Dev kampanya bitti: 20 milyarlık satış hacmi

GYODER, İNDER ve KONUTDER öncülüğünde başlatılan dev konut kampanyası 30 Haziran'da bitti. Kampanya kapsamında bugüne dek 40 bin adet ve 20 milyar TL'lik satış hacmine ulaşıldığına işaret edildi.

Dev kampanya bitti: 20 milyarlık satış hacmi

Gayrimenkul sektörünün üç çatı kuruluşu KONUTDER, GYODER ve INDER öncülüğünde başlatılan "Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak" kampanyası bitti. 30 Haziran'da sona eren ve avantajlı satış olanakları içeren kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bugüne dek 20 milyar TL'lik hacmin oluştuğuna dikkat çekilirken, 40 bin adetlik satış rakamına ulaşıldı.

Avantajlı konut alımlar için tarihi fırsat bitti

11 Mayıs'ta başlayan ve konut kredisi faizlerinin 1.30'lar seviyesinden 0.98'e çekilmesiyle desteklenen Birlikten Güç Doğacak Türkiye Kazanacak kampanyasında avantajlı konut alım fırsatı çok yakında sona geriyor. Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini oldukça olumlu bir düzeye indirdiği kampanya süresince yatırımcıların önemli avantajlar yakaladığını söyleyen KONUTDER Başkanı Altan Elmas, alıcıların hafta sonunda da devam edecek fırsatları kaçırmamaları uyarısında bulundu.

20 milyarlık satış hacmi, 40 bin adet satış

Elmas, kampanya süresince ikinci el de dahil toplam 20 milyarlık satış hacminin oluştuğunu bunun da 40 bin adetlik satışa işaret ettiğini vurgulayarak: "Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı son rakamlara göre inşaat maliyetlerinde nisan ayında yüzde 2, yıllık bazda ise yüzde 19. oranında artış yaşandı. Bu maliyet artışları da konut fiyatlarına mutlak surette yansıyacaktır." şeklinde konuştu. 

Avantajlı konut alımı için son fırsatlar

Açıklamasında kampanya süresince yaratılan fırsatlardan tüketicilerin mutlak surette yararlanması önerisinde bulunan Altan Elmas: "Kampanya devam ederken tüketiciler bu fırsatı mutlaka değerlendirmeli." ifadelerini kullandı. 

 

Dev kampayada son günler: 20 milyarlık satış hacmi

 

Nazmi Durbakayım: Konut kredisi faizlerinde artış bekleniyor

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım da, seçim atmosferinin atlatılmasının ardından piyasalarda belirsizliğin ortadan kalktığını ve artık piyasaların da normale döneceğini belirterek: "Konut kredi faizlerinin yeniden artış göstereceğini tahmin ediyoruz. Tüketiciler son fırsatları kaçırmasın." uyarısında bulundu. 

Teknik Yapı 300 milyonluk satış hedefliyor

GYODER, İNDER ve KONUTDER öncülüğünde başlatılan "Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazancak" kampanyasının 30 Haziran'a kadar uzatılma kararının ardından 'kampanya' hedefleri de revize edildi. Kampanyanın en güçlü markalarından Teknik Yapı, 30 Haziran'a kadar uzatılan kampanyada 300 milyon TL'lik satış hedefi açıkladı. 

Teknik Yapı'nın kampanya hedefi: 450 daire

Uyguladığı yüzde 5 peşinat, yüzde 0.98 faiz ve yüzde 20 indirim kampanyası ile konut sektöründe hareketliliğin önünü açan markalardan biri olan Teknik Yapı, dev kampanyanın süresinin uzatılma kararı ile hedeflerini revize etti. 15 Mayıs ile 12 Haziran tarihleri arasında 341 adet daire sattıklarını ve 225.1 milyon TL ciro düzeyine ulaştıklarını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım: "30 Haziran tarihine kadar yaklaşık 450 daire ve 300 milyon TL'lik satış hedefliyoruz." dedi. 

 

Dev kampanya bitti: 20 milyarlık satış hacmi

 

Fiyat garantisi seçim sonunda da devam edecek

Umut Durbakayım, kampanya kapsamında sunulan fiyat garantisinin seçim sonrasında da süreceğini vurgulayarak: "Devlet, kamu bankaları ve inşaat firmalarının bir araya gelerek gerçekleştirdiği bu kampanyanın tarihi bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Müşterilerden gelen talep 28 günde gerçekleştirilen 341 daire satışı ve 225,1 milyon liralık ciro bunun en somut örneğidir." dedi. Kampanya süresinin 45 güne çıkarılarak orta ölçekli bir proje büyüklüğüne denk gelen bir hedef koyulduğunu söyleyen Durbakayım: "Her ne kadar bugüne kadar bayram süreçlerindeki satışlarda bir durgunluk gözlemlense de, kampanyanın sunduğu çok cazip fırsatların etkisiyle Haziran ayı sonuna kadar yaklaşık 450 daire satarak 300 milyon lirayı aşan bir satış yapmayı öngörüyoruz” şeklinde konuştu." şeklinde konuştu.

5 soruda Konutta Güç Birliği Kampanyası... 

Teknik Yapı hangi projeleriyle kampanyada

Diğer taraftan Teknik Yapı Bayramın 2. ve 3. günlerinde de hedefine ulaşmak için satış ofislerini açık tutma kararı aldı. Firma kampanyaya a YücelPark, Deluxia Park Residence, Concord İstanbul, Uplife Kadıköy, Metropark, Evora İstanbul, Evora Denizli projeleri ile katılacak. Diğer taraftan kampanya kapsamında bankadan kullanılacak kredi miktarının da düşük tutmak isteyenlere de alternatif çözümler sunulacak. 

Kampanya 30 Haziran'a uzatıldı

Türkiye konut sektörünün GYODER, İNDER ve KONUTDER öncülüğünde başlatılan  tarihi kampanyasının süresi 30 Haziran'a kadar uzatıldı. GYODER Başkanı Doç. D. Feyzullah Yetgin: "GYODER, İNDER ve KONUTDER olarak aldığımız ortak kararla Kampanyayı 30 Haziran’a uzattık hem vatandaş, hem sektör kazanacak" dedi. Dev kampanyanın 15 Mayıs ile 15 Haziran tarihleri arasında geçerli olması planlanmıştı.

Kampanyaya yoğun ilgi

Türkiye konut sektörünün üç büyük çatı kuruluşunun öncülüğünde başlayan konut kampanyasına vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine kampanya süresi uzatıldı. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların yoğun ilgisinden hareketle 30 Haziran tarihine kadar uzatılan kampanyaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, yalnızca 3 kamu bankasında alınan konut kredisinin 6 milyar TL'ye ulaştığını belirterek: "Hem vatandaşa, hem sektöre hem de ülkemiz ekonomisine katkıda bulunduğuna inandığımız güç birliği kampanyasını, GYODER, İNDER ve KONUTDER olarak aldığımız ortak kararla daha fazla konut alıcısının yararlanması için 30 Haziran Cumartesi gününe kadar uzatma kararı aldık" şeklinde konuştu. 

8 milyara yakın konut kredisi kullanıldı

GYODER Başkanı Yetgin, kampanya ile yüzde konut kredisi faizleri kapsamında 0.98 faiz oranına ek olarak yüzde 20 indirim fırsatı hazırladıklarını ve böylelikle orta gelir grubunun konut alımı için önemli bir adım attıklarını da vurgulayarak: "Sadece 3 kamu bankasının verdiği konut kredisi rakamları, bugün itibarıyla 6 milyar TL’ye ulaştı. Bu oranın yüzde 80 olduğunu varsayarak, diğer bankaları da eklediğimizde; bu kısa süre içinde toplam 8 milyarı bulan konut kredisi kullanıldığını söyleyebiliriz." dedi. Güç birliği kampanyasının hem vatandaşa, hem sektöre hem de ülke ekonomisine katkı sunduğunu ve ev almayı planlayan buna karşın sınırlı imkanları olan vatandaşların da bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Yetgin:

"Ayrıca döviz kurunda yaşanan artışla birlikte yükselen maliyetlerin birçok projeyi etkilemesine rağmen, firmaların fiyatları sabit tutmasından dolayı bu dönem konut alanlar kazançlı çıkacak. Ev sahibi olmak isteyenler bu fırsatı değerlendirmeli çünkü yeni başlayacak projelerde bu fiyatlarla satış yapmak mümkün olmayacak." ifadelerini kullandı. 

Gayrimenkul sektöründe işler durmaz

Feyzullah Yetgin, sektörde hareketliliğin süreceğini ve sektörde işlerin hiç durmayacağını da belirterek: "İhtiyaç tarafını hiçbir zaman göz ardı etmemek lazım. Bu ülkede 7,5 milyon konutun yenilenmesi şart. Önümüzdeki 15-20 yıl, yoğun bir şekilde bizim bu dönüşümü gerçekleştirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

İlk 6 günde 2 bin konut satıldı

Türkiye konut sektörü son haftalarda arka arkaya gelen indirim haberleri ve Türkiye'nin üç konut sektörü çatı kuruluşunun kampanyaya başlamasıyla birlikte hareketli günler geçirmeye başladı. Konut kredisi faizlerinin de 0.98'e çekilmesinden güç alan sektör örgütleri 41 firmanın dahil olduğu kampanya ile birlikte konut alıcılarına yüzde 20'lik indirim fırsatı ve kampanya süresince fiyatları sabit tutma taahhüdü verdi. Başlatılan kampanya konut alıcısını hareket geçirirken, 6 gün içinde 2 bine yakın konutun satıldığı öğrenildi. Yapılan satışların beklenenin üzerinde gerçekleştiğine dikkat çekilirken, 1.5 milyar TL'ye yaklaşan ciro elde edildiği belirtildi. 

Nazmi Durbakayım: Beklentilerimizin çok üstünde

Kampanyaya start veren kuruluşlardan İNDER'in Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Sali günü başlayan kampanyada 1-1.5 milyar TL arası bir ciro rakamına ulaşıldığını ve 2 bin konutun satıldığını belirterek, rakamın bekendilerin üstünü temsil ettiğini belirtti. Durbakayım, alınan ilk sonuçlar sonrasında kampanyada hedefleri büyüttüklerini ve kampanyanın tahminlerin çok üstünde ilgi gördüğünü belirterek: "Satış ofislerinde büyük bir hareketlilik var. Telefonlarda kilitlenmeler oldu. Bu da doğru bir kampanya yapıldığını gösteriyor. Kampanyanın satışlarının görülmesinin ardından 4 firma daha katılım gösterdi. Böylece toplam katılımcı firma sayısı da 45'e çıkmış oldu." ifadelerini kullandı. 

 

Dev kampanya bitti: 20 milyarlık satış hacmi

 

Kampanya hedefi 8 milyar olarak revize edildi

Teknik Yapı olarak da kampanya kapsamında 150 civarında konut satışı gerçekleştirdiklerini ve ilk hafta rakamları sonrasında kampanya hedefinin 3 milyar TL'den 8 milyar TL yönünde revize edildiğini de söyleyen Nazmi Durbakayım, bu hedefin de gerçekleşmesinin hiç zor olmadığına dikkat çekti. Durbakayım: "Kampanya 15 Haziran'da sona erecek. Sonrasında oturacağız ve duruma bakacağız. Dövizin durumu, malzeme fiyatları ve maliyet baskısı ile karşı karşıyayız. Malzemecilerden de takviye istedik. Türkiye İMSAD bizlere ciddi bir indirim sunmayı vaat etti." şeklinde konuştu. 

Türkiye İMSAD'tan dev kampanyaya destek... Ayrıntılar için tıklayın...

Sektörde köpük yok

Başlatılan yüzde 20 indirim kampanyasının konut sektöründeki köpüğün giderilmesi adına geliştirildiği yönündeki eleştirileri de haksız bulduğunu açıklayan Nazmi Durbakayım, bankaların yüzde 1.2 ya da yüzde 1.3'lerde seyreden faiz oranları sebebiyle inşaat firmalarının bankalara katkı payı verdiğini hatırlattı. "Yani faizleri biz karşılıyorduk. Bu faizler aşağıya düşünce katkımızı da cebimizde tutmadık. Hatta üzerine de ilave ettik." diyen Durbakayım, "Yüzde 20 indirim kararı böylelikle ortaya çıktı..." şeklinde konuştu. 

Firma Bilgisi: Sur Yapı Firma Bilgisi: Teknik Yapı

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Ev sahibi olmak kolaylaşacak

Ev sahibi olmak kolaylaşacak

Sektör hareketlenir ama fiyatlar artabilir

Sektör hareketlenir ama fiyatlar artabilir

Konuta devlet katkısına sektörden destek

Konuta devlet katkısına sektörden destek

Sektörü ve ekonomiyi büyütecek hamle

Sektörü ve ekonomiyi büyütecek hamle

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR