Dev demiryolu projesi Erzincan'a ulaşacak

Başbakan Binali Yıldırım, açılışı bu hafta içinde yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının Erzincan'a kadar uzatılacağını açıkladı

Açılışı hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 4 ülkenin devlet başkanlarının katılımıyla yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının Erzincan'a uzatılma hedefi, Başbakan Binali Yıldırım'ın gündemindeydi. Başbakan Binali Yıldırım, dev projenin Erzincan'a kadar geleceğini söyledi. Yıldırım: "Erzincan ulaştırmanın merkezi olacak..." dedi

Bakü-Tiflis-Kars-Erzincan Demiryolu

Pekin'den Londra'ya 15 günlük sürede ulaşım olanağı sunacak Demir İpek Yolu Projesi'nin hayata geçirilen ilk etabı olma niteliği taşıyan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin ilk seferi hafta içinde hizmet vermeye başlamıştı. Toplam uzunluğu 838 kilometre uzunluğundaki projenin 76 kilometrelik bölümden oluşan Türkiye etabının Türkiye bölümünün uzatılması yönündeki çalışmalar ise sürüyor. Hattın ilk genişleme stratejisi olarak Erzincan etabı Başbakanı Binali Yıldırım'ın da yeniden gündemine girdi. Bugün bir dizi açılış için Erzincan'a giden  Başbakan Binali Yıldırım, "Buradan size bir sürpriz haber vereyim. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi Erzcincan'a kadar uzatılacak. Erzincan kıtalar arası geçişin, ulaştırmanın merkezi olacak..." dedi. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattının ilk yıllarda 1 milyon yolcu ve 6.5 milyonluk yük kapasitesinin transferinde rol oynaması bekleniyor.

Mega projenin Türkiye etabı büyüyor

5 ülkenin devlet başkanlarının katılımıyla ilk seferlerin başladığı Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın güzergahının genişletilmesi yolundaki planlar giderek netleşmeye başladı. Toplam uzunluğu 838 kilometre olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının Türkiye'deki kısmı yalnızca 76 kilometre seviyesinde. Hattın Azerbaycan'daki bölümü 503, Gürcistan'daki kısmı ise 259 kilometre düzeyinde. Diğer taraftan hattın Erzincan'a uzatılması yolunda çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması planlanırken, Pekin-Londra Yüksek Hızlı Tren Hattı kapsamında da çalışmaların Orta Anadolu ve Kuzey Anadolu'dan hareketle İstanbul'a kadar uzatılması hedefleniyor.  Demir İpek Yolu projesinin tüm etaplarının tamamlanmasıyla birlikte halen Rusya üzerinde yapılmakta olan seferlerin güzergahının Anadolu'ya kayması bekleniyor. Böylece halen 2 ayda tamamlanan tren seferlerinin 15 güne düşmesi hedefleniyor. 

Bölgenin kalkınmasına büyük katkı sunacak

Projenin yalnızca güzergah üzerindeki kentlere değil, çevre bölgeler üzerinde de kalkınmaya olumlu etkilerde bulunması bekleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının bölge ekonomisini canlandıracağını ve bölge kentlerinin ürünlerin hedef pazarlara erişmesinde önemli rollere sahip olmaya başlayacağını belirterek: "Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan'ın cazibe merkezleri haline gelmesini planlıyoruz..." ifadelerini kullanmıştı. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR