Annelerin yatak tercihi değişti

Dünyanın en rahat yeri" sloganıyla 5 kıtada 500'ü aşkın noktada ürünlerini satışa sunan BRN yatak, pazarına girdiği her kıta ve ülkede kadınların tercihi doğrultusunda ürün satışa sunuyor

07 Mayıs 2013 / emlakwebtv
BRN Yatak Genel Müdürü Berna İlter, dünya genelinde ev eşyalarında kadınların söz sahibi olduğunu kaydetti. Büyük önem verdikleri ARGE çalışmalarını kadınların taleplerini göz önünde bulundurarak yaptıklarını anlatan İlter, şunları söyledi: “Siz hiç evin kadını olmadan yatak alan bir erkek gördünüz mü? Çok ama çok istisnai durumlar dışında buna şahit olmayız. Bu nedenle üretimde kadın tercihi ön plandadır. Örneğin bizde yıllarca kabul gören sert yatak iyi yataktır anlayışı artık değişiyor. Kadınlarımız artık sert yataktan, bel boşluğunu dolduran yatak anlayışına kayıyor. Yaptıkları ağır ev işleri nedeniyle bel rahatsızlığı sıklıkla görülen kadınlarımız özellikle visko katman sayesinde omurganın belli bir hizada kalmasını sağlayan Tierra Gold Duo’u tercih ediyor.”

Anneler günü nedeniyle Ankara ve İstanbul’daki mağazaları ile dünya genelinde kadınlara daha çok hitap eden ürünlere ağırlık verdiklerini bildiren Berna İlter, kıtalara göre annelerin en fazla tercih ettikleri yatak türlerini şöyle sıraladı:

Kuzey Amerika
Kuzey Amerika’da kadınlar büyük ve geniş ürünleri seviyor. Doğu yakasında doğal el yapımı yataklar rağbet görürken, batı da ultra-modern, krom detaylı, Las Vegas ile Nevada’ya yaklaştıkça özel tasarım yataklar tercih ediliyor.

Güney Amerika
Güney Amerika’da özellikle Brezilya’da hamaklar tercih ediliyor. İçeride ise sıcaklıktan ve nemden koruyan yataklar genelde pamuk kumaştan yapılıyor ve hamaktan daha dayanıklı olduğu için o konforu evde yaşatıyor.

Afrika
Güney Afrika’da sivrisinekler sağlık için gerçekten çok tehlikeli. Bizim yataklarımızla en büyük fark hemen bütün yataklarda korunmak için cibinlik olması. Afrikalı kadınlar bu ürünlere bayılıyor. Son zamanlarda yeni gelişen yatak kumaşı teknolojileri ile sivrisinek savar kumaşlarla yapılan yataklar tercih edilmekte. Yine sert ve koyu renkli yataklar yerli halk tarafından , Avrupa tarzı yumuşak ve lüks yataklar ise beyaz nüfus tarafından tercih ediliyor.
Kuzey Afrika’da Mısır’da annelerin tercihi pamuktan yapılan yataklar. Şimdilerde yaylı yataklara geçildi. BRN de Mısır’da oldukça etkin. Cezayir, Kongo gibi ülkelerde halen sünger yataklarımız tercih ediliyor ama koyu renklerden açık renklere geçiş ve kılıflı yatak kullanımını artırmaya başladık.

Ortadoğu
İran’da ise yaylı ama oldukça sert yataklar tercih ediliyor. İçi saman ya da strafor olan yataklar bile kadınların halen tercihi olabiliyor . Irak’ta ise yazın dışarıda damlarda yatacak şilteler bugünlerde çok yaygın.

Avrupa
Avrupalı kadınların yatak tercihi birbirine sınır ülkelerde bile değişkenlik gösteriyor. İspanyolların siestaları meşhurdur. Rahat ve konfora düşkün oldukları için yumuşak sünger ve yaylı yatakları tercih ederler. Alman anneler ise temizlik ve hijyen tutkularından dolayı kılıfı sürekli çıkıp yıkanabilen ve yeni nesil vücut ağırlıklarının dağılımına göre özel kesimli sünger yatakları daha çok tercih ederken, yine hayat kalitesi ve konforuna düşkün Hollandalılar yatak odasında istenince tv izlerken ya da kitap okurken değişik pozisyonlara göre baş ve ayak bölgesi hareket eden motorlu bazalı yatakları tercih ediyorlar.

Asya
Çinli anneler çok sert yatakları seviyorlar. Tarihleri boyunca bir çok zorluğu görmüş ve konfordan uzak yaşamış bu kadınlar içi kil veya bamboo ile doldurulmus yataklarda halen yatmayı tercih ediyorlar.

Avustralya
Avusturalyalı kadınlar outdoora bayılıyor. Bunun için uyku tulumları çok yaygın. Evlerinde ise İngiliz tarzı çok yaylı yatakları tercih ediyorlar.

Mars Medicare’de yüzde 50 indirim
BRN Yatak, Anneler Günü’ne özel yatak alanlara serinletici teknolojili blue gel yastık veya tercihe göre yüzde 100 doğal lateks yastık hediye ediyor. Yine eşlerine ya da annelerine çift kişilik yatak alan herkes, 15 Mayıs’a kadar aloe vera yıkanabilir kılıflı ergonomik visko katmanlı Mars Medicare tek kişilik yatakta yüzde 50 indirimle çocuklarını da sevindirebiliyor.

 


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Bahçe mobilyası seçiminin püf noktaları

Antre Dekorasyon Önerileri: Evinizin Girişini Nasıl Dekore Etmelisiniz?

En güzel bahçe dekorasyonu önerileri

Yatak Odası Dekorasyon Örnekleri

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR