Piyasa durgun, tüketici hareketi ölçülemiyor

Konut sektörü, 2017'yi rekor düzeyde konut satışıyla kapatsa da yılın son aylarında yaşanan düşüş eğilimini düzeltmenin çarelerini arıyor. Sektör temsilcileri durgun piyasa koşullarında konut alıcısının hareketinin ölçülemediğine dikkat çekiyor.

Türkiye Konut Sektörü 2017 yılını rekor düzeyde konut satışıyla kapadı. Ancak yılın özellikle son aylarında yaşanan düşüş eğilimi ve sektörün çatı kuruluşlarının piyasa analizlerinden çıkan durgunluk eğilimi, inşaat firmalarının canını sıkmaya devam ediyor. Sektör profesyonelleri, özellikle yoğun konut satışına tanıklık etmesi beklenen, ancak 2017 yılı itibarıyla yaşanan  düşüşün nedenlerini anlamaya çalışıyor. Diğer taraftan, durgun piyasa koşullarında tüketici hareketinin ölçülebilir olmaması da sektörün beklemede kalmasına yol açıyor.  

Veriler şaşmaya başladı

Konut piyasasında genel olarak bir durgunluğun yaşandığını söyleyen Yıldırım Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, bu durağanlığın aylar bazında çök ölçülebilir olmadığını, buna karşın sektör dinamiklerinin kendi içinde daha önceki dönemlere yönelik karşılaştırmalarla açığa çıkdığını söyledi. Yıldırım, konut alıcısının durağan piyasadaki hareketlerinin ölçülebilir olmadığını belirterek: " Eskiden Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim ayları bizim için sezondu ve insanlar bu aylarda konut alımlarına yönelirlerdi. Bunu verilerden söylüyorduk. Şimdi bu veriler şaşmaya başladı. Bu da insanların hareketlerinin ay olarak ölçülmesini zorlaştırıyor." dedi.

Ankara krizlerden etkilenmiyor

Yıldırın, yıl içinde düşüş yaşanan periyotlarda firma olarak satışlarının iyi geçtiğini bunda da Ankara'nın özel konumunun etkili olduğunu belirterek: "Ankara, memur ve bürokratlarımızın fazla olmasından dolayı normal şartlarda Ankara satış grafiği bellidir. Rakamlarda bize bunun karşılığını veriyor aslında. Bizim burada düşünmemiz gereken bundan sonraki yapılarda ihtiyacımız olan nedir? Çünkü konutta da bir şeyler sunmalısınız ki tercih edilebilmelisiniz. Bundan dolayı bizim şirket olarak bunda bir tedirginliğimiz yok." ifadelerini kullandı.

Gözler 2018'de: Avantajlar

2018 yılında umutlu oldğunu ve piyasalardaki her kalemin iyiye doğru hareket ettiğini de belirten Yıldırım "Biz Avrupa’da olmayan genç bir nüfusa sahibiz. Bunun etkileri tabi ki de inşaat ve gayrimenkul sektörünü etkiliyor ve devamında çok sektörü de etkiliyor. Biz bunun faydalarından daha fazla yararlanmalı ve her zaman iyimser olup elimizdeki fırsatların kıymetini bilmeliyiz’ 2018’ in ilk çeyreğinden sonra ekonomimizin ve sektörümüzün daha hızlı büyüyeceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. 

Beyterrace Konutları

Yıldırın Grup tarafından  hayata geçirilen ve 7000 metrekarelik peyzaj alanıyla dikkatleri üzerine çeken Beyterrace Konutları sunduğu özel sosyal alanlarıyla dikkat çekiyor. Sosyal donatı alanları içerisinde; çocuk oyun alanı, yürüyüş alanları, voleybol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, fitness salonu  bulunan projede ayrıca 7/24 güvenlik ve kapalı otopark bölümleri de yer alıyor

Firma Bilgisi: yıldırım grup
Proje Bilgisi: Beytepe Terrace

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR