Mega projeler Sancaktepe'yi uçurdu

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği, metro ve 3. Köprü yatırımları ile birlikte Sancaktepe'de markalı konut metrekare fiyatları 4.500 TL-5.500 TL aralığına yükseldiğini açıkladı

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği-TDUB 3. Köprü ve Metro gibi mega projelerle değer kazanan Sancaktepe ilçesini masaya yatırdı. Yeni yatırımlarla birlikte bölgede markalı ve markasız tüm konutlarda ani bir değer artışı yaşandığını vurgulayan TDUB araştırmasına göre markalı konutlarda metrekare fiyatları 4.500-5.500, markasız konutlarda metrekare fiyatları ise 2.500-3.500 TL aralığına sıçradı.

Sancaktepe'de metro gerçeği
Metro ve 3. Köprü yatırımlarının Sancaktepe'ye etkisini masaya yatıran Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği TDUB Başkanı Bekir Yener Yıldırım, 2016 yılı içinde tamamlanması planlanan Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nun yanı sıra Marmaray, Anadolu Geçit Projesi ve Metrobüs bağlantılarının gayrimenkul fiyatları üzerinde yukarı yönlü bir etki yaptığını belirtti. Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nun yapımı ile bölgede hayata geçirilen konut projesi sayılarında önemli bir artış yaşanacağına dikkat çeken Yıldırım:

"3. Köprü’nün Ağustos ayında açılacak olması  da bölgede  sadece konut ve işyeri değil, AVM talebinin de artmasına neden olacak.Diğer yandan, bölgedeki üniversite nedeniyle bölgenin yapılanması öğrencilerin tercihleri doğrultusunda şekilleniyor. Üniversitenin kontenjan ve bilinirlik artışıyla öğrenci kapasitesi artma eğilimi taşıyor. Üniversite öğrencileri orta ve üst gelire sahip ailelerin fertleri olma özelliği taşıyor ve bu da 1+0 ve 1+1 öğrenci tipi konut yapılaşmasına artışa neden oluyor..." dedi.

Ilgın Sancaktepe konutları ne zaman teslim edilecek? Ayrıntılar için tıklayın...

Markalı konut metrekare fiyatları 4.500-5.500 TL aralığında
Mega projelerin etkisiyle bölgede markalı konut metrekare fiyatları 4.500-5.500 TL düzeyine sıçramış durumda. Markasız konutlarda ise bu rakam 2.500-3.500 TL aralığında seyrediyor. 

Sancaktepe ofis pazarı analizine göre ise ana caddede yer alan A sınıfı ofislerin metrekare satış değerleri de 4.500-5.500 TL aralığında seyrediyor. Buna karşın ara sokaklardaki fiyatlar 3.000-4.000 TL düzeyinde işlem görüyor. Bölgede ofis doluluk oranları ise yüzde 85'e varmış durumda. Bölgedeki AVM sektörü analizlerine göre ise Atatürk Caddesi üzerinde yer alan bir AVM'de doluluk oranları yüzde 90'u ulaşmış durumda. Burada metrekare satış değerleri ise 8.000-10.000 TL aralığında işlem görüyor.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR