GYODER'den Erzurum mesajı: Anadolu'ya yatırıma önayak olacağız

GYODER tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Gelişen Kentler Zirvesi'nden Türkiye'ye mesaja veren Başkan Feyzullah Yetgin: "Anadolu'ya yatırım için önayak olacağız..." dedi.

8. Gelişen Kentler Zirvesi Erzurum'da gerçekleşti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile GYODER tarafından gerçekleştirilen organizasyon, gayrimenkul sektörünün önde gelen marka ve isimlerini Erzurum'da bir araya getirdi. Etkinliğe Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da katıldı. Zirve dolayısıyla açıklamalarda bulunan GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, "Anadolu kentlerimize yatırım yapılmasına önayak olacağız..." dedi. 

Yetgin: "Türkiye yalnızca büyük şehirlerden ibaret değil"

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış konuşmasında GYODER olarak 8'inci kez gerçekleştirilen Gelişen Kentler zirvesi'nin iş dünyası ve gayrimenkul sektörü açısından önemli bir buluşmaya imza attığını dile getiren GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Türkiye'nin yalnızca büyük kentlerden ibaret olmadığını ve topyekün bir büyüme ve gelişim hamlesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yetgin, bu doğrultuda zirve için Bursa, Konya, Gaziantep, İzmir, Samsun, Kayseri ve Balıkesir’den sonra Erzurum'u belirlediklerini vurgulayarak: "Ülkemizin ve sektörümüzün sahip olduğu büyük potansiyeli en doğru şekilde değerlendirmek ve küresel rekabet koşullarında güçlü bir pozisyona sahip olacak stratejiler geliştirilmesine öncülük etmek, en önemli ve öncelikli hedefimiz olacaktır”  dedi. 

Anadolu'nun yüksek yatırım değeri

Yetgin, Türkiye gayrimenkul sektörünün her geçen gün büyüdüğünü ve gelişen kentler kavramının büyük önem taşıdığını da belirterek: " Biz de İstanbul, Ankara gibi metropoller dışında, gelişmekte olan şehirlerimizin de ülkemizin gelişimi ve değişimi açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz. Aynı zamanda bu kentlerimizin yatırım anlamında büyük fırsatlar sunduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. Erzurum'un yakın çevreden göç alan, buna karşın ülkenin en çok göç veren kentleri arasında yer aldığına da dikkat çeken Yetgin: "Erzurum nüfusunun yarısından fazla Erzurumlu İstanbul’da yaşıyor. Oysa sahip olduğu konumuyla, başta kış turizmi olmak üzere, kültür, doğa ve termal turizmi gibi doğal zenginliklerin kenti Erzurum, çok daha fazlasını, çok daha iyisini hak ediyor. Biz GYODER olarak, kamuoyu, medya ve iş dünyasının desteği ve ilgisini fazlasıyla hak eden bu kadim kentimize olan inancımızı göstermek için buradayız” dedi.

Erzurum Raporu ve Kentin Büyük Potansiyeli

GYODER tarafından hazırlanan Erzurum Raporu'nun da kentin büyük potansiyelini gözler önüne serdiğini ve kent ve bölgeyle ilgili ham bilgilerin istatistiki veriler haline getirildiğini de söyleyen Yetgin: "Erzurum İli Yatırım Alanları Vizyon Raporu’, kente ışık tutacak çok değerli bilgi ve değerlendirmeler içeriyor. Bu araştırma raporunda da gördük ki; Doğu Anadolu ile Karadeniz’i birbirine bağlayan yeni ulaşım projeleri, Erzurum’un, üretim istihdam ve turizm açısından da bir cazibe merkezi olmasına katkıda bulunuyor. Bu önemli projelerin her biri Erzurum’un stratejik konumunu ve önemini daha da artırırken, kenti bölgenin yükselen yıldızı haline getiriyor" ifadelerini kullandı.

Mutluluk oranı ülke ortalamasının üzerinde

EYetgin, diğer taraftan 'Cazibe Merkezi Programı'nın  kentin gelişiminde önemli bir rol oynayacağını ve kentteki mutluluk oranının Türkiye ortalamasının üzerinde seyretmekte olduğunu da belirterek: " Erzurum’daki mutluluk oranının Türkiye ortalamasının üzerinde çıkması, Erzurumlular’ın bu kentte yaşamaktan memnun olduğunu gösteriyor. Bu sonuçlar aynı zamanda Erzurum’un gelişimi için umut vadediyor." şeklinde konuştu. 

Erzurum'un dev potansiyeli

EVA Gayrimenkul Danışmanlık Değerleme tarafından hazırlanan "Erzurum Yatırım Alanları Vizyon Raporu"nda şu verilere yer verildi:

- Erzurum'da ekonominin ana oyuncuları: Tarım, hizmet sektörü, inşaat, turizm ve hayvancılık... Ayrıca öğrenci ekonomisinin de kente önemli bir katkısı var
- İstihdam: Kent istihdamında İnşaat ve ticaret ön plana çıkıyor. Yaşlılara kıyasla gençlerin istihdamı daha yüksek. İşgücüne katılım ve işsizlik rakamları Türkiye ortalamasına paralel olarak ilerliyor...
- Konut Potansiyeli: Markalı konut trendinde yükseliş saptanıyor. Ticari gayrimenkuller içinde en yüksek potansiyel lojistik ve sanayi binaları. Kentte konut ihtiyacı özellikle termal turizmi, kış turizmi ve spor turizminin gelişimiyle yükseliyor. 2023 yılına dek 61 bin yeni konut-daire ihtiyacının doğması bekleniyor. İhtiyacın önemli bir bölümünün kentsel dönüşüm ve yenileme kaynaklarından beslenmesi bekleniyor. Kent, gelecek 3 yıllık dönemde büyük kentlerle yarışabilecek markalı konut potansiyeline sahip. 
- Ulaştırma projelerinin önemi: Erzurum başta ulaştırma projeleri olmak üzere kamu destekli yatırımların yüksek potansiyelini taşıyor. Erzincan-Erzurum yüksek hızlı tren hattı, Ovit Tüneli ve KOP Geçidi'nin yanı sıra Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattının Erzurum üzerinde önemli etkileri olaracak

 


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR