Bir özel banka daha konut kredisi faizlerini düşürdü

Önceki hafta üç kamu, bir katılım, bir de özel bankanın konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına indirme kararının TEB de faiz oranlarını yüzde 0.99'a çektiğini duyurdu

Bir özel banka daha konut kredisi faizlerini düşürdü

Konut kredisi faizlerinden Ziraat Bankası ile başlayan Halkbank ve Vakıfbank'ın katılımıyla güçlenen indirim seferberliği sürüyor. Geçen hafta içinde konut kredisi faizlerini 0.98'e düşürdüğünü açıklayan Şekerbank'ın ardından dün de TEB, konut kredisi faizlerini 0.99'a düşürdüğünü duyurdu. Böylece konut kredisi faizlerini indiren özel banka sayısı da 2'ye çıkmış oldu. Diğer taraftan Vakıf Katılım da geçen hafta içinde konut kredisi faizlerini yüzde 0.98'e düşürdüğünü açıklamıştı

Türk Ekonomi Bankası'ndan indirim kararı

Türk Ekonobi Bankası-TEB tarafından yapılan açıklamada, konut kredisi oranlarının yüzde 0.99'a kadar düşürüldüğü duyuruldu. Başlattıkları kampanya ile konut kredisi faiz oranlarını ilk kez ev sahibi olacak müteriler için ve 60 aya kadar yüze 0.99'a düştüğünü duyuran TEB'in Bireyselv e Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, banka olarak ekonominin lokomotif sektörlerinden olan inşaata hareket kazandıracak ivmeyi desteklediklerini söyledi. Mendi, konut kredilerindeki avantajlı kampanya ile sektöre destek sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak:

"Bizim için müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre en uygun çözümü üretmek çok önemli. Konut kredisi kampanyamızla ilk kez ev sahibi olacak müşterilerimize 60 aya kadar vadede yüzde 0.99 faiz oranı vererek, en uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri olduk" dedi. 

Ziraat Bankası tarafından başlatılmıştı

Başbakan Binali Yıldırım'ın konut stoklarını bitirmek adına kampanyaya başlanacağı duyurusunun ardından arka arkaya konut kredisi faizlerinde düşüş kararları kamuoyuna yansımaya başladı.  Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan oluşan 3 devlet bankası ve Şekerbank kredi faizlerini yüzde 1'in altına düşürdüğünü açıklamıştı. Faiz indirim kararına son katılım da  Vakıf Katılım Bankası ile geldi.

Vakıf Katılım Bankası'ndan faiz indirim kararı

Vakıf Katılım, 500.000 TL'ye kadar olan konut kredilerinde 120 ay vadede faiz oranlarını yüzde 0.98'e çıkardığını açıkladı. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, konut sektörünü ülke ekonomisinin yapı taşlarından biri olarak tanımlayarak, sektördeki canlanmanın dinamo etkisiyle ekonomide hareketlilik yaratacağına inandıklarını söyledi. Vakıf Katılım olarak hem düşük hem de orta gelirli müşterilere ev sahibi olmak ve piyasa ekonomisinin canlanmasını destek olmak için konut finansmanı kar oranlarını düşürdüklerini belirten Göktaş: "Uygun kar oranlarıyla ev sahibi olmak isteyen tüm müşterilerimizi Vakıf Katılım'a bekliyoruz." ifadelerini kullandı

Dün 3 kamu, 1 özel banka faiz indirim kararını açıklamıştı

Dün Ziraat Bankası ve Halkbank'ın 500.000 TL'ye kadar olan 10 yıl vadeli konut kredisi faizlerini yüzde 0.98'e düşürme kararının ardından iki banka daha faizlerde indirime gittiğini duyurdu. Konut kredisi faizlerini düşürdüğünü açıklayan ilk özel banka olan Şekerbank, ilk kez konut kredisi alanlara 60 ay vadede 0.98'lik indirim tanıyacağını duyurdu. Diğer taraftan Vakıfbank da akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile 10 yıl vade ile 500.000 TL'ye kadar olan konut kredilerinde aylık faizleri de 0.98'e düşürdüğünü belirtti. 

Vakıfbank'tan konut kredisi faizi açıklaması

Dün akşam saatlerinde Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada, söz konusu indirimin 14 Mayıs 2018 tarihinden itibaren uygulamaya alınacağı duyuruldu. Böylece Başbakan Binali Yıldırım'ın ön işaretini verdiği ve temel hedefi konut stoklarını eritmek olan indirim kararına katılan bankalar ve indirimleri şu şekilde oldu:

- Ziraat Bankası: 10 yıl vade ve 500.000 TL'ye kadar aylık yüzde 0.98 faiz
- Halkbank: 10 yıl vade ve 500.000 TL'ye kadar aylık yüzde 0.98 faiz
- Vakıfbank: 10 yıl vade ve 500.000 TL'ye kadar aylık yüzde 0.98 faiz
- Vakıf Katılım: 10 yıl vade ve 500.000 TL'ye kadar aylık yüzde 0.98 faiz
- Şekerbank: İlk kez konut alacaklara 60 aya kadar yüzde 0.98 faiz

İlk indirim Ziraat ve Halbank'tan gelmişti

Gayrimenkul sektörünün uzun süredir beklediği faiz indirim haberi sonunda geldi. Ziraat Bankası'nın ardından Halkbank da  500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerini 10 yıllık vadede aylık yüzde 0.98 olarak güncelledi. Yeni faiz oranlarıyla birlikte 500.000 TL'lik bir kredi kullanan tüketici ayda 889 TL, 250.000 TL kredi kullanan bir kişi ise 444 TL daha düşük ödeme olanağına kavuşmuş oldu. 

Halkbank açıklaması

Halkbanka Genel Müdürü Osman Arslan, konut piyasasındaki talebin ekonomik büyümenin asli unsurlarından biri olduğunu belirterek, faiz indirim kararında sektörün ekonomiye sağladığı katma değer ve diğer sektörleri etkileme potansiyelinin de göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Kararın alınmasında ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini de dikkate alarak müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak özel çözümler oluşturduklarına dikkat çeken Arslan: "Her aile bir ev sahibi olsun istiyoruz, müşterilerimize kolaylaştırıcı çözümler sunmayı aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz" dedi. 

Halkbank Genel Müdürü Arslan, bankanın özel ödeme planı seçenekleri, kolay ve hızlı değerlendirme süreçleriyle de müşteri memnuniyetini en üst düzeyde gerçekleştirme anlayışıyla çalıştığını de belirterek: "Ev sahibi olmak isteyen müşterilerimizin tüm finansal ihtiyaçlarına da 'Halk İster, Halkbank Yapar' anlayışımızla yaklaşıyoruz. Üreten Türkiye’nin Bankası olarak, bundan sonraki süreçte de ülkemiz istikrarına, ekonomimize ve müşterilerimize azami katkı sağlama bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Ziraat Bankası'ndan büyük adım

Başbakan Binalı Yıldırım'ın hafta içinde ilk işaretini verdiği "konutta yeni kampanya" dönemine ilişkin ilk adım Ziraat Bankası tarafından atıldı. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada, konut sektörünün çok sayıda alt sektörü besleyen ve ekonomiye büyük katkı sunan niteliğine dikkat çekilerek, konut kredisi salt bir kredi vermenin ötesinde müşteri ile uzun vadeli birlikteliği başlangıcı olarak tanımladı. Banka açıklamasında: "Konut kredii müşterilerinin diğer tüm finansal ihtiyaçlarının karşılanmasında da tercih edeceği bütünsel çözüm önerileri sunulmaktadır." denildi. Ziraat Bankası, ayrıca uyguladığı fiyatlama politikasıyla başta düşük ve orta gelir grubunda yer alan müşeteriler olmak üzere farklı özellikteki müşterilerin konut alımı için ihtiyaç duyulanfinansmana erişimin sağlanmasının bankanın iş modelinde öncelikli olarak yer aldığına da dikkat çekti. 

Güncel konut kredisi faizlerine ulaşmak için tıklayın...

Ziraat Bankası kredisinde koşullar

Ziraat Bankası'nın faiz indirim kararı 11.05.2018 tarihinden itibaren geçerli olacak. 500.000 TL'ye kadar olan konut kredilerinden 10 yıla kadar olan vadede uygulanacak olan indirim, aylık yüzde 0.98 olarak belirlenecek. Halen aylık yüzde 1.25 ve 1.35 arasında değişiklik gösteren konut kredisi faiz oranlarının Ziraat Bankası'nın kararıyla birlikte diğer bankaları da kapsayacak şekilde geliştirilmesi bekleniyor. Önümüzdeki süreçte faiz indirimine yönelmesi beklenen diğer bankalar ise şöyle:

- Halkbank
- Vakıfbank
- Ziraat Katılım Bankası
- Vakıf Katılım Bankası

7-8 milyar TL'lik konut satışı potansiyeli

 

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini düşürdü

 

Ziraat Bankası'nın faiz indirim kararına reel sektörden de tam destek geldi. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, alınan kararın doğru ve akılcı olduğuna dikkat çekerek, kamu bankaları vasıtasıyla yapılacak kampanyadaki faiz sübvansiyonunun sektöre canlandırarak devlete fazlasıyla geri döneceğini belirtti. Durbakayım, konut kredisi faiz oranlarının 1.2'den 0.98'e indirilmesi sonrasında 7-8 milyar TL'lik konut satışının gerçekleşeceğini vurgulayarak:

"Bu iyimser rakamın gerçekleşmesi sonucunda, sadece yüzde 3’lük tapu harcına mahsuben devletin kasasına 200 milyon lira girecektir. Konut satışlarından elde edeceği KDV ile birlikte devletin elde edeceği toplam gelirin ise en az 500 milyon lira olacağı açıktır. Fakat en önemli katkı, sektöre sağlayacağı sinerji ile genele yaygın bir katma değer olacaktır" şeklinde konuştu. 

400 bin TL'lik konuta 132.000  TL'lik doğal indirim

 

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini düşürdü

 

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur da KDV ve tapu harcında yapılan düzenleme ile 400 bin TL'lik konuta 44 bin TL'lik doğal bir indirimin sağlanmış olduğunu söyledi. Konut kredi faiz oranlarının da 0.99'a çekilmesine paralel olarak tüketiciye ayda 710 TL, toplamda ise 88.000 TL'lik avantaj sağlandığını dile getiren Timur: "Yani bu üç teşvik ile bir tüketiciye 400 bin liralık ev için 132 bin TL’lik doğal indirim yapılmış oldu. Bu sebeple çağrı merkezlerimizde telefon trafiği 4 kat artmış durumda."  dedi. 

3.5 yılda biriken stok kısa sürede eriyecek

 

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini düşürdü

 

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş da, KDV ve tapu harcı indirimlerinin ardından Ziraat Bankası'nın faiz indirim kararının 3.5 yılda biriken konut stoku probleminin çözümünde önemli bir rol oynayacağını belirterek, toplamda 2 milyon 130 bin konut stokundan bahsedildiği bilgisini verdi. Son 5 yılda birinci el konut satışı ortalamasının 590 bin adet/yıl olduğuna dikkat çeken Taş: "Bu da 1 Ocak 2018 itibariyle yeni inşaat ruhsatı verilmeyeceği varsayımı gerçekleşse dahi 3,5 yıllık 1. el konut stoğundan bahsediyoruz. Açıklanan teşvikler ve kamu bankaları ile başlayan destek ile stokları öngörülenden daha hızlı erir" ifadelerini kullandı. Coldwell Banker şirketinin yaptığı açıklamayı ise "3,5 yıllık konut stoğunu KDV indirimi eritecek" isimli yazımızdan inceleyebili

Yeni rekor umudu güçlendi

 

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini düşürdü

 

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal da,hükümetin seçim öncesi aldığı ekonomik tedbirlerin sektörde yüzleri güldürdüğünü belirterek: "Teşvikler. konut satışlarını  kuşkusuz artıracak.  Satış ofislerimizde artan trafik, form sayısındaki gözle görülür artış bunun en önemli göstergesi. Nitekim açıklanan teşvikler bekleyen talebi ve kararsızları harekete geçirmiş durumda. Böyle giderse bu sene de geçen sene olduğu gibi bir rekor sürpriz olmaz


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Güncel Konut Kredisi Faiz Oranlarında son durum

Güncel Konut Kredisi Faiz Oranlarında son durum

Satışlardaki kısmi iyileşmenin altında geçici faiz indirimleri var

Satışlardaki kısmi iyileşmenin altında geçici faiz indirimleri var

Konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır?

Masrafsız konut kredisi veren bankalar

Masrafsız konut kredisi veren bankalar

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR