Hüseyin Avni Paşa'nın Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ayaklarında kalan 113 dönümlük arazisi için süren davaya yeni varisler dahil oldu. Arsa üzerinde çok sayıda kaçak villa ve yalı bulunuyor.
Osmanlı sadrazamı Hüseyin Avni Paşa'nın Anadolu Hisarı'ndaki arazisi son yılların en büyük hukuki mücadelelerinden birinin başlamasına yol açtı. Paşa'nın 4'üncü kuşaktan torunları İstanbul'un İkinci Köprüsü Fatih Sultan Mehmet'in ayaklarının altındaki 113 dönümlük arsanın kendilerine ait olduğu gerekçesiyle başvurularını yaptı. Hüseyin Avni Paşa'nın oğlunun soyundan gelen 16 mirasçı ile kayıp kızının soyundan gelen 30 kişi ile hak iddiasında bulunan kişi sayısı 50'ye yaklaştı.
Tartışmalara konu olan Anadolu Hisarı'ndaki arsanın toplam genişliği 113 dönüm düzeyinde. Başvurularını yapan 50'ye yakın mirasçı ise ilk iş olarak bu arsaların dedelerine ait olduğunu ispatlamaya girişti ve veraset ilamı davasına yöneldi. Halen 30-35 arsanın yer aldığı araziye ilişkin İstanbul 18'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan dava hakkında bilgi veren bir yetkili, Hüseyin Avni Paşa'nın bu bölgede taşınmazlarının bulunduğunu söyledi.
Söz konusu arsa Beykoz Anadolu Hisarı 604 ada 1 parsel üzerinde bulunuyor. Tartışmalara konu arazi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün 3)üncü ayağından fundalıklara doğru uzanan kısımda yer alıyor. UZmanlar bölgede imar bulunmadığını ve 30-35 villanın kaçak olduğunu iddia ediyor.
İstanbul Boğazı'nda kaç yalı var?
Hüseyin Avni Paşa'nın 3 çocuğunun bulunduğunu ve iki kızından birinin çocuksuz öldüğünü belirten yetkili? "Oğlu nüfus kütüklerinde sabit. Ama kızları gözükmez. Diğer kızı Şerife Hediye de nüfusta gözükmediği için malları alamamış. Kız soyunun bulunmaması sebebiyle de veraset ilamı çıkaramamış ve hak sahipleri de mirastan faydalanamamıştır" ifadelerini kullandı.
Dev tankerin zarar verdiği Hekimbaşı Yalısı'nda son durum
Aslında söz konusu dava günümüzden 14 ay önce İstanbul 18'inci Asliye Hukuk mahkemesinde başlamıştı. İlk dava Hüseyin Avni Paşa'nın oğlu Fuat beyin soyundan gelen 16 kişiden oluşuyordu. Ancak 3 ay önce davaya Serife Hediye soyundan geldiği anlaşına 30 mirasçı da dahil oldu. Hüseyin Avni Paşa'nın İStanbul genelinde ciddi bir mal varlığına sahip olduğunu dile getiren Avukat Keleş, kayıp kızın soyundan gelen varislerin 1817 yılına ait tapu belgesi ile ortaya çıktığını belirterek: "Şu anda bilirkişi bu kişilerin soy araştırmaları ve kimlik tespitlerini yapıyor." şeklinde konuştu.
Dragos Tepesi Tarihi ve Son Durumu
Dragos Tepesi, İstanbul'da Prens Adaları'nın en güzel göründüğü tepelerden biridir. İşte merak edenler için Dragos Tepesi tarihi...
Maltepe'nin dev Cumhuriyet Parkı açıldı
Maltepe Belediyesi'nin girişimleriyle tamamlanan 44 dönümlük Cumhuriyet Parkı'nın açılışı Cumhuriyet'in 95'inci yılında yapıldı.
Müteahhitler emlakçılık yapabilir mi?
Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında müteahhitlerin kendi adına kayıtlı taşınmazların dışında kiralama ve satılmasında aracılık edemeyeceklerini söyledi
İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?
İstanbul’da kaç tane belediye var? Kentin belediyelerini ve 2019 Mahalli İdareler Seçimi sonrasında bu belediyelerin yönetimini üstlenen isimleri sizler için mercek altına aldık.
Çölün ortasında bir yaşamdan lüksün ve ihtişamın şehrine uzanan tarihiyle Dubai
1900'lü yıllarda küçük bir balıkçı kasabası olan Dubai, 1969 yılında petrolün bulunmasıyla hızla gelişti...
Skyland İstanbul nerede ve nasıl gidilir?
Skyland İstanbul Eroğlu Gayrimenkul tarafından Seyrantepe'de hayata geçiyor. Peki Skyland İstanbul nerede ve nasıl gidilir?
Alo 181 nedir? Neden kurulmuştur?
Alo 181 nedir neyin numarasıdır diye düşünüyorsanız çevre ve şehircilik bakanlığı çağrı merkezi ve şikayet hattı yani ALO 181 ne işe yaradığını bu yazıdan öğrenebilirsiniz!
Topkapı Mobilyacılar Çarşısı
Topkapı Mobilyacılar Çarşısı Maltepe Caddesi'nde E-5 ile E-6 kesişme noktasında konumlandırılıyor
Montenegro’da Ev Almak İsteyenlere Simülasyon VR Deneyimi
Covid 19 pek çok sektörde iş yapış biçimlerini kökten değiştirdi. Emlak sektörü de bu değişimden etkilendi. Son yıllarda emlak sektörünün tartışmalı konusu olan VR gözlükler pandemi ile birlikte yeniden gündeme geldi.
Tahincioğlu’ndan gayrimenkul sektöründe bir ilk: Multi Evler
Tahincioğlu Multi Evler’i, ‘Akıllı Yatırım ve Ödeme Modeli’ni ve yeni kurulan hizmet şirketleri Özcan Tahincioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısı ile tanıttı