Emlak Konut Şile Çavuş ihalesine tek teklif

Emlak Konut tarafından gerçekleştirilen Şile Çavuş ihalesinin ilk oturumu dün yapıldı. Arsa için tek iş ortaklığı tarafından teklif verildi

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı,  İstanbul Şile'deki Çavuş arsasına ilişkin ihalenin ilk ayağını tamamladı. Birinci oturumu dün gerçekleştirilen arsa ihalesinde tek teklif İdealist İnşaat Tic. Ltd. Şti&İdealist GYO A.Ş. İş Ortaklığı tarafından verildi.

İdealist İnş-İdealist GYO İş Ortaklığı'ndan Emlak Konut'a 7.5 milyonluk teklif
İhaleye ilişkin sonuçlar, dün Emlak Konut tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu-KAP'a yapıldı. Emlak Konut GYO'nun yaptığı açıklamada İstanbul Şile Çavuş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhalesi'nin 1. oturumunun 13 Temmuz 2017 tarihinde ve saad 14.20'da yapıldığı belirtildi.  İhalenin ilk ayağına katılım gösteren ve sunulan tek teklifin sahibi ise İdealist İnşaat Tic. Ltd Şti&İdealist GYO A.Ş. İş Ortaklığı ise Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri olarak 50 milyon TL önerirken, Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı'nı ise yüzde 15 olarak belirledi. Böylece Emlak Konut'a düşen pay, Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri olarak 7 milyon 500 bin TL olarak belirlenmiş oldu. 

İkinci ihale tarihi henüz netleşmedi
İdealist İnşaat Tic. Ltd Şti & İdealist GYO A.Ş. İş Ortaklığı'nın teklifinin ihale komisyonu tarafından değerlendirilmesinin ardından, ikinci oturuma geçilebilecek. İhalenin ikinci oturumu ise Pazarlık-Açık artırma bölümünü içerecek. İhalenin ikinci ayağının ne zaman yapılacağı ise henüz açıklanmadı. Emlak Konut açıklamasında ihalenin 2. Oturum tarihi ve saatinin yazı ile bildirileceği bilgisi paylaşılırken, ihalenin sonucunu belirleyecek olan nihai mali teklifin 2. oturumda alınacağına da dikkat çekildi. 

Emak Konut Çavuş arsası açıklaması
Emlak Konut tarafından KAP'a yapılan açıklamanın tam metni şöyle: "İstanbul Şile Çavuş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 1. Oturumu 13.07.2017 tarihinde saat 14:30'da yapılmıştır. İhaleye katılan istekli ve teklifi içeren doküman ekte yer almaktadır. İstekliye ait teklif zarfı içerisindeki belgelerin ihale komisyonu tarafından ayrıntılı değerlendirilmesinden sonra, ihalenin Pazarlık - Açık Artırma bölümünü içeren 2. Oturumu ileriki bir tarihte yapılacak olup, istekliye ihalenin 2.Oturum tarihi ve saati yazı ile bildirilecektir. Önemli bilgilendirme: İhalenin sonucunu belirleyecek olan nihai mali teklifler 2.Oturumda alınacaktır."

Emlak Konut İstanbul Şile Çavuş arsası
İhaleye konu olan Şile Çavuş arsası 70 ada no üzerindeki 82 parsel numarasında yer alan ve tercihli turizm alanı statüsü taşıyan 14 bin 895 metrekarelik alan ile, 91 ada no üzerindeki 194 parsel no'lu ve konut+ticaret alanı statüsü taşıyan 3 bin 38 metrekarelik iki bölümde oluşuyor. Arsanın toplam fonksiyon alan genişliği ise 17 bin 933 metrekare seviyesinde. Tercihli turizm alanına konut alanı yapımı halinde emsal 0.40, ön cepheden minimüm 5 metre, yan cepheden minimum 3 metre ve arka cepheden ise 4 metre çekme mesafesi şartı uygulanacak İfraz şartları ve blok büyüklükleri ise düşük yoğunluklu konut alanlarındaki şartlara tabi olacak. Düşük yoğunluklu kat şartı, turizm alanı olarak kullanım halinde de geçerli olacak. Emlak Konut'un plan notlarıyla ilgili bilgilere ilişkin açıklamasında TT2 rumuzlu turizm alanları için getirilen şartların uygulanacağı hatırlatılarak, otopark ihtiyacının parsel bünyesinde karşılanması adına iskan edilen 1. bodrum katının da emsale dahil olmayacağı belirtildi. 

Konut+Ticaret alanı plan notu
Diğer taraftan ticaret+konut alanı olarak belirlenen alandaki yapılaşmada ise belirtilen yapılaşma koşullarına uyulacağın, binaların zemin katlarının ise ticaret alanı olarak kullanılacağı bilgisi paylaşıldı. Bunun dışındaki katların da konut ya da ticari faaliyetler için kullanılabileceği yönünde değerlendirmelerin yer aldığı plan notlarında bu alanların da dahil olduğu konut alanının yapılaşma şartlarına tabi olduğu açıklandı. Ticari faaliyet alanları içinde, büro, dernek, kurum şubeleri, hizmet kulanımı, muayenehane, özel sosyal veye sağlık tesisleri ya da özel eğitim tesisleri faaliyet gösterebilecek. 

Eğitim, sağlık veya sosyal tesis kurulabilir
Ticaret+konut statüsü taşıyan bölümde ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine paralel olarak özel eğitim, özel sağlık, özel kültür, özel yurt, özel anaokulu ya da turizm amaçlı pansiyonlara da yer verilebileceğinin açıklandığı plan notlarında, parselin bütününde değil, yoldan cephe alan binanın zemin katında ticari uygulamalara yer verilecek. Yapılaşmalar ayrık nizam şeklinde ve H=4 kat sınırıyla hayata geçirilecek. 

 

 

Emlak Konut hedeflerini aştı
Çavuş ihalesi öncesinde gerçekleştirdiği 5 büyük ihale ile ülke gündemine oturan Emlak Konut, bu ihaleler sonrasında 2017 hedeflerini revize etme kararı almıştı. 2017 yılı başında hedeflerinin 1.5 milyar TL'lik arsa ihalesi olduğunu ve bu ihaleler neticesinde de 10 milyar TL'yi bulan iş hacmine ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 9 milyar TL'lik toplam hasılat sunan 5 önemli ihale ile hedeflerinin de önemli bir kısmına ulaşmış olduklarını hatırlattı. Murat Kurum, Mevcut ihale takviminin değerlendirilmesi ile birlikte yeni arsalar sonrasında projelerin toplam hasılatının da 15 milyar TL'ye ulaşmasının beklendiğini söyleyerek:  "Sürdürülebilir bir kalkınmanın göstergesi olarak, Hükümetimizin katkısıyla beramer bugüne dek çok sayıda adım atıldı. Piyasada oluşan gereksinimlere paralel olarak Emlak Konut elini taşın altına koymaktan çekinmedi. Atılımlar yaptı, kampanyalar düzenledi ve finans kurumlarıyla ortak kararlar aldı. Emlak Konut ülkemizin yarınlarına güvendiğini söyledi..." dedi. 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Haziran ayı içinde gerçekleştirdiği ve toplam genişliği 1 milyon 76 bin metrekare olan Riva arazisi ihalesinden en yüksek teklifi Fema İnş-KLV İnş 3.1 milyar TL ile verdi. İki etap halinde ihaleye çıkılan İzmir Alsancak arsasının 47 bin metrekarelik ilk etabını 1 milyar 672 milyon TL'lik teklif ile Teknik Yapı kazanmış, 78.5 bin metrekarelik ikinci etap ihalesi ise 2 milyar 200 milyan TL ile Pekintaş-Burakcan İnşaat. İş ortaklığı tarafından kazanılmıştı. Emlak Konut'un 96 bin 968 metrekare olan Zeytinburnu Arsası ise 185 milyon TL'lik arsa teklifi ile Dağ Mimarlık ve Mühendislik Yapı. A.Ş.'nin olmuştu. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR