
Nazmi Durbakayım İNDER Yönetim Kurulu Başkanıdır. 67 yaşında olan Nazmi Durbakayım, 1950 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir
Nazmi Durbakayım İNDER Yönetim Kurulu Başkanıdır. 67 yaşında olan Nazmi Durbakayım, 1950 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir.
Haydarpaşa Lisesi'nden sonra İTÜ İnşaat Fakültesi'ni kazanmış ve 1974 yılında mezun olmuştur. Yine aynı yıl kurduğu müteahhitlik firması ile sanayi ve konut inşaatları yaparak iş yaşamına yavaş yavaş adımını atmıştır. Yüksek mimar Uğur İşler ile müteahhitlik işleri yapmayan karar vermiş ve ikilinin ilk yaptıkları projeler Bağdat Caddesi sahil şeridi üzerinde bulunan köşk ve yalıları yüksek katlı apartmanlara çevirmek olmuştur.
1980 yılında Teknik Yapı'yı kuran Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kalite çıtasını hep daha yükseklere taşımayı misyon edindi. Nazmi Durbakayım, Teknik Yapı'yı imza attığı projeler ile aranan bir marka haline getirdi. İş yaşamındaki 40 yıllık deneyimi ile birçok başarıya imza atan Nazmi Durbakayım, evli ve 2 çocuk babasıdır. Oğlu Umut Durbakayım Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat, kızı Esra Durbakayım ise Kültür Üniversitesi Mimarlık mezunudur. Çocuklarının ikisi de Teknik Yapı bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi olan Nazmi Durbakayım, aynı zamanda son dört yıldır İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı olmakla birlikte depremle mücadeleye destek vermek amacıyla Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı’nın (MAG Vakfı) da kurucu üyeleri arasında yer almaktadır.
Nazmi Durbakayım'ın Teknik Yapı'da sağ kolu olarak görevini sürdüren oğlu Umut Durbakayım, 1999 yılından veri Teknik Yapı'da yöneticilik yapmaktadır. 1975 yılında İstanbul'da doğan Umut Durbakayım, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nden mezun oldu. Umut Durbakayım'ın eğitim hayatında babasının rolü çok büyüktür. 2001 yılında evlenen Umut Durbakayım'ın 2003 yılında bir oğlu olmuştur. Başarılı projeler imza atan Teknik Yapı'da halen görevini sürdürmektedir.
Gayrimenkulde Son 24 Saatte Neler Oldu? 28 Mart 2018 Çarşamba
Gayrimenkulde Son 24 Saatte Neler Oldu? 16 Şubat 2018 Cuma
İNDER'den ucuz konut için somut adım
İnşaatçılardan ekonomi yönetimine 'sektör gücünü koruyor' mesajı
Gayrimenkulde Son 24 Saatte Neler Oldu? 20 Kasım 2017 Pazartesi
İNDER üyelerinden 300 milyonluk buluşma
Nazmi Durbakayım yeniden İNDER Başkanı seçildi
Konut satışında 2016 rekoru geldi, sıra 2017'de
Üsküdar'da konut fiyatları artışını sürdürüyor
İmar barışı yasasına doğru