Mersin Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı

TOKİ Mersin Millet Bahçesi için teklifleri aldı. Projenin 200 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

Mersin Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı

Mersin Millet Bahçesi için ihale süreci tamamlandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Mersin Millet Bahçesi İhalesi'ne 47 firmanın katıldığı açıklandı. İhalenin kazananı tekliflere ilişkin değerlendirme sürecinin ardından açıklanacak

200 günlük süre

Mersin Millet Bahçesi ihalesini kazanan firmanın 200 günlük süre içinde projeyi tamamlaması isteniyor. 46 bin 500 metrekarelik alan üzerine yayılacak Mersin Millet Bahçesi'ne ayrıca bir de Millet Kıraathanesi eşlik decek. 

İstanbul'da arka arkaya Millet Bahçesi açılışları

İstanbul'un yeni Millet Bahçesi'nin açılışı hafta sonu yapılacak. Esenler'da hazırlıkların son aşamaya geldiği Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi 16 Aralık Pazar günü saat 13.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. İstanbul halkının açılışa davet edildiği Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde ayrıca Taş Camii de halkın kullanımına hazır hale getirildi. 

Cumhuriyet tarihinin ilk Taş Camii

Açılışa ilişkin hatırlatma Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından yapıldı. Kişisel sosyal medya hesabından Esenler Millet Bahçesi ve Cumhuriyet tarihinin ilk Taş Camii'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını söyleyen Başkan Göksu, 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde muşmula, ayva, şeftali, nektarin, kiraz elma gibi çok sayıda meyve bahçesi ile doldurulacağını belirtti. 

Adana'nın ilk millet bahçesi için geri sayım

İstanbul Millet Bahçeleri projelerine bir bir kavuşurken, Adana'nın dev yatırımı için de geri sayım başladı. Yüreğir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri kıyısındaki 130 dönümlük arazide inşa edilen kentin ilk Millet Bahçesi farklı etaplardan meydana geliyor.

Adana Yüreğir Millet Bahçesi

Adana'nın ilk millet bahçesi için geri sayım başladı. Yaklaşık 11 aydır çalışmaların sürdürüldüğü Yüreğir'de hayata geçirilecek projenin bir kaç gün içinde hizmete alınması planlanıyor. 130 dönümlük alan üzerinde botanik park, piknik alanı, optimist marina, yelken kulübü ve seyir terasları gibi etaplardan oluşacak projede engelli lokalleri, amfi tiyatro, festival meydanı, hayal yeli, halatlı kayma, bisiklet ve yürüyüş yolları da bulunacak. 

Son rötuşlar yapılıyor

Dev yatırımla ilgili değerlendirme yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, projde son rötuşların yapıldığını belirterek: "İçinde 2 kır bahçesi ve 2 kıraathanede de ücretsiz ikramlarımız olacak. 500 kişilik bir sosyal tesisimiz var. Vatandaşlarımız Millet Bahçesi'nin yeşilinin Seyhan'ın Vadisiyle birleştiği yerde güzel anlar yaşayacak." şeklinde konuştu. 

Üsküdar'ın Boğaz Manzaralı Millet Bahçesi açıldı

İstanbul'da geçtiğimiz haftalarda hizmete açılan Millet Bahçeleri'nin ardından yeni bir açılış daha gerçekleşti Üsküdar Nakkaştepe'de 50 bin metrekarelik alanda kurulan Millet Bahçesi'nin açılışı Cumartesi günü yapıldı. Açılışı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan Nakkaştepe Parkı ile Central Park'ı karşılaştırdı

Boğaz Manzaralı Millet Bahçesi

 Üsküdar'da yer alan Nakkaştepe Millet Bahçesi 50 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirildi. Nakkaştepe Millet Bahçeksi'nin diğer projelerden ayıran özellik ise İstanbul Boğazı Manzarasına sahip olması oldu. Açılışı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Nakkaştepe Millet Bahçesi'nin 50 bin metrekarelik alanıyla İstanbul'un en gözde mekanlarından biri olmaya aday oludğunu belirterek: "Onlarda Central Park varsa bizde de Nakkaştepe var." dedi. 

Nakkaştepe Millet Bahçesi

50 bin metrekarelik bir alana yayılan Nakkaştepe Millet Bahçesi, piknik alanları, Macera Adası, spor aletleri, açık ve kapalı oyun sahaları, yaya yürüyüş yollarının yanı sıra biyolojik gölet, ahşap seyir terasları, ahşap uçan yollar, köprüler, mini spor sahası, kamp alanları ve okçuluk alanlarından oluşacak. 

 

 

İstanbul'un ilk Millet Bahçeleri açıldı

İstanbul'da 5 ilçede hayata geçirilen Millet Bahçeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törenle açıldı. Toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayaşehir, Başakşehir, Baruthane, Çırpıcı Hoşdere'de yer alan Millet Bahçelerinin toplam büyüklüğü 1,5 milyon metrekare olduğunu kaydetti. 

3 biyolojik gölet eşlik ediyor

Vatandaşların ihtiyaç duyduğu sosyal donatılarla desteklenen Kayaşehir Millet Bahçesi'nde 2.800 metrekare büyüklüğünde üç biyolojik gölet yer alıyor. Kayaşehir'den Fenertepe'ye doğru uzanan ve park, bisiklet ve yürüyüş parkurları, piknik ve dinlenme alanları ile koru alanlarından oluşan düzenlemenin 224 bin 600 metrekarelik alanı yeşil alan olarak tasarlandı. Ayrıca 10 bin 411 ağaç, 150 bin çalı, 100 bin yer örtücü bitki ve 175 bin metrekare çim kullanıldı. 

 

Baruthane'den ilk görüntüler

Dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından hafta sonu açılışının yapılacağı açıklanan 5 Millet Bahçesi'nden biri olan Baruthane arsasında çalışmalar neredeyse bitti. Toplu Konut İdaresi mülkiyetinde olan ancak 25 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kiralanan arsa üzerideki tarihi binalar ise aslına uygun olarak restore edildi. 

3 kilometrelik şeritten denize girilebilecek

İstanbul'un ilk Millet Bahçesi olacak Baruthane Arsası'nda çalışmalar neredeyse tamamlandı. Park, yürüme alanları, isele ve yeşil alanların tamamlandığı arazinin 3 kilometrelik sahil bandı üzerinde de denize girilmesi mümkün olacak. Park Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle açılacak. 

İstanbul Millet Bahçeleri'ne kavuşuyor

İstanbul bu hafta sonu Millet Bahçeleri'ne kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İstanbul'un 5 Millet Bahçesi'nin hafta sonu vatandaşlarını hizmetine açılacağını söyledi. Anadolu Ajansı'nın Editör Masası programına konut olan Çevre ve Şehicrilik Bakanı Murat Kurum: "Hedef 81 ilde en az bir Millet Bahçesi inşasıdır. İstanbul'da 5 Millet Bahçesi'ni Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açacağız" dedi. 

Rant projeleri değil

Millet Bahçesi projelerinin şehir stadyumlarının olduğu yerlere inşa edileceğini vurgulayan Bakan Kurum: "Biz stadyumları şu an her ilde olacak şekilde Millet Bahçesi'ne dönüştürüyoruz. Hemen hemen her ilde bir Millet Bahçesi yapacağız. Bu projelere hiç bir zaman rant gözüyle bakmadık. Bakmıyoruz. Bakılmasına da izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu. 

Bakan Kurum'dan açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Millet Bahçeleri projesi ile her yaştan insanın yararlanabileceği, sosyal alanlarla zenginleştirilmiş yaşam alanlarının oluşturulacağını söyledi. 16 ülkeden belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Dünya İdare Kentler Birliği 1. Genel Kurulu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Ankara'da 2 milyon metrekarelik ek yeşil alan oluşturulacak." dedi.

Millet bahçelerinin konut fiyatlarına etkisi için 'Millet Bahçesine Yakın Konut Fiyatları' konulu haberimizi inceleyebilirsiniz. 

 

Yeşil alan İstanbul'da yüzde 10, Ankara'da yüzde 6 büyüyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ilk etap olarak belirlenen 100 günlük süre zarfında 33 kentte millet bahçesi yapılacağını ve yerel seçimlere kadar da 81 ile Millet Bahçesi yapma planlarının bulunduğunu vurguladı. Bugün itibarıyla Ankara'da projelendirilen Millet Bahçeleri'nin büyüklüğünün yaklaşık 2 milyon metrekareye ulaştığını vurgulayan Murat Kurum: "Bu Millet Bahçeleri ile Ankara'daki yeşil alan miktarını yaklaşık yüzde 6 oranında artırıyoruz. Çok önemli bir oran bu. İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nın yerine de Millet Bahçesi Yapılacak. Böylece İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı da yüzde 10 oranında artacak..." dedi. 

Millet Bahçesi için son adres Nakkaştepe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son seçimler öncesinde kamuoyu ile paylaştığı Millet Bahçeleri projesine dahil olacak mekanlar belirleniyor. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Millet Bahçesi olacak yerler arasına Üsküdar Belediyesi sınırları içinde yer alan ve İstanbul Boğazı'nın incilerinden biri olarak kabul edilen Nakkaştepe de girdi. 

Eylül ayında açılacak

Yaklaşık 50 bin metrekarelik alanlda hayata geçirilmesi planlanan bu proje için çalışmaların hız kazandığı öğrenildi. Nakkaştepe'nin Millet Bahçesi olarak şekillenmesi ve hizmete alınması ise Eylül ayını bulacak. Proje bünyesinde açık ve kapalı oyun sahalarının yanı sıra Macera Adası gibi tematik eğlence alanları yer alacak. Piknik bölgeleri, spor ve egzersiz aletleri, yaya yürüyüş yolları, biyolojik gölet ve ahşap uçlu yollarla da zenginleştirilecek Nakkaştepe Millet Bahçesi'nde, ahşap seyir terasları, köprüler, mini spor sahası, kamp alanları, okuluk alanları ve doğal keyif atölyelerine de yer verilecek. 

 

 

Zeytinburnu'na 94 bin metrekarelik Millet Bahçesi

Türkiye'de hizmete açılacak ilk Millet Bahçesi için çalışmalar son aşamaya geldi. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yaklaşık 4 senedir üzerinde çalışılan projede ilk kazma önümüzdeki aylarda vurulacak. Proje 94 bin metrekarelik alan üzerine yayılacak

Türkiye'nin ilk Millet Bahçesi Beştelsiz Mahallesi'nde

22 Mart 2016 tarihinde tapusu alınan ve ilk proje çalışmaları başlatılan Beştelsiz Mahallesi'ndeki askeri lojmanlar üzerinde hayata geçirilecek Millet Bahçesi için çalışmalar sonbahar aylarında başlayacak. Millet Bahçesi'ne dönüşen alan üzerinde yaşayan askeri personelin ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Başakşehir 5'inci Etap'ta inşa edilen askeri lojmanlara taşınması planlanıyor. 

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin detayları

- 94 bin metrekarelik dev bir alan üzerinde inşa edilecek
- Projede 3.500 metrekarelik biyolojik gölet, spor sahaları, renkli bitki deresi, 6 adet egzersiz istasyona bulunacak.
- 3 adet çocuk alanı
- 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu alanı
- Kaya bahçeleri
- Şifalı Bitkiler Bahçesi

 

 

Millet Bahçeleri için çalışmalar sürüyor

Millet bahçeleri için hazırlıklar son aşamaya geldi. Taslak çalışmaya göre 17 ilde, 28 millet bahçesi yapımı planlanıyor. Planlanan millet bahçeleri için yaklaşık olarak 3 milyar liralık harcama öngörüldü. 

Mangal ve tesis olmayacak

İstanbul’da Validebağ, Zeytinburnu Beştelsiz, Ayazma’nın da aralarında olduğu 11 millet bahçesi planlanırken, Ankara için Atatürk Kültür Merkezi ve Gölbaşı belirlendi. Yetkililer ise yapılacak olan millet bahçelerinde restoran, cafe, tesis gibi binalar ile mangal yapılacak alanların düşünülmediğini belirtti. 

 

 

Toplam 712 bin metrekarelik alan Millet Bahçesi olacak 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullanılmayan 6 eski stadın 'Millet Bahçesi' olacağını açıklamasının ardından mülkiyeti Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne ait olan Batman, Malatya, Sivas, Trabzon, Akçaabat, Giresun, Hatay ve Samsun stadyumları Millet Bahçesi olması için hazineye devredilecek. Böylece 712 bin metrekarelik alan Millet Bahçeleri olarak vatandaşların hizmetine sunulacak. 

Peki, hangi stadlar Millet Bahçesi olacak, Millet Bahçesi nerelere yapılacak? 

Millet Bahçeleri nerelere yapılacak? 

Hoşdere Millet Bahçesi
Çırpıcı Millet Bahçesi
Başakşehir Millet Bahçesi

1- Diyarbakır Atatürk Stadı / 49,723 metrekare
2- Sakarya Stadı / 30 bin metrekare 
3- Samsun 19 Mayıs Stadı / 102,800 metrekare
4- Hatay Stadı / 46,346 metrekare 
5- Giresun Stadı / 30,339 metrekare
6- Trabzon Akçaabat Stadı / 22,440 metrekare 
7- Sivas Stadı / 55,316 metrekare 
8- Malatya Stadı / 38,587 metrekare
9- Batman Stadı / 22,584 metrekare 
10- Mersin Stadı / 50,926 metrekare
11- Adana 5 Ocak Stadı / 45,510 metrekare
12- Eskişehir Atatürk Stadı / 54,442 metrekare
13- Gaziantep Kamil Ocak Stadı / 45,030 metrekare
14- Trabzon Avni Aker Stadı / 57,624 metrekare 
15- Bursa Atatürk Stadı / 61,319 metrekare 

Türkiye'nin ilk Millet Bahçesi için 'Türkiye'nin ilk Millet Bahçesi için imzalar atıldı' haberimizi inceleyebilirsiniz. 

 


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR