Küçükçekmece arsası 1. ve 2. etap ihaleleri Eylül'de yapılacak

Emlak Konut GYO, İstanbul Küçükçekmece'de hayata geçirilecek Bizim Mahalle projesinin ilk 2 etap ihalesini Eylül ayında gerçekleştirecek

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Küçükçekmece'de inşa edilecek Bizim Mahalle projesinin ilk iki etap ihalesini Eylül ayı sonunda gerçekleştireceğini duyurdu. Küçükçekmece gölü kıyısında inşa edilecek projede mahalle konsepti uygulanacak. 

1. Etap İhalesi 26 Eylül'de

1 milyon metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilecek Bizim Mahalle projesinin birinci etap ihalesi 26 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirlecek. Emlak Konut GYO'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada: "Şirketimiz projelerinden İstanbul Küçükçekmece 1.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Bizim Mahalle) ihalesinin 1.Oturumu 26.09.2017 Salı günü saat 14:30' da yapılacaktır." denildi. İhalenin ilk oturumunda Kapalı Zarf Teklif Alma yöntemi uygulanacak. Pazarlık ve açık artırma işlemlerine ise 2. oturumda yer verilecek. 

Bizim Mahalle 1. Etap Arsası

İstanbul Küçükçekmece ilçesi Halkalı Mahallesi'nde yer alan ve toplam büyüklüğü 130 bin 798,17 metrekareyi bulan arsanın önemli bir kısmı ticaret+konut alanı olarak belirlendi. 10 bin.500 metrekarelik alan üzerinde ise Özel Sağlık Tesisi uygulanırken, ihale şartnamesinde ayrıca park alanı, ilkokul ve ortaokul alanına da yer verildiği görülüyor. Konut ve ticaret alanlarında 1.60 emsal belirlenirken, emsale esas inşaat alanı ise 166 bin 587, 73 metrekare olarak saptandı. Ticaret ve konut alanlarında bina yükseklikleri 12 kat olacak. 

Bizim Mahalle 2. Etap İhalesi 28 Eylül'de

Projenin ikinci etap ihalesi ise 28 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Emlak Konut GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Küçükçekmece'de inşa edilecek projeye ilişkin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhalesinin ilk oturumunun 28 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirileceği bilgisi verildi. Emlak Konut tarafından KAP'a yapılan âçıklamanın tam metni şöyle: " Şirketimiz projelerinden İstanbul Küçükçekmece 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Bizim Mahalle) ihalesinin 1. Oturumu 28.09.2017 Perşembe günü saat 14:30' da yapılacaktır."  İhalenin ilk oturumunda Kapalı Zarf Teklif Alma yöntemi uygulanacak. Pazarlık ve açık artırma işlemlerine ise 2. oturumda yer verilecek. 

Bizim Mahalle 2. Etap arsası

İstanbul Küçükçekmece Halkalı mahallesinde yer alan Bizim Mahalle projesinin 2. etap ihalesine konut arsa alanının toplam büyüklüğü 118 bin 98,99 metrekare düzeyinde olacak. Yine 1. etapta olduğu gibi burada da en geniş alan ticaret+konut alanı olarak belirlenirken, burada özel anaokulu alanı, ortaokul alanı ve park alanı için de yer ayrılacak. Konut ve ticaret alanlarında 1.65 ve 1.60 emsalin belirlendiği arsada emsale esas inşaat alanı ise 157 bin 315, 80 metrekare olacak.  Bu etapta bina yükseklikleri konut, ticaret alanları için 14 kat olarak belirlendi. İhale şartnamesinde alanın iş merkezi, AVM, otel, motel, rezidans, konaklama tesisleri sinema, tiyatro ve müze gibi kültürel tesislere uygunluk arz ettiği belirtilirken, toplam emsal inşaat alanının en fazla yüzde 30'luk kısmının ticaret alanlarına ayrılacağına dikkat çekildi. 

Mahalle konsepti uygulanacak

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, proje ile komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesine olanak tanıyacak sosyal alanlara ağırlık verileceğini belirtmiş ve projede gleeneksel Türk mimarisinin uygulanacağını söylemişti. 

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR