Dumankaya davasında 22 yıl hapis istemi

FETÖ'ye "himmet" ismi altında finansal destek sundukları iddiasıyla yargılanma süreci devam eden Dumankaya İnşaat'ın patronları hakkında 22 yıla kadar hapis cezası istendi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağladıkları düşünülen firmalara yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamına gözaltına alınan ve tutuklanan Dumankaya İnşaat'ın yöneticileri hakkında 22 yıla kadar hapis istendiği iddia edildi. Sabah'ta yer alan habere göre Dumankaya İnşaat'ın yöneticilerinin de aralarında bulunduğu şüpheliler için 7 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

Müebbet isteminden hapis cezasına

Paralel Devlet Yapılanması ve FETÖ'ye finansal destek sağlamak suçundan tutuklanan Dumankaya İnşaat yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 125 şüphelinin yargılanma süreci devam ediyor. Daha önce haklarında müebbet istemiyle fezleke hazırlanan isimler arasında Dumankaya İnşaat'ın üst düzey yöneticileri Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Semih Serhat Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi de bulunuyordu. Sabah'ta bugün yer bulan habere göre ise TMSF'ye devredilen ve sonrasında da Kayyum atanan Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin de aralarında bulunduğu 63 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Bu kişiler hakkında farklı dönemlere varan hapis cezaları talep edildi. 

22 yıl 6 aya kadar hapis istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddiannamede tutuksuz şüpheliler Halit Dumankaya ve çocukları Semih Serhat, Uğur Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi için 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Dumankaya İnşaat'ın bir diğer yöneticisi Barış Değer Dumankaya ile 55 şüphesi hakkında da 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ağırlaştırılmış müebbet istemi içeren 496 sayfalık fezlekede Dumankaya İnşaat Yöneticileri'ne anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçu yöneltilmişti. Bu kişilere yöneltilen suçlamalar arasında ayrıca, örgüt kurma, yönetme, terör örgütü propagandası yapma özel belgede sahtecilik, silahli terör örgütüne üye olma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama da bulunuyor. 

TMSF'yi en çok inşaat firmaları zorladı

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında ülke genelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar üzerinde yürütülen operasyonlarda Fethullahçı Terör Örgütü'ne mali destek sunduğu saptananlar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nu devredilmişti. Bu süreçte TMSF elinde toplanan binlerce firma ve yönetim sürecinde yaşanan aksaklıklarla ilgili haberler medyada yer almaya devam ederken, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da, kurumu en çok zorlayan şirketlerin inşaat alanında faaliyet gösterenler olduğunu dile getirmişti. Bu firmaların paralarını veren ama dairelerini henüz alamamış çok sayıda mağdur barındırdığı üzerinde duran Gülal: "Dumankaya ve Fi Yapı gibi firmaların satışı için uluslararası firmalarla görüşmelerimiz sürüyor." demişti. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR