 3 katına çıktı

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Nafia İnşaat Genel Müdürü Mehmet Emin Yıldız, döviz kurlarındaki artıştan dolayı maliyetlerin 3 katına çıktığını söyledi. Hükümetin devlet müteahhitlerine fiyat farkı kararnamesi yayınlanana kadar, çek ve kredi ödemelerindeki dengenin bozulması sebebiyle konkordato ile detbir aldıklarını söyleyen Yıldız: "Elimizdeki mevcut işleri bitirelim, teslim edelim. Aksi halde işlerimizi teslim etmekte zorluklar yaşayacaktık." dedi. 

 

 

Ceylan İnşaat'tan konkordato talebi

İnşaat sektöründe uzun ve köklü bir faaliyet geçmişine sahip olan Ceylan İnşaat, yaşadığı mali problemlerden ötürü konkordato talebinde bulundu. Bu sürecin en dikkat çekici markalarından biri olan Ceylan İnşaat, hacizlere karşı koruma talebi ile yaptığı başvuruda mahkeme tarafından koruma kararı elde etti. Mahkeme Ceylan İnşaat davasında üç kişilik komiser heyeti atanmasına karar verdi. 

 

 

Bakırköy 3. Asliye Ticaret mahkemesine konkordato talebinde bulunan Ceylan İnşaat hakkında alınan kararda başvuruyu takip eden dönemde 3 aylık geçici mühlet verildi. Şirket faaliyetlerinin denetimi için atanan hakem heyeti Prof. Dr. Murat Atalı, Türkan Özdemir ve Ayşe Rüya Özturan yer aldı. 

Daha ayrıntılı bilgi için Konkordato Nedir? konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Yeşil GYO'dan borç yapılandırması açıklaması

Konkordato ilanında bulunan bir diğer firma ise işçi protestoları ile gündeme gelen Yeşil GYO oldu. Innovia 4 projesindene konut satın alanların da katıldığı eylemler sonrasında KAP'a açıklamada bulunan Yeşil GYO, artan maliyetler e gecikme sebebiyle mali yük oluşturduğunu, buna karşın bankalardan ilave kaynak ve varlıklardan bir kısmının satılması yoluyla inşaatları tamamlamayı planladığını duyurdu. 

Yeşil GYO, Innovia 4 projesi  ve borç yapılandırmasıyla ilgili  olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na önemli açıklamalarda bulundu. Firmanın finansal sektöre olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılması için gerekli görüşmelere başlandığını açıklayan firma, Innovia 4 projesinin de yaratılacak kaynaklarla tamamlanacağını bildirdi. 

Borç yapılandırma açıklaması

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamanın ilk bölümünde firmanın finansal sektöre olan borçlarının ödenmesi problemi ele alındı. Yeşil GYO'dan yapılan açıklamada: "Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Yönetmelik kapsamında, finansal sektöre olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılması işlemlerine yönelik şirketimiz gerekli çalışmaları yaparak görüşmelere başlamıştır." ifadelerine yer verildi. 

Innovia 4 projesi tamamlanacak

Yeşil GYO, Innovia 4 projesinde de artan maliyetler ve gecikme sebebiyle mali yükün oluştuğu ve ödemelerde aksaklıkların yaşandığı doğrulanırken: "Bankalardan ilave kaynak elde ederek ve varlıklarımızdan bir kısmını satma yolu gibi çözümler üreterek inşaatlarımızı tamamlamayı planladığımızı, finans kurumları ile Çerçeve Anlaşma imzalanıncaya kadar inşaatı durdurduğumuzu kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla sunarız" açıklaması yapıldı. 

 

Konkordato sonrası işçiler eyleme gitmişti

Yeşil Holding bünyesindeki şirketlerin konkordato kararı sonrasında akıbeti merak edilen Yeşil Yapı'da da önemli gelişmeler yaşanmaya başladı. Yeşil Yapı işçilerinin Yeşil Plaza önünde eyleme başlaması sonrasında şirketin hisselerinde belirgin bir düşüş yaşandı. 

Yeşil Yapı mağdurları burada, devlet nerede

İstanbul Topkapı'daki plaza önünde toplanan ve "Yeşil Yapı Mağdurları burada, devlet nerede" yazılı pankart açan işçilere, emniyet güçlerinin TOMA ve gözaltı araçlarıyla eşlik ettiği görüldü. Basına açıklama yapan işçiler aylardır maaş alamadıklarına dikkat çekerek, yasal haklarının iadesini ve ücretlerin ödenmesini talep etti.   

Yalnızca işçiler değil konut mağdurları da var

Yeşil Yapı genel müdürlüğü önünde gerçekleştirilen eylemlere yalnızca işçiler değil Yeşil GYO mağdurlarının da katıldığı belirtildi. 2014 yılında Innovia4 projesinden daire almalarına karşın dairelerinin kendine teslim edilmediğini bildirenler de çeşitli bahanelerle evlerin geciktirilmesini eleştirdi. 

 

 

Neo Yapı için iflas istemi

Sürecın dikkat çeken bir diğer firması ise Neo Yapı oldu. Göktür ve Arnavutköy'de lüks villa ve konut projelerine imza atan firma, projelerden ev satın alan yatırımcıların banka ipotekleri sebebiyle hacze uğraması vesilesiyle gündeme gelmişti. Kadir Aydın ve Feridun UZunyol yönetimindeki firmanın piyasa borçları ve banka ödemeleri sebebiyle zor duruma düştüğü belirtiliyor. Alacaklı durumundaki bir girişimcinin İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı başvuru ile iflası istenen Neo Yapı'nın merkezini kapattığı ve  170 milyon TL'yi aşkın borç yükü sebebiyle yetkililerden de haber alınamadığı konuşuluyor.

 

Konkordato ve iflas talebinde bulunan inşaat firmaları

 

Sedyol İnşaat'tan konkordato başvurusu

Özellikle inşaat ve altyapı alanlarında faaliyetlerini sürdüren Sedyol İnşaat da konkordato talebini Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapmıştı. Firma Ayvalık ilçesi yollarına bitümlü asfalt ve Malkara-Tekirdağ Ayr-Liman bağlantısı yolunda önemli yapım projelerini üstlenmişti.  

Ali Ağaoğlu'ndan iflas iddialarına yanıt: Ayrıntılar için Ali Ağaoğlu İflas Açıklaması konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Topuz İnşaat'tan başvuru

Bornova, Karşıyaka, Menemen gibi bölgelerde çok sayıda sanayi tesisi inşasının yanında konut projesi üretiminde de bulunan Topuz Yapı da iflas erteleme talebinde bulundu.İzmir S. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruda bulunan Topuz Yapı'nın halen inşaat halinde büyük bir konut projesi bulunuyor. 

 

 

Payas İnşaat'tan Konkordato talebi

Yine altyapı ve inşaat çalışmaları alanında faaliyet gösteren Payas İnşaat da konkordato talebini İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret mahkemesine yaptı. Konkordato komiseri olarak İcra İflas Hukukçusu Mehmet kamil Yıldırım, İnşaat Mühendisi Mehmet Ali Güldal ve Yeminli Mali Müşavir Emie Leyla Kıyat'ın atandığı firma, Sancaktepe-Sultanbeyli Metro projesinde aktif görev almıştı. 

İzmirli vergide altın madalyalı firmadan konkordato talebi

Konkordato talebinde bulunan bir diğer güçlü firma ise İzmir'de önemli altyapı projelerine imza atan Atak İnşaat oldu. Sabuncubeli Tüneli'nin fere kazık zemin işlemlerini yapan, Konak Tüneli'ni inşa eden ve Hilal Aktarma İstasyonu İnşaatı ve Akıncılar Alt geçidi gibi projelere imza atan firma, İzmir 1. Asliye Ticrate Mahkemesi'ne konkordato talebinde bulundu. 2001 yılında vergide altın madalya kazanan firma 1994 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyordu

 

 

İstanbul'da iflas ya da konkordato talebinde bulunan inşaat firmaları
- Hatipoğlu İnşaat-Tasfiye'de
- Aksal İnşaat Turizm Sanayi
- İmren Marmara Turizm İnş-Tasfiye'de
- İkiel Gıda İnşaat
-  Özgür Nakliyat İnşaat-Tasfiyede
- Üçkardeşler İnşaat Taahhüt
- PEMA İfşaat-Tasfiyede
- Versus İnşaat Turizm
- Uygurtek İnşaat Hafriyat
- Olimpus İnşaat
- Pirgi Turizm İnşaat-Tasfiyede
- Kaan İnşaat Tic. Ltd
- Aksal İnşaat
- Teknik İş Makina
- K Global Makine İnşaat. Taah. San. İstanbul
- Rota İnşaat Turizm ve Tic
- Fast Denizcilik İnşaat-Tasfiyede
- Sehil İnşaat Endüstri ve Ticaret Ltd
- Özçelik İnşaat 
- Belek Emlak İnşaat ve Ticaret
- Negi Mühendislik İnşaat
- Günaylar İNşaat Nakliyat
- Ys İnşaat Müh. Taah. 
- Yeni Sarp İnşaat
- Öz Akar Elektrik
- Nevtaş Madencilik İnş
- Hatipoğlu İnşaat
- Bulut İnşaat

İnanlar İnşaat Patronu twitter'den iflas açıklamıştı

Geçen yıl Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan, bu hafta sonunda da yurt dışına kaçtığı iddia edilen İnanlar İnşaat'ın Patronu Serdar İnan, kişisel sosyal medya hesabıdan firmasının iflasını istediğini yazdı. Serdar İnan, "Türkiye'deki şirketimizin mal varlığı rahatlıkla borçlarının kapanmasını sağlayacak seviyedederi. Bu sebeple şirketimizin üzülerek iflasını istiyorum. İlgili resmi makamlardan ricam işlemlerin bu yönde yapılamsıdır. Böylece hak sahiplere alacaklarını rahatlıkla alabileceklerdir." dedi. 

İnan: FETÖ ile hiç bir ilgim yok

İnanlar İnşaatın sahibi Serdar İnan, kişisel twitter hesabından firmasının iflasını istediğini duyurdu. Açıklamasında 1965 yılından bu yana Türkiye'de 220 proje gerçekleştirmiş oldukalrını ve 53 senedir faaliyet gösteren bir firma olarak kaderlerinin 16 Ağustos 2016 tarihinin ardından değişdiği belirten İnnan: "Hiç bir ilgim olmamasına karşın FETO Terör örgütüne üyelik ve mali ayağı olmak ithamı ile gözaltına alındım. 8 gün nezarethanede kaldım ve serbest bırakıldım. Bu 8 gün 53 yıllık şirketimizi maddi ve manevi yıkıma uğratmıştır. " ifadelerini kullandı. 

Kriz bankacılık sektörünü sıkıştırıyor. Bankaların elinde biriken gayrimenkuller hakkında bilgi almak için 19 bankanın elinde 13 bin gayrimenkul konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

20 aydır yazılamayan iddianame

Serdar İnan, 16 Ağustos 2016 tarihinde açılan dosyasının aradan geçen 20 aya karşın yazılamadığını ve serbest kalması ve hiç bir suçunun olmasına karşın suçsuzluğunun tescil edilemediğini belirterek:"Bankalardan ve müşterilerimizden gelen şüphe ve ithamlara resmi bir cevap veremedik. 20 ay üönce üzerimize atılan bu zan ile 600 çalışanımızın ve taahütlerimizin yükü bizleri maddi ve manevi anlamda bitirdi." dedi. 

150 milyon TL ödenmiş sermaye

Açıklamasında firmanın 150 milyon TL ödenmiş sermayesi bulunduğunu ve elindeki malların değerinin bu zan olmasa yaklaşık 300 milyon Tl değerinde bulunduğunu vurgulayarak: "Aarabam ve teknem dahil şirketin tüm varlıkları Türkiye'dedir. Tüm borçların nakit karşılığı 200 milyon olan, artı 100 milyon TL değerindeki bir varlığı maalesef, uğruna şiirler yazdığmı Türkiye"me gömdük. " ifadelerini kullandı. 


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR