Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde
Eminevim'de ev alacak kişi ne kadarlık bir ev almak istediğini belirtiyor. Örneğin:80 bin TL Daha sonra kaç ay taksit yapılacağını belirtiyor. (60 aydan 120 aya kadar) Taksit sayısı, o grupta kaç kişi olduğunu belirliyor. (60 taksit=60 kişilik grup) Her ay gruptaki kişilerin ödediği taksit, bir ev parası ediyor. Evin toplam değeri üzerinden yüzde 10 peşinat ve organizasyon ücreti ödeniyor. Her ay havuzda toplanan ev parasıyla noter huzurunda yapılan sıra tespiti sonucu bir kişiye ev alınıyor.
Eminevim taksit hesaplamaları bir bilgisayar programı tarafından yapılıyor. Eminevim ofislerinde ne kadarlık bir ev istediğinize ve ne kadar ay ödeme yapacağınız belirttiğiniz zaman size ödeme planı çıkarılır. Burada belirlenen hesaplama ve ödeme planınız neyse ev sahibi olana kadar aynı şekilde devam eder. İlk ev sahibi olanlardan biri olursanız kiradan kendi evinize geçeceğiniz için taksitleriniz bir miktar artış gösterebilir. Eminevim taksit hesaplamada en önemli aşama alacağınız evin ne kadar tutacağıdır. İkinci önemli aşama ise kaç ay taksitle ödeme yapacağınızdır. Şimdi sizlere eminevim sisteminin nasıl işlediğiniz anlatacağız.
Eminevim sisteminde öncelikle ne kadarlık bir ev almak istediğinize karar veriyorsunuz. Daha sonra ise kaç ay taksit yapılacağı belirleniyor. Belirlenen taksit sayısı aynı zamanda sizin grubunuzda kaç kişi olduğunu belirliyor. Örneğin 120 ay taksit istiyorsanız sizin grubunuzda 120 kişi olacak demektir. Her ay gruptaki kişilerin ödediği taksit bir ev parası ediyor. Havuzda toplanan ev parası ile noter huzurunda yapılan sıra tespiti sonucu bir kişiye ev alınır. Peşinat düşüldükten sonra evin fiyatı, taksit sayısına bölünür. Bu bölünme sonucunda ise aylık ödenecek taksitler ortaya çıkar. Bu sistemde ilk ay evini alan kişiler kiradaki evlerinden kendi evlerine geçtikleri için kendinden sonra grupta ev alacak kişiler için bir miktar daha fazla ödeme yaparlar.
Yapılan kura ile ilk aylarda evi çıkmayan kişiler kirada oturmaya devam ettiklerinden kendilerinden önce evini alan kişilerden yardım alırlar. Evini ilk alanlar ise evin değeri üzerinden ödedikleri yardımla bir miktar fazla ödeme yaparlar. Sırasını bekleyenler ise yardım aldıkları için evin değeri üzerinden daha az ödeme yapılır. Kişi evini alana kadar yardım aldığı için ödediği taksitler her ay düşer, evini altıktan sonra ise ev alacaklara yardım edecekleri için taksitler yükselir. Evini alan kişinin taksitleri artar ve taksit bitene kadar herhangi bir artış olmaz. Taksit sayısının yarısına kadar yapılan çekilişte evi henüz çıkmamış olanlar ise fazla bekletilmeden evleri taksit sayısının ortasında teslim edilir. Eminevim tarafından belirlenen tarihte evler teslim edilir. Kişiler daha sonra kalan taksitleri kendi evlerine geçerek ödemeye devam ederler.
Eminevim'den ev almak isteyenler için 4 farklı faizsiz ev alma seçeneği bulunuyor. Bunlar ise şöyle;
Halk arasında yapılan altın günlerine de benzeyen çekilişli sistemde ev almak isteyen kişiler 40,60, 80, 100 ve 120 kilişik gruplar olarak Eminevim tarafından bir araya getirilir. Taksit sayısı ve ev fiyatı belirlenir, her ay çekiliş yapılarak bir kişi ev sahibi olur.
Ev sahibi olmak isteyen kişi, ne kadarlık ev almak istediğine ve kaç ay ödeme yapmak istediğine kendisi karar verir. Ödemek istediği peşinatı da kendisi belirler. Peşinat düşüldükten sonra evin fiyatı taksit sayısına bölünür. Aylık ödenecek taksitler ortaya çıkar. Bu sistemde taksitler faizsiz ve sabittir.
Konut Kredisi Faiz Oranları için 'Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Eminevim'den ev sahibi olmak isteyen kişi ne kadarlık ev almak istediğine ve kaç ay taksit ödeyebileceğine karar verir. Evin fiyatı taksit sayısına bölünür ve aylık ödenecek taksitler çıkar. Vade ortası sistemde taksitlerin tamamı faizsiz, vade farksız ve sabittir. Peşinat vermeden sadece ilk taksit ve organizasyon ücretinin ödenmesi ile sisteme giriş yapılır.
Eminevim'in projeleri için 'Eminevim Projeleri' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar, nasıl alınır? detaylar için 'Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı' yazımızı inceleyebilirsiniz.
Yine halk arasında yapılan altın günlerine benzeyen kısaltılmış vadeli çekilişli sistemde ev almak isteyen gruplar bir araya getirilir. Her ay gruptaki kişilerin ödediği taksitlerin toplamı bir konut bedeline denk gelir. Sistemde bütün taksitler faizsiz ve vade farksızdır. Her ay noter huzurunda yapılan çekilişlerie ise o ay kimin ev sahibi olacağı belirlenir. Örneğin 100 kişilik bir grupta ilk 46 ay boyunca kura sonucu her ay bir kişi evini teslim alır. 46 aya gelindiği zaman 46 kişi evini almış, kalan kişiler almamıştır. Eminevim bu durumda kalan 54 kişinin evini 55 nci ayda teslim eder. Kişiler taksit sayısı bitene kadar ödeme yapmaya devam eder.
Peşinatı düştükten sonra evin fiyatı, direkt taksit sayısına bölünüyor. Aylık ödenecek taksitler ortaya çıkıyor. İlk ay evini alan kişiler, kiradan kurtulup kendi evlerine geçtikleri için kendinden sonra alacak gruptaki kişiye bir miktar kira yardımı yapıyor. İlk aylarda evi çıkmayanlar ise kendinden önce evini alanlardan kira yardımı alır. Evi alanlar bir miktar fazla ödeme yapar.
Sırasını bekleyenler ise kira yardımı aldıkları için az öder. Evi alan kişinin kira yardımı taksitleri bir miktar yükselir ve taksit bitimine kadar aynı kirayı öder. Taksit sayısının yarısına kadar yapılan çekilişte evi henüz çıkmamış kişiler bekletilmez ve tamamının evi taksit sayısının tam ortasında teslim edilir.
Eminevim ile ilgili detaylı bilgi için 'Eminevim Nedir?' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Her ay yapılan çekilişte bir türlü şans yüzünüze gülmedi ve grup içindeki sıralamada gerilere düştünüz diyelim. Üzülmenize hiç gerek yok. Çünkü Eminevim sisteminde çekilişte ismi çıkıp, evini alan kişiler kendi evlerine geçtikleri için kendinden sonraki alacak gruptaki diğer kişilere bir miktar fazla ödeme yaparak yardımda bulunur.
Eminevim taksit hesaplama sistemine göre taksitler her ayın 1’i ile 20’si arasında ödenir. Ancak bazı durumlarda taksitlerini ödeyemeyen kişiler olabilir. Taksitlerini ödeyemeyen ya da geciktiren kişilere ise iki uygulama yapılır. Birincisi, ödemediği ay kadar teslim tarihi ileri atılır. İkincisi ise ödenmeyen taksitlere küçük miktarda gecikme cezası yansıtılır.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde