Yazan 20:47 TOKİ Görüntülenme: 1.063

Toki Nevşehir Avanos’a yöresel mimaride 324 konut yapacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Nevşehir'in Avanos İlçesi Aydın Mahallesi'ne yöresel mimaride 324 konut yapacak. 

İhalesi bugün gerçekleşti

Toki Nevşehir Avanos Konutları ihalesi bugün gerçekleşti. İhale kapsamında ayrıca ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alıyor. 

 

Toki Nevşehir Avanos'a yöresel mimaride 324 konut yapacak

 

Yükseklikleri zemin+2

Yöresel mimari konsepti ile tasarlanan Nevşehir Avanos Toki Konutları yükseklikleri zemin+2 olarak tasarlandı. Projede yer alan konutların 226'sı 2+1 planında, 98'i ise 3+1 planında inşa edilecek. 

 

Toki Nevşehir Avanos'a yöresel mimaride 324 konut yapacak

 

Volkanik doğal tüf taş kullanılacak

TOKİ, her şehrin kendi mimarisine, kendi kültürüne, kendi değerlerine, coğrafi özelliklerine uygun yaşam alanları oluşturulmasına öncelik veriyor. Avanos evleri projesinde de geleneksel mimarinin modernize edildiği bir anlayış hâkim kılındı. Bina cephelerinde bölgede bulunan “volkanik doğal tüf taş” kullanılacak.

Visited 1.063 times, 2 visit(s) today
Kapat